Kalas,kalas,kalas...

Mkt kalasande i vårt hus i maj är det!!
Och idag är det Stinas tur att fira att hon fyller 5år.. :) Stooora tjejen våran..

Och kl7.15 imorse ropade Ville till på vaktaren att han var vaken, DUKTIG KILLE!!!! Så då smög vi upp och tog paketen.. Det var en nyvaken och glad tjej vi väckte!


Lite paketvisnisning och alla mina barn på bild, ( ser ni att jag till och med matchat deras pyjamasar i turkost) hehehe


Och det bästa av allt... Enligt henne iaf! ;)


Sen fick även jag paket av mina älskade barn!!!

Jag har tjatat om ett hjärthalsband från Vickan ett tag, men att de skulle välja så rara ord på det kunde jag aldrig gissa...
Världens bästa mamma i universum

JAG ÄLSKAR ER!!!

Så passa vi på att snygga till Gustav nu när det är dop...


Korthårig, väldigt korthårig enligt mig!

Lite bilder ifrån igår...

Stinas tårta!


Och pannkakstårtan på kalaset för polarna!


Villes dinosarietårta!
 

Som Ville mer än gärna vela smaka!

Och det var sådär, han tog gärna ett smörgåsrån efter! Så det får nog vänta ett tag till med godsaker, men de andra har ju fått smaka på 1årsdagen och lika ska det vara!!!


Men nu ska vi på dop för kusinen Elias..
Och här är hans paket, inslaget med en söt skyddsängel på!

Kraaam på er!!!!

Och Stinas annons i Sn!!!


Hektisk dag!

Jooo idag har det varit fullt upp, bara  Gustav åkyte iväg med skolbussen i morse var det bara att sätta in de andra i bilen och åka till bvc,vägning och spruta och träffa doktorn! Det gick bara bra, ett litet grymtande när de stack men sen inget mer. Men herrejösses vad han gått upp i vikt, de smala benen från i fjol kan vi glömma! Nu väger han hela 11.1kg, de andra har typ vägt 9.6kg vi ett år.. Så hur ska det här sluta? Heheh Neeedå, det har han nog snart sprungit av sig.

Sen var det lite ärenden på stan,matinköp och godis till kalaset och det viktigaste att äta på Mc.. Hade lovar stumpan det eftersom Gustav var där med skolan i veckan.. Å vi han allt och sen hem till halv1 när han kom hem med bussen igen.

Jennie kom förbi på en fika och sen vart det pizza när mannen kom hem och sen fick han lägga ungarna och jag baka mjuk pepparkaka med frosting, american cockies, 2 tårtor och nu e pannkisarna klar till tårtan imorn och jag har duschat och ska kasta mig i säng!

Imorn återstår lite tvättvikande och dammsugning efter frullen, och slänga ihop pannkakstårtan med..

Natti natti, bäst att sussa så jag orkar med morgondagen som är lika fulltecknad den!

Kraaam! 


Lillemans dag i bilder

Vad sjutton håller de på med, ser de ut som han tänker? Väcka mig mitt i natten och sjunga och ståja.. :)

Jag som för en gång skull sooooov!

Men sen vakna han till lite när det börja prassla i pappret på paketen.

Oooooh en röd spade, precis vad ja vela ha!
Sen fick han en massa kläder, nya skit fina kavatdojjor som ser ut som gubbtofflor,en gung grej,pekböcker,keps,lite mer kläder.. ;) En adidas overall i svart och guld, för de måste han ju ha när de andra har i brun och guld, en briohelikopter,hink,spade och kratta, Villeskylt att sätta på bobbycaren el trehjulingen sen.. Och lite mer kläder! Haha

Så ut och testa om overallen och skorna gick att gå i... Njaaaaa!!

Liite svårt är det allt att gå i skor! Men det går om man bara tränar lite..

Och gung grejen är invigd av dem alla tre, Ville och Nora har med testat, de var lite mer jämnviktiga!



Lite mammamys och min fina  blå kratta, som blev en favvo direkt!

Sen somna jag sött i mitt nya rum, som jag förhoppningsvis sover i hela natten! (Tror dom ja) Haha


Våran lillprins annons i Sn!!


För ett år sen...

Satt jag i dsängen med värkar och klocka och bara längtade efter att de skulle göra ondare och ondare.. ;) Fyyy va fort det går! Vill inte... Jag vill ha lilleman liten länge juh!

Men i nästa andetag vill jag ju såklart att han ska börja prata mer, utvecklas,springa,dansa och allt sånt.. Har haft en händelserik dag idag, det bästa var att jag fick löneökning men typ tusenlappen i månaden.. Tack!! :) Shoppa och käka med Sofie,hälsa på lite på jobbet men tråkigt att varken Hanna el Olivia jobba. Shoppa doppresent och sista till Ville, Vad sjutton ska vi köpa till Stina?!?! Gaaaahhhh..

Sen var Gustav på fotboll och jag på möte om skolnedläggningen som INTE får ske, vafan vad tänker de med! Skjutsa ut lite stassingar så de får gå på en riktig skola med naturen in på knutarna, en skola ,med härliga barn och fröknar, en skola som uttnyttjar de dom har!
EN SKOLA SOM ÄR BÄST!!!! Varför förstöra det som funkar, det fattar ju vem som hellst att inga betyg stiger av att göra större skolor med större klasser, de barnen som behöver hjälpen kommer ju försvinna helt.

Suck, för de som tror sig veta allt och bara sitter där på sina feta rumpor och bestämmer!

Näe nu ska ja sussa, för imorn ska vi sjunga för lilleman och öppna paket! (Med kläder i , haha och liiite leksaker)

Puss och godnatt!

Sorry!!!

Har haft fullt upp, och imorn med och hela veckan faktist.. Med kalasande och bvc,träffa kompisar och fotboll,skolmöte mm. Känner att det kommer bli dåligt med bloggande!

Idag har vi iaf shoppat bröllopspresenten klart, sen har jag och mannen tapetserat Villekillen rum så imorn blir det inflyttning.. :) Och tapeten är såååå fin!!!

Är skiiit trött, så jag orkar inte skriva mer! Hade två som vakna alldeles för tidigt imorse, och imorn vill jag vara pigg ska träffa Sofie på HC och kika runt lite Förbi jobbet och köpa lite grejor till brudbuketten nästa vecka..

Kram och godnatt!

Shoppat med barna!

Både mat och lite roligare saker, paket till iaf ett av veckans födelsedagsbarn.. :) Den lille, han är ju lättast att köpa till, stora tjejen vet ja inte riktigt vad hon ska få än..  Men har ju några dagar på oss! Imorse vart det snabbt bestäm att vi måste ha kalaset på lördag för kompisarna, annars kommer det dröja flera veckor, vart lite mkt nu. Så det vart lite snabbt fixade inbjudningar som vi till och med åkte runt och postade till vännerna för att inte komma ut med dem en dag ännu senare än vad de redan är. Men men, de som kan och vill kommer juh!!

Sen vart det stan efter postbil turen, köpte sandaler till barna,testade ut Villes strl på kavat så nu har ja beställt hem skorna, hoppas de hinner komma innan torsdag nu när ja tog expressbud på 48tim. Shoppade mat,åt korv,köpte bebispresent och så fick Gustav köpa ett till Ds spel, även det för sina egna pengar. Våra barn får själva spara veckopeng och småpengar de får i sina plånböcker som de får handla för. Men sen får de ju pengar varje månad på kontot med, där även födelsedagspengar och sånt sätts in.

Sen vart det inte så mkt mer gjort idag, laga mat,beställt Sn annonser till de som fyller, lagt ungarna och nu sitter jag vid tvn och klickar på tangenterna! :)

Imorn blir det babysång och sen ett nytt försök att kika på bröllopspresenter till mannens kusin, har jag sagt att jag ska göra deras brudbukett föresten? Hm, nu vart ja fundersam om jag sagt det m en det ska jag iaf! Ska bli skoj.. :)

Nehe, nu måtte jag vika tvätt så det blir tomt i Villes rum för det ska tapetseras imorn! Nu har han sussat så gott utan att vakna i flera dagar så vi ska testa att flytta in han i eget rum. Så här länge har ingen av de andra sovit hos oss.. Appropå Ville, så gillar han grinden kan jag lova! Han stod där ute själv medans jag var inne och plocka från halv3 till halv5 idag och var så nöjd och glad och brumma för varje bil! Han har börjat gå riktigt bra nu, långa sträckor men det går ju fortfarande mkt snabbare att krypa!

Nehe, tvätten var det!

Kraaaam på er!!!

( Och tack sööööta ni som kommenterar! Är så himla skoj.. :)

Mitt lilla krypin!

Nu ska ni få se vad jag styrt med igår och idag.. :)


Ett litet mysigt trädårdsbord, med tomater och lite kryddor...
Jag är nöjd, förrut på den platsen har grillen stått och lite skit så nu ser det mycket mysigare ut!

Vad tycker ni??

Mannen har oxå haft en projekt idag!
Att se till att lilleman inte trillar ner för trappen utan i godan ro kan stå där och kika på bilar medans jag lagar mat el vad jag gör.

Lite provisoriskt av det vi hade hemma, men fullt dugligt!!!
Nu ska det bara sprayas svart oxå.. :)

Väntar å väntar...

på att mannen ska kika klart på speedwayen så vi kan kika på Bengtzing istället, men det verkar ju aldrig sluta. Trodde han skulle föredra henne, men icke vad fel jag hade. :)

Idag har det hunnits med en hel del, gjort klart runt alla plattor så nu gäller det bara att frökenEmma håller efter det oxå. Under tiden så lagade mannen staketet som snön hade sönder i vintras och sen vart det fika.
Sen passa jag på att ta med de stora till en handelsträdgård i Kolmården, köpte lite kryddor och tomatplantor. Handlade lite småsaker till tacosen och lite matsäck till imorn då vi ska på fotboll.
Sen hem och stå vid spisen, tacos,rabarberpaj och rabarberkräm samtidigt (Tobbe nu hatar du nog mej om du läser det här) ;) Men vafan,lika bra att passa på när man ändå står där juh!

Å gott vart det!!!
Ville käka med lite tacos men såklart sin älskade havregrynsgröt som bli överallt!!!

Men han försöker och han blir mätt och dt är ju huvudsaken, sen att hans kära mor och far får städa och städa det struntar ju han i.

Pajen blev med gooood, jag älskar rabarberpaj!


Sen kasta vi in de skitiga och svettiga ungarna i duschen och badhinken, och jag böt alla sängkläder så inatt kommer vi sova gott. Och nu vart det ännu mera tvätt, tycker tvättmaskinen gått hela dagen. Måste köpa ny tvättlina, för snön hade ju sönder den med i vintras!

Nehe, nu ropar han att det e snart slut så bäst att plocka fram nått att smaska på och hoppa upp i soffan!

Puss och hej!

Härligt varmt!!!

Har det varit hela dagen, men det vart lite kyligt nu på kvällen när vi var på folkrace. Men det blir ju så när man varit i heta solen en hel dag, och sen hade jag nog kunnat tagit med en lite tjockare tröja till mig själv. De andra jag packat till slapp iaf frysa!

På dagen har jag rensat mellan plattorna,sjukt tråkigt men det blir så mkt snyggare juh! Det är värt allt svärnande och skitiga knän.. :) Så köpte jah ogräsättika och spruta på nu på kvällen och sen hoppas jag det ger med sig ett tag.
Målade upphängningen till min planteringsbords bord,busade med barna,såg till typ 199ggr att lilleman inte trilla ner för trappan som han hellst av allt är i.. Å sen när mannen kom hem drog vi till Nyköping för att kolla efter sandaler till barna och äta på Vipsen.. MUMS!!!!
Sen folkrace på Björshult!!

Vi trodde ju att Ville skulle älska bilarna, han som hellst sitter i fönstret o h kikr när de kör förbi.. Men icke,picke vad fel vi hade.
Det börja bra, han titta och peka på brum men sen när de kom i vår sväng blev han som förbytt. Oj vad han grin, läppen darra och det fortsatte han med i typ alla hit ända till han fick på sig pyjamas och låg i vagnen och mumsa välling. Men sova det skulle han INTE. Och tog vi upp han för att kika på bilarna, så b örja han grina när de kom i kurvan, varenda gång!

Hehe, hur ska det gå med alla tävlingar vi brukar åka på????

Nehe, nu ska ja nog varva ner med en cider!

Puss på er!!

Ännu mer trädgårdspyssel!

Lite smultronplantor till mina små...


Så här såg den ut igår...


Och nu med lite taklök i, mina favvoblommor!


Bytte ut penseèrna mot njurvinda, mina fina pall från jutänget och äppley jag köpte på boden i Jönåker.


Och så lite Backtimjan (vit), som kommer sprida ut sig fint runt min nedgrävda och rostiga plåtlåda!!

Så har jag även nu på kvällen sågat och byggt mitt planteringsbord där växthuset ska stå, men det var för mörkt för att fota så det får bli imorn!!
Så nu måste jag till jobbet och köpa tomatplantor på onsdag!! :)

Natti natti och kram!

Dagens klädinköp!

Till Gustav..

Fina lite längre shorts!

Till Stina..

Ett par längre jeansshorts och ett par korta!

Och Ville...

Två tröjor.. Den med cykeln har Gustav med så nu kan de matcha! :)

Allt från Polarn&pyret till bra priser i Vingåker!!

Just ja... Mina egna skor glömde jag nästan!

Sköna,fina,enkla och billiga 99kr (ord299kr)

En härlig dag med härligt sällskap!!!
Tack,tack för det.. :)

Shoppingdag!

Blommor och kläder står på programmet.. :) Jag är på jakt efter några snygga,enkla,bekväma och gärna billiga.. ;) tygskor till mig själv. Och gärna nått mer klipp!!

Och lite jord och taklökar och lite perenner, jag älskar perenner som breder ut sig och är lättskötta. Har ju både hinken och en annan  rostig plålåda att fylla. Lite söta smultronplantor vore inte helt fel det heller.
Nehe nu ska jag fixa till barna och ringa dagis och säga att frökenStina kommer idag.. :) Sen håller vi tummarna för att det inte blir nått med ögona idag. Men ja skickar med ögondropparna tänkte jag.

Kraaam och hej!

JAAAA!!!

Super stort grattis till VÄRLDENS bästa Malin som har blitt mamma idag till en liten pojke.. :)))

Är så himla glada för er skull och längtar tills det dyker upp ett litet mms på min mobbe, med en alldeles säkert ursöt son på!

Nu ska ja sussa, så jag e redo för lite shopping imorn med fina Victoria och våra små grun som inte alls är så små längre.. ;)

Kram och godnatt!

Läskigt väder idag!!

Regn och åska kan va mysigt, om man är många och inte så nära. Men idag var det riktigt jävla läskigt, så nära det small precis ovanför oss och det mullra högt. Jag var skraj som sjutton men som tur är så var Stina hemma, och trösta mammsen och sa det är inte farlig, håll bara för öronen när det smäller.. :) Hon brydde sig inte det minsta, och Ville stog ute och sov men sen drog jag in han i garaget fast med öppen dörr. Men när det var som värst så vakna han å han gallskrek, å var rädd.

Men men, efter oväder så kommer vackert väder!! Och det gjorde det.. :))

Så idag vart det inte så mkt gjort, Victoria och Nora kom och fika och sen var vi och hämta hem Gustav, som hade haft en härlig fjärilsdag och fått sett Kronprinsessans och Daniels nya boende. Eller kom och fika, de kom men de hade med sig både muffins och kärleksmums.. Gott gott!!

Sen var det laga käk och dra med Gurra på fotbollsträning!
Och nu sitter jag här i soffan och kikar på Arga snickaren med ena ögat och bloggar samtidigt..

Stumpan är mkt bättre nu, så imorn blir det dagis! Så imorn ska jag och grannen ut på en tur, shoppa blommor på trädgården innan Katrineholm och så en vända till Vingåker.. :)

Nehe, nu ska jag hänga i programmet och sen blir det Efterlyst!!

Kraaam och hej!

Grå onsdag!

Vart är solen?????

Stina är fortfarande inte bra så hon fick vara hemma idag. Gustav och förskoleklassen,1an och 2an har dragit till huvudstaden och ska gå på fjärilmuse´t, skit skoj juh det skulle jag med vilja! :)
De har läst mkt om fjärilar, har  haft egna larver som de följt som larv,puppa och sen fjäril. Och min son har iaf tyckt det varit jätte intressant och tjatat om allt oom fjärilar i några veckor!!
Jag säger det igen, VI HAR EN OTROLIGT BRA SKOLA här ute!!!

Ville är smågrinig, om han fick bestämma skulle han och jag stå i fönstret hela dagarna och kika på bilarna.. Hehe och för varje bil el motorcykel så brummar han högljutt. Så han kommer nog älska att gå på folkracen på fredag!!! :)

Nehe, nu får ja inte sitta här mer!

Kram på er!!


Lite mer trädgårdspyssel!


Lite trasigt svart/grått tegel i en gammalt fat från min farmor, och ett ståltrådshjärta såklart!!!


Och en trasig hink av samma slag och en hög med stenar, ska planteras lite blommor innan det är klart.. Men det kommer flera bilder!!
Blommor,blommor jag vill köpa blommor!! :)

Mmums va gott med en messmörsklubba!!! :)


Dåligt med bloggande idag!

Men så vart inte dagen riktigt som planerat heller.. :(
Lämnade Gustav med skolbussen och Stina till gympan på dagis och drog på babysång med Villemannen i Jönåker, lika trevligt som alltid och idag var vi riktigt många! Ville var som vanligt besatt av gitarren.. ¨Sen skulle jag och Jessica åkt och kikat på bröllopspresent men så vart det inte. För mannen,dagis och Jessica hade ringt på min mobbe som såklart var på ljudlös så jag fick lite brått att ringa upp mannen och fick veta att de ringt från dagis om att Stina fått nån typ av ellergichock el dyl och att ögona svullnat igen.
Eftersom jag inte svarat och mannen trodde Jessica var med mig på sången så hade han ringt henne, så hon hade packat in Elias i bilen och åkte och hämta hem stumpan min. TACK, TACK snälla du.. :)

Så istället för att dra till stan så fick jag ta bilen och åka hem till henne och möta upp dom. Å fyy stackarn hur hon såg ut min lilla tjej, å då var hon ändå mkt bättre än när Jessica kom till dagis.

Tog ett kort med mobben, men det är efter nån timme så hon ser mkt bättre ut!

Och nu ser hon ännu bättre ut, lite svullet men inget kliande. Hon fick lite allergimedicin och tvätta av sig noga.. Träligt att inte veta av vad reaktionen kom, och hoppas det inte blir mer.

Sen satt vi ute på filten när vi kom hem och hade lite namnsdagsfika för Gustav (ERIK) som hade namnsdag idag! Och vips så började det spöregna och vi fick skynda oss in..
Nu sussar de sött efter en middag med blodpudding, JA mannen är borta! ;) Nått skit med växellådan på rallybilen som krånglar..

Nehe, nu ska jag kika på lite tv och hoppas mannen inte blir så sen hem!

Puss och kram!

En hel dag i solen.. :)

å det känns mina kinder hettar, så nu måtte solkrämen fram och smörjas på mina små!

Planeterat potatis i hinkar,rensat och fixat lite med sten,hinkar och grus i landen. Ska fota det imorn när jag köpt lite blommor till det.. Så härlig dag, och till råga på allt kom Glassbilen och ni skulle sett vad barna blev glada!!! :)

Nästan lika glada som när jag fråga om vi skulle käka pasta och skink sallad, dom älskar det!! Och det gör mannen och jag med, den perfekta sommarmaten!
Sen var det fotbollsträning, hem och duscha barna och få i dom lite kvällsmat och sen i säng. Gustav skulle promt se på Djävulsrallyt enbart för att idolen Johan Palm e med.

Nu kommer lite bilder på lilleman i sandlådan för första gången.. :)


Det gillade han, desto skitigare man kan bli desto roligare!! Hehe

Hm, så hittade han trappen med och det var ju mindre bra, så det tog inte många sekunder så var han uppe i den och kröp! Inte bra..

Nehe, nu ska ja hänga med i tvn..

Kram och hej!

Tokfiorna i familjen!!


Måndagmorgon!

Och vilken morgon, solen skiner och det var varmt och skönt ute!! :) Skickat iväg Gurra med skolbussen och nu har ja och de minsta avslutat frullen. Vill gå ut.. men jag har lovat Stina att vi ska baka kladdkaksmuffins så bäst att få det gjort!
Sen får vi gå ut när Ville sussar..
Duschade igår och nya frillan är verkligen lättskött, ja om man har en plattång alltså.. ;) JAL ÄLSKAR MIN PLATTÅNG!!!! Det bästa som finns, och mascaran såklart.. Hehe

Ville sitter och tittar på mig och spelar på läppen så saliven sprutar, tur han har kvar haklappen.. Men snart tröttnar han på att sitta i stolen så bäst att skynda på.
Men vi höres nog snart igen!!

Kraaam!

Just ja!

Vi hade ju, ni vet "egen tid" igår.. Det där som alla pratar och tjatar om är såååååå viktigt! Mohahaha.. Var iaf borta i 2 timmar och käka och drack gott och mannens föräldrar var här och kolla till barna. Det var smaskig mat och fin utsikt, tyvärr drog det lite så vi fick sitta inne. Men det är så vackert nere vid sjöstugan i kolmården..
Trevlig kväll men bästa sällskapet! Tack för det mannen... :)


Ångrade mig!!!

Efter att lagt ut bilderna på en naken Ville, så här kommer det en Ville med Blingokläder på istället. Lika glad och gåendes här med! Man vet aldrig med alla perversa människor på denna jord, och det vill ja inte bjuda dom på... Dumt, dumt av mig men nu är det tillrättat!!

Våran underbara sötnöt!!! :))

Nu ska ja hoppa in i duschen..

för jag är skitig och jordig efter allt rensande i landen, skulle inte förvåna mig om jag har nån superäcklig fästing på mig med. JAG HATAR DOM!!!!

Sen blir det popcorn och Wallander i soffan med mannen min!

Kraaam!!

Trädgårdsfix!!

Ja igår vart det mkt pinnar och ståltråd som gick åt, har glömt hur kul det är att pyssla så som man gjorde på skolan.Bara testa alla ide´r man kommer på och blir det bra så blir det bra. När man jobbar i affären så går det ju inte, man måste ju få det sålt också,ska gå fort och hellst inte kosta. Men hemma i trädgården då kan man testa som man vill..
Och jag är nöjd!! Nu kom korgstolen som varit ute till användning på ett lite roligare sätt med!


I den som är nederst ska jag sedan ta bort lite stenar och sedan sätta nån klängblomma el luktäret i..


Stinas korgstol som stått ute och blitt lite fuktskadad, lite pinnar,stenar och ståltråd. visst blev den fin?
Nu ska vi bara ta bort alla maskrosor och gräs oxå mellan plattorna, för plattorna kommer inte bytas iår heller.


Och mitt nya underbara lilal växthus, dock ska det inte stå på grillen utan här ska köpas el byggas ett fint planteringsbord att ha det på och sen lite andra krukor runt omkring.
Lite kryddor,tomatplantor och sånt vackert!


Nu ska jag nog ta ett snack med grannen och höra om vi inte ska dra en vända till Ingvaldstorp el va det heter innan Katrineholm.. :)) men hon brukar va på och inte så svårflörtad!

Aha...

jag å mannen ska visst till Sjöstugan och äta gott och dricka gott!
Barnvakten kommer snart, och ja har håret kvar att platta.. :)

Höres!

21grader varmt!!

Och solen strååålar. Härligt, härligt!!

Ska fixa lite fika, ,med mumsig mjuk pepparkaka med frosting, har testat frysa in en får se hur den blir när frostingen varit fryst. Man måste ju testa för att få veta.. :)

Gustav kom nyss med min mobbe, han hade ringt till Mattis och var jätte glad undra om han som är i Japan och får betala var lika lycklig, men å andra sidan får han skylls sig själv som svara!!

Sen ska jag åka och hämta mitt växthus, och hellst hade ja ju velat åka och köpa lite plantor med.. Men det får vänta..

Kraam!

Sussa...

och idag somna jag inte på soffan iaf... ;)

Natti natti!

Så kul...

när man får höra på sms, kommentarer här eller på annat sätt att ni provar mina favvorecept och diggar dom lika mkt som jag!! :) Sen finns det kanske några som inte gillar dom, men då har ni isåfall inte talat om det.
Så jättegärna ni som bakar och testar, ni får JÄTTE gärna kommentera när ni gjort dom. Då är det säkert fler som törs testa, så är jag iaf att om flera har skrivit,kommenterat om hur gott och lättbakat de var så blir jag mer taggad att testa!! :))
Sen är ju dete roligaste som finns med att blogga när man får kommentarer, snäll som elaka! Hehe

Idag har jag och FinaStina varit till Maxi och shoppat käk, men först fick vi ta vägen förbi Lekhuset för hon var bestämd med att hon skulle köpa en ny handväska. För den andra har NÅGON klippt av axelbandet på och ska hon ha med väska då ska det vara en med axelband, annars kan jag lova att hon kommer hem utan!
Men där hitta vi bara Hello Kittyskit och plast.. Så det vart ingen, men söta Stina tog sina egna pengar och köpte en sån tavla som man sätter upp simärkena på. Gustav fick köpa sina första i onsdags och hon visste att han vela ha en sån. Och jag kan lova han blevjätte glad!!! :) Bästa systern i hela världen hörde jag någe om..

Väska hitta vi en på Hm, en grå lite tuffare med nitar, en Johan Palm väska enligt Stina och Gustav höll med. Hon betala den med egna pengar och var sååå stolt!
Jag hittade 2par Shorts/byxor på hm för 50kr och en randig tröja på Gina för 29kr, de hade massa bra erbjudanden på Ingelsta.. Sen fick barna popcorn,ballonger,fiska fiskdam,ansiktsmålning,godis mm Det var dansare i hela centrumet som dansade till olika schlagers bland oss som handla.. Riktigt häftigt gjort!!! :)

Sen hämta vi hem pizza och åt och sen var det typ läggdags.. Dagarna går fort, alldeles för fort när man är iväg och uträttar lite ärenden!
Men imorn blir vi nog mest hemma, jag ska ju och hämta hem mitt lilla urfina växthus och sen får vi se om man hittar nått annat oxå.. :)

Nehe, nu ska jag ta ett glas påskmust och liyte godis här i min ensamhet. Mannen är i garaget med nått jobb han vill få klart, för imorn kommer det en till bil och sen vill vi få tapetserat i helgen med!

Kraaam på er!!

Ledig fredag!

Allihopa, så skönt så. Fick sova till halv8 med så det var nice.. :) Men träligare var at ja somna på soffan och vakna vid halv3, skit ja hatar det!
Ville har ingen feber men nu har Gurra börjat bli hes.. Nu är ja trött på allt vad sjuk heter!

Ångrade efter att ja var på boden i Jönåker att ja inte köpte ett urgulligt växthus i glas och rostfritt.. Men det fixade Ullis åt mig, hon känner tjejen som har boden så hon har spart det åt mig så jag ska få köpa det på lördag! :)))  Mmm perfekt för några små tomatplantor..
SÅ TACK SNÄLLA ULLIS!!!

Nehe, Stinastumpsn och jag drar och handlar medans lilleman sussar och Gurra hänger med pappsen till garaget.. Är helt tomt i kylen, och det är ju inge skoj jag som hade tänkt baka juh. Så nu ska det fyllas, sen kan jag baka!
Pajen igår var, god men lite konstig men chokladbollarna var grymt goda!

Nehe, kasta på lite mascara och göra sig klar då..

Kram och hej!

Spöregn!

Tur att jag skicka med både regnkläder och stövlar till Gustav, han är ju med på rally i Eskilstuna idag.. Kul rallyväder, NOT! Hoppas de har lite bättre än vi..

Jag och Stina ska baka chokladbollar nu, medans Ville sussar gott på altan medans regnet forsar. Han hade ingen feber i morse, men var gnällig och blev trött tidigt. Ingen mat åt han heller, fast det var favvon korv,potatis och morötter.. Bara petade i det och kasta på golvet! Inte likt han alls..

Nehe, baka var det så nu ska jag slita stumpan från tvn..

Tack Soffan, ja ja blev nöjd men det syns inte så mkt på bilderna att de är nån skillnad men hon har tunnat ur massor oxå så det känns lite tomt där bak. Men såååå skönt, men nu vill man ju ta lite kortare nästa gång..Hehe Och ingen tofs går det att sätta upp längre! :)

Kram och hej i regnet!

Shoppat! :)

När mannen tog med Gustav till simmis så vela Stina förlja med och kika så då passa jag och lilleman på att dra ett varv till Jönåker där en liten söt butik hade utförsäljning på allt för att de skulle slå igen..

Älskar den typen av butik, skulle kunna köpt med mig en grej av varje men det hade jag inte råd med.. Men lite söta saker vart det!


Två fina hönor som ska få bo på våran trapp..


Och även en fin cementmyra, på den andra trappen!


Två gröna sköna älgar..


En enkel fin skyddsängel till en liten tös som kanske ska döpas snart.. ;)

Lite te och lite kort oxå... Så vart jag helt kär i ett växthus i zink för typ 800kr. Vill ha,vill ha men vart ska jag ha det?? Får ta mej en funderare på det..

När vi kom hem så kändes lilleman varm, och ja visst lite över 38graders feber så vårt kylskåp får bog gapa tomt imorn med.. :(

Kalufsen!



Inte så mkt skillnad framifrån, den övre bilden är från jag klippte mig för typ 2v sen..



Svårt att få med på bild när man tar kortet själv ju, men det är iaf kortare bak och längre fram och så hel lugg nu då.. :)
Åh nästa gång blir det ännu kortare i nacken, och mer markant fram men nu gick inte det för han som klippte mig hade klippt helt galet och färgen var kass tyckte hon med, hon som klippte nu!

Så nu blev det en mkt gladare Emma som klev ner från frisörstolen!!


Lite bilder på sötisar!


Min lilla hjälpreda, han plockar ur en och en och ger till mig som lägger på rätt plats i lådan!


På fm var den så farlig att han grina och på efm då testade han att bestiga den, men det vart svårt att komma av så Gustav kom till hjälp..


Sur Stina med kompostpåse på huvudet.. Hon får nästan som skorv i håret ibland så då brukar ja olja in och sen borsta bort det. Så vi passade på att göra en inpackning på en gång! :)) Å jag vill ju inte ha det kletet överallt så då fick det bli en påse på huvudet, skulle haft sån badmössa man hade med till gympan när man var liten..


Men idag är hon en glad Stina och piggare än igår, dansar och målar för fullt!!

Onsdag, som känns som fredag!

Sååå skönt med kortvecka, säger jag som är mammaledig.. ;) Men vadå, jag tänker ju såklart på er som jobbar och det skönaste av allt att man inte har några tider att passa!
Igår lossanade det ganska rejält med lillebrors steg och idag travade han nästan över hela köksgolvet.. Så sött när de vinglar iväg juh!

Lite tidigare än de andra två, men alla har varit lite sega just med att gå. Gustav var 1år och 2v och Stina ganska precis 14mån och Ville nu då dryga 11mån.. Men huvudsaken de lär sig nångång!!

Stina har fortfarande liite feber, men det hade hon igår fm med och sen drog den iväg till 38.4 på efm/kvällen. Men hoppas den ger sig nu!

Igår kom livtecken från bror, han bloggar på erimatigoesjapan.blogg.se och de verkar ha det bra och varmt och skönt vårväder även om det regna där och vi hade strålande sol hela dagen! Som även är idag och då ännu varmare.
Gustav och skolan var på hembyggdsdag igår i Kila, kika på kyrkan mm. Är så himla glad för att vi har en sån bra skola här ute på landsbyggden, de får göra så mkt kul, är ute massor och jobbar i skolböckerna, härlig skolanda och barnen är pricken över i. Å så vill de lägga ner, de där nötterna som sitter på sina feta arselen och inte har en aning om hur bra skola det är. Eller nja, de vill göra om skolan till en lågstadieskola bara.. Hoppas verkligen de tänker över det, och fatatr själva hur dumt det är at ta bort nått osm är näst intill perfekt!!
Suck, man kan undra hur de tänker..

Nehe, nu har lilleman snart fått i sig all mat som man absolut inte får hjälpa till med längre för då grinar han bara och stänger mun. Så härligt kladdigt blir det överallt!!

Men vi höres!

Kraaam...

(Och såklart funkade det inte för mej att länka vidare till hans blogg! Men men jag e ju bara en mammaledig florist! :))

Jävla väckarklocka!!


Borde finnas nån väckarklocka som ger typ elstötar el nått istället, så han ruskas om ordentligt och flyger upp ur sängen utan att väcka oss som får sova vidare till kl07. Hm ska nog ta mej en funderare på det där.. Hehe
Kan tänka mig att ja inte är ensam!
Så iaf, så vart det tidig väckning idag vare sig jag ville el inte. Tvingade iaf kvar Ville i sängen så vi låg och titta i pekböcker och myste.. Jag säger macka/smörgås och han pekar på kakan, varenda gång!! Jag säger hur låter hästen och han brummar som en bil!! :)
Men men, han låter ju iaf, igår på fm så peka han på saker och sa titta och sen på efm sa han titta däe.. Så det går framåt!!

Idag är min floristkompis bebis beräknad, men han verkar inte göra några tecken på att vilja komma ut till världen idag heller.. Men man vet ju aldrig, ja trodde jag skulle få äran att hälsa han välkommen på min födelsedag, men icke så nicke!
Men snart så.. Kommer det nog ett sms, eller gärna ett mms så man får se den lilla underbart, gulliga lilla sötnosen. Kan han bli annat med den mamman??? Nix pix, hon är bland det charmigaste som går i ett par skor faktist!

Nehe, nu ska jag göra lite nödvändigt ont för jag har en lilleman som fick vara nakenfis i min säng och det fick jag ångra.. Det blev blött så nu har ja tvätt..

Kram kram!

Då var det dags igen...

Stina har feber igen, lite för ofta på sistonde! Tur jag är hemma och är mammaledig så man slipper vabba iaf.. Och så är hon hes och hostar till och från! Sååå tråkigt!

Kikar på Hollywood fruarna, och innan dess passa jag på att diska,och kika på solnedgången medans jag tog ett glas vin. Var ju lite kvar sen i lördags, synd att det ska bli förstört juh!
Appropå fruarna, så är de ju inte kloka vissa av dem och ändå lite småcoola. Tänk att leva det livet en vecka, vore häftigt!!

Idag vart det inte mkt gjort, plockade undan lite och myste med barna.. :) Laga mat,bädda,diska och sånt man gör varje dag! Ville gick fram och tebax mellan stolarna även idag, som mest gick han 8steg så det blir bara mer och mer. Kuuul och de är så söta!

Börja en ny serie på 4an idag, som jag spelar in så vi ska kika på den när mannen kommer in från garaget.. Den verkar riktigt spännande!

Aha, nu fick jag svar på min fråga.. Har tyckt att Hollywoodfrun Nolton varit bekant från nått och nu vet jag.. Hon är ju flygvärdinnan i Sällskapsresan!! Tack,tack tur att de tog upp det i programmet idag.

Nehe, nu ska jag hänga med i programmet!

Kram och hej!

Efterfrågat recept på Kyckling och Baconpaj..



Pajdeg!                                                                      225grader i ca 30-35min

3.5dl mjöl
150gr kallt margarin el smör
4msk cream fraich
lite vatten

Blanda ihop till en deg och stå kallt i minst 30min, halva degen trycks sedan ut i form och andra halvan plattas ut till lock.

Fyllning!

400gr kyckling i strimmor
140gr bacon
1st purjolök
2st vitlöksklyftor
1.5dl cream fraich
2dl riven ost
2msk chilisås
salt och peppar

Förgrädda skalet i ca 5min..

Stek kycklingen, när den är genomstekt ta upp den.
Skär purjon och vitlöken i mindre bitar och stek den ihop med bacon, tillsätt sedan kycklingen och cream fraich, chilisåsen. Tillsist osten och smaka av.

Mitt i ugnen i ca 30-35min på 225grader, så pajen fått färg.

Måndagsmys!

Haft en mysig frulle med min minsta.. :) Och fick även idag sussa till klockan ringde, härligt Ville du börjar lära dig!! 
Stina kör hårdträning med stackarn, lockar och busar allt för att han ska börja gå lite mer än bara några små steg.. Men han väntar nog till han vill, bestämd liten rackare!
Börjat med några fler ord nu, titta och tack tack.. Jag har varit så fortskämda med dom andra som pratat så tidigt och haft massa ord innan 1år.. Men han har ju några veckor på sig han med, och när det väl släpper då forsar ju orden ur dom små liven!

Jaha, göra idag då.. Hm, ska nog inte göra mkt alls. Kasta in lite sängkläder i tvättmaskinen och plocka undan lite 62/68 kläder för lilleman, Polarns och Villervallas byxor funkar än så de får ligga kvar.


Nehe, kram på er!!! :))

Myskväll!

I soffan med mannen, kikar på Wallander och dricker te!
Sugen på nått gott men ändå inte är såååå mätt, känns som man inte gjort annat än ätit i helgen.
Bjöd hit Mathias och Ullis m barn idag för att hjälpa oss äta upp pajerna men det vart ändå lite kvar, trevligt var det iaf blir inte så ofta man ses.

Ville har tuffat till sig idag, släppt och gått några steg. Vi har lockat han med vindruvor så fortsätter han så här så kanske han går snart.. Dom är ju så söta när de vinglar fram! Men nackdelen är ju att de blir stora så fort.. VILL INTE!!!

Idag drog bror Mattis till Japan i 2v med en polare, kul kul för han!

Nehe, nu ska ja sluta!

Puss och hej från en trettioårig tjej.. ;)

Presenter!

Hade ju lite firande igår så lite paket vart det, sen ska vi ju ha större fest i augusti! :) Bara vi kommer överens om vart,när och hur..


Fin bukett från Maria och Angelica, kompisar från florist!!


Örhängena från barna, som de valt själva. Men som tyvärr redan gått sönder, ska tebax och klaga!


Bukett och biljetter till Ladies night  :)))) från Kalle och Victoria och Nora!


Kort och snyggpiller (från Sandra) som kom med brevbäraren..


En flaska gottgott, bukett och Trisslotter (med vinst) från Jennie och Marcus..


Blomma och pengar från Anders och Anette..


Tvåstänglad orchide från Jessica och Robert,Liam,Mirans och Elias


Tusen Tack för fina presenter och för att ni kom! :))


Då var man över strecket...

30år.. Det var ju inte så farligt, inga krämpor,ingen åldersnoja och inga gråa hår.. Än iaf.. :) Men de kanske kommer imorn bitti när jag ska kliva ur sängen och sen tittar mig i spegeln.

Härlig dag iaf, trevligt folk,maten blev god och tårtan likaså, lite vin slank ner och barnen hade skoj, tyvärr spöregna det mest hela tiden.
Men men..
Fick blommor, en fin orchide,pengar,biljett till ladiesnig,en flarra med mousserat vin mm. Örhängena jag fick av barna råkade visst Stina och jag ha sönder. Ska gå tebax med dom för det måtte varit dåligt!

Lite bilder på allt smaskig, kommer nu och sen kommer bilder på paketen imorn!

Tomat och lökpaj


Tacopaj


Nån typ av grekiskpaj


Kyckling och baconpaj


Lite gott dricka!


Lite smaskig passionsfruktstårta, såååå goood!! Den fick vi på KusinPär och Bettans bröllop till efterrätt.. :)

Så TACK till alla som kom ihåg mig idag! Nu är det väll bara en sak kvar snart.. ATT SUSSA!!

Kram och hej!

Man ska aldrig...

Lämna ut sitt lösenord till sina bröder har jag märkt!
Nu passade de på och lägga ut lite snygga bilder på mig i olika åldrar.. Hehe

HÄMNDEN ÄR LJUV!!!!!!!

Ja ni, idag fyller jag 30bast.. Blir gammal som barna säger och lite vuxnare enligt mig själv.
Väcktes av min familj med sång och paket imorse.. Ungarna hade själva valt ett par örhängen, glittrigare saker är nog svårt att hitta, typ som discokulor om ni fattar.. Men så sött av dom, mina älskade gryn! Så fick jag en vattenkokare med, för min har ju varit halvpaj ett tag. Sen har jag nått att se framemot nästa lördag med.. Nyfiken, bara förnamnet!! ;)

Sen har grannarna våra varit här och fikat, och vet ni jag ska ÄNTLIGEN få gå på Ladies night!!! :))) Tack,tack tack ni är bäst!!  Längtar redan..

Har nu tillverkat 4 olika pajer och bakat matbröd, och gjort tårta. Bara salladen kvar.. Vid 17 kommer A och A, Jessica m fam och Jennie och pöket hit.. Fråga ungarna vad de ville ha och de skulle ha blodpudding. De är billiga i drift de små liven!

Neä, nu ska ja fixa lite så kan ja kanske hinna sätta mig i soffan en vända innan de kommer!

Puss och kram!

30 ÅR!!

Men inte en dag äldre...










Grattis Syrran!!

Fredag!

Och solen skiner inte, bra för jag ska städa och byta sängkläder och ev baka på fm men sen får den mer än gärna komma fram! :)
Har precis badat Ville och nu ska Stina in i duschen med, stackars Ville är fortfarande röd i rumpan så nu kör vi husmanskuren.. Inotyol salva, och sen potatismjöl!! Hoppas, hoppas det ger sig..

Idag ringde Kalle, grannen alltså och fråga om jag läst tidningen för på Planket hade min man satt in en annons... Hahaha där fick du till det Kalle!!!


Fast jag är nog ganska säker på att det inte är min man..

Nehe, nu ska jag jaga Stina in i duschen!

Kram och hej!!

Lyxfällan!

Gillar att titta på det och inse hur bra ekonomi man faktist har, att man har koll och inga onödiga lån och skit mer än huset.. Nu vet jag att jag handlar en hel del onödigt dyra barnkläder och kanske lite för mkt med men vafan, de är ju fina juh och bra kvalite och de kommer kunna ärva av varandra. Ville kommer bli så fin i Stinas tjejiga kjolar och klänningar! Hahaha näe då men även om Stina är tjejig så blir hon precis lika glad för en cool tröja med bilar på som Gustav haft!
Och mkt av Stinas kläder har jag sålt och nu kan ja ju skicka vidare till Matilde med.. :)

SÅ JAG TYCKER JAG ÄR JÄKLA EKONOMISK JAG!!! Haha ska vi slå vad om att mina bröder kliar sig i huvudet nu och undrar hur jag tänker??? ;)

Hm, kankse får tänka om om lördag.. Mannen e lite hemlighetsfull!!

Och den förbannade förkylningen håller i sig och nu börjar mannen klaga med.. Stackarn! ;)

Kraam på er!


Snor,snor, snorigast!

Mmm tyckte det var bättre förrut, så jag åkte och handla på fm men nu runner det och hostas igen! Och inte kan jag skrika på ungarna heller, för det blir bara en massa krax.. Villes näsa rinner med som en kran som står vidöppen. :( Å så är han så röd i rumpan killen så han gråter när han bajsat och jag måste tvätta han.. Så han är stor kille nu och går i kallingar bara! Gissa vem som kommer få tvätta golven sen.. Richard?! Nee ni, det lär nog bli jag!
Och till råga på allt kom han ut med toaborsten i hallen för ett tag sen, jag vet inte vad han gjort med den och jag vill inte veta! Men han blev tvättad ordentligt med tvål och vatten till och med i munnen.. ;)
Dessa ungar!!! Vad jag älskaaaaaaaar dom..

Var och shoppade käk idag, börja fundera på om man ska bjuda hem Richards familj på käk på lördag så man firar lite iaf. Mina föräldrar kommer ju när vi ska på bröllop om några veckor och sen blir ju stora festen i augusti!!! Ska bli kuuuuul... :)

Handlade en fin klänning till mig idag, turkos!

Stinastumpan är och leker med JuliaA så vi ska snart hämta hem henne, sen blir det att göra ugnspannkaka.. Mmmmums!

Jag vann en Meandi body på tradera igår som jag ångrat att ja inte köpte åt Stina, var typ inte använd och billig! :))

Kram på er!


Tävlingsbidragen!

Gustavs bidrag, Radiobilarna!


Och lillfrökens Kaffekoppar!

Mmm nu är det vår på hög nivå!


Vad trött jag blir...

På mig själv, varför kan jag inte bara tat lungt! :( Skulle ju det, kolla på film i soffan men inte då, jag tvätta,drog en sväng med damsugaren,diska och baka kladdkaksmuffins istället innan jag skulle hämta hem barna.. Men baket var ju bra, så nu har jag har mina söta provsmakat och det var mumsigt kan jag lova. De fick papper från mc donalds cluben idag där man kunde tävla och vinna biljetter till Gröna Lund, så nu sitter de och målar för fullt sina favorit attraktioener där. Men nu har vi ju aldrig varit där så jag fick kolla på hemsidan om de hade bilder så de fick se vad de fanns för cooola grejer.
Så Gustav målar, radiobilarna såklart! Och Stina tekopparna, jag älskar tekopparna och man ska åka dom med Morbror Matsen och mamma min för då går det undan! JIPPPPPPY!!!

Ni ska få se deras bidrag när de är klara! Vore grymt att vinna, för det är inträde och åkband för 4personer och det är ju som ni säkert vet inte gratis! :))

Nehe, ska tänka ut nån mat med kanske!

Kraaam!

Går och går med allt...

Som går att skjuta framför sig, och igår släppte han lite och tog nått steg.. Så snart så, kanske men han är nog lika feg som sin bror var.. :)

Gick inte att sussa bort.. :(

Neä jag vaknade lika snorig som jag gick och lade mig igår kväll.. Skit oxå! Så idag blir det en riktig slö dag, kanske drar på nån film och bäddar ner mig i soffan när lilkillen sussar. Det var länge sedan jag såg Coyote ugly, och den är min absoluta favvofilm om och så klart Girls just want to have fun som man typ sett med Tea en miljard gånger!
Nu vill jag bli av med det här fort, hatar att snörvla,hosta,tappa rösten,harkla,bli tät så man inte kan somna,svettas och tro att man har 41graders feber fast den ändå envisas med att vara 36.8.. Dumma termometer!
Men men tur att man inte är av det manliga könet, för då hade det ju varit Tack och hej och nära en begravning.. Hihi

Appropå män, mannen har än en gång lyckats släcka i köket utan att ställa in matlådorna i kylen. Ska det vara så jäkla svårt att höja blicken och kolla på bänken?? Det var dom 3 matlådorna åt helvete, så säger man åt barna att äta upp sin mat och tänka på barna i andra länder som knappt får nån! Där är han verkligen inget bra föredömme!!
Men men, han klippte ju gräsmattan igår så jag slapp... ;)

Nehe, första tekoppen med honung uppdrucken, lär nog bli ett antal idag! Och lilleman vill inte sitta i barnstolen mer så bäst jag slutar skriva och tvättar av han så han kan krypa ut i köket och dra fram allt som finns i lådorna!

Kram på er!

Toksnorig är bara förnamnet!

Precis som rubriken har jag gått och blitt toksnorig, fryser, halsen känns inte hundra och tycker synd om mig själv.. Har moffat på mig massa kläder och sitter och värmer mig på datan jag har i knät men inte sjutton hjälper det. Får nog dra fram sockorna och en yllefilt med och kura ner mig med en stor kopp te med massa honung i. Ja vill inte bli sjuk, räcker  ju med att lilleman varit snorig till och från. Jag ska ju fylla år i helgen, fattar ni 30år! Jag, lilla jag ska bli... GAMMAL!!! För det sa mina barn idag, då blir du gammal på lördag mamma. Vi vill inte ha en gammal mamma! :( 
Öhhh vadå, men mormor och farmor och dom då dom är ju gamla, inte jag!
Joooo snart är du med så gammal då juh.. Hehe tokungar, snart men det dröjer ett par år till!

Äh, så gammal är jag inte! Man är inte äldre än man gör sig och jag känner mig fortfarande som typ 17!
Kan ju fortfarande få för mig och shoppa på barnavdelningen till mig själv, både skor och kläder.
Fick visa leg på systemet sist, fast jag hade med barna.
Älskar alla Idolkillar och de är ju typ inte ens fyllda tjugo..
Diggar studsmattan lika mkt som barna!
Känns som igår jag var på Otten och svängde mina lurviga, drack tequila fast jag vet att jag spyr upp det innan jag hinner svälja.. Inte sååå smart!

Så ni ser vad ungdomlig jag är.. ;))

Men fyller det gör man ju vare sig man vill el inte och det är väll likadant med förkylningar de smyger sig på när man minst anar!

Idag var jag och Villekillen på babysången, och han e cool killen för bara gitarren åker fram så drar han iväg på alla fyra sätter sig mitt framför den som håller i guran och diggar med och hellst spelar han själv med.. Undra vad det kommr bli av han! En Idolkille kanske.. hehe Om sådär 18år!

Nehe, nu ska filten fram och sockorna på!

Kram och hej från en snorig tjej!

Fotbollsungar!


Lägger ju bara upp bilder på glada barn, men så är det inte förjämnan.. :)

Vill ha.... :)

 - 5040 Babysko, Kotte, Ekologisk

Hittade denna sko på Kavats hemsida, såååååå fin!
Vill ha, Ville vill ha mena jag.. ;)
Ekologisk och allt för endast 600kr.. (Magnus, blink blink) Mohahaha

Doftar ljuvligt!

Av mitt nybakade bröd som står i ugnen.. Det receptet i långpanan jag delade med mig av till er, passade på och gjorde dubbelsats idag så 2 fulla plåtar med skit gott bröd!
Sen har vi varit ute i solen och hoppat studsmatta med, Ville fick sitta i mitt knä medans de andra studsa runt och han kikna av skratt. Roligast var när Gustav gjorde kullebyttor..

Sätta igång med lite mat med kanske, är ju fotbollsträning idag för de två största men idag slipper lilleman vara med för mannen kommer hem i rätt tid idag! Så bra, så då kankse jag hinner plöja ett varv i spåret där uppe.. Eller inte!  Ormarna har ju kommit fram har jag hört så jag är ju lite.. Skrajsen! :(

Nehe, nu ska Villemannne ha lite gröt och sen blir det att göra korv och makaroner som ungarna beställt!

Kram på er!

Kommer ni ihåg...


I början när jag blogga lade jag ut den här bilden på min fina orchide vi fick från Micke och Sofie, det var den 10feb..

Nu ser den ut så här...

Den e lika fin nu och har endast tappat en blomma, och då är den ändå snart 3månader.
Så de är verkligen värda sina pengar, bara man inte pysslar om dem för mkt!
Doppas typ var 14e dag och får stå och rinna av, och dess emellan så njuter jag bara av den.. :)

Kram!

Morotskaka, (har gjort många och det här receptet är nog ett av de bästa!)





Morotskaka i långpanna!
4 ägg                                                                                  175grader i ca 20-25min
4 dl socker
6 dl rivna morötter
250 g smör (smält)
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bikarbonat
Jag tillsatte 1½tsk med kanel oxå för det vet jag att det varit förrut och det är så gott!


Fyllning/glasyr:

200 g philadelphia ost 
100 g rumstempererat el smält smör
3 dl florsocker

Ägg och socker vispas poröst. Blanda alla torra ingredienser. Rör ned i äggsmeten. Tillsätt morötterna. Smöra el lägg ett bakplåtspapper i botten på en form ca 30¤40cm och häll över smeten. 
Bakas i långpanna mitt i ugnen, 175 grader i  ca20-25 minuter.
Blanda glasyren, (jag lyxade till det och gjorde 1½ sats med glasyr..)
Låt kakan svalna innan glasyren breds på..
Skär upp i bitar och njut!!


Nu, kommer det...

ett inlägg med lite bilder från idag!

Bror och bror åkte ju hem idag efter fikat på fm så då passa vi på att plocka fram studsmattan när vi fick lite extra hjälp.. ;) Barnen blev som tokiga, de har ju tjatat en del och jag har sagt i maj när det är fint väder. Och idag var det maj och solen strålade från klarblå himmel. Så det passa ju perfekt!!!

Grabbarna han inte långt, några hundra meter så vart de påkörda av en motorcyklist.. Bakifrån så de var inte deras fel och de vart inte så mkt på bilen. Men iaf, träligt!

Fixade lite käk för se skulle ju Stina på 5årskalas på McDonalds, och jag passade på att dra ett varv i affärerna på Gumsbacken och en te i solen..
När vi kom hem hade Gustav byggt en stege till studsmattan med lite hjälp och en egen designad bil som han ine fått nån hjälp med. Stina var eld och lågor efter kalaset, el Stina jag mena juh Kitty såklart.. Hehe Sååå söt så!


Gustavs stege och bilen..


Passade på att köpa lite blommor till mina marchallhållare som nu är runda krukor istället. Tycker de är så snygga att jag inte vill ställa bort dom nu bara för att det inte är vinter.. Så nu blir de fina på sommaren oxå!


Har precis slutat kika på filmen på 3an, en riktigt rolig komedi. Men nu ska jag hoppa i sängen!

Kram på er!

Väntan var låååång!



Och där satt han och kollade om lampan slocknat och till slut precis när vi skulle åka, så gjorde den det.. :(
Snyggt med turkost va? :)

Äntligen!

När jag var lite så hatade jag dom och ändå har jag önskat att barna skulle få...

FRÄKNAR!!! Och se nu börjar de pluppa upp de små söta rackarna... ;)

Fotboll och tacos!

Idag var vi ju och kika när Gustav spela träningsmatch mot Harg, eller Johan och jag och barnen för Mattis hängde med mannen på rally. Men det var ju inte mkt att se för han körde sönder och bröt efter ett halvt varv så det var ju ingen bra första tävling..
Gustav och dom förlorade men spelade riktigt bra, de gjorde faktiskt första målet och sen vart det kanske 7-3 eller nått.. Hade inte så bra koll på hur många mål det blev..


Sista snacket innan avspark..


Gustav har nr5 och spelar back, han är lite för snäll/rädd bara och vågar inte gå på så hårt.. Men jag ska nog lära han! Har ju varit med om slagsmål på isen i Hofors?, rätta mig om jag har fel Kicki!? Mohahaha skämt åsido, låter nog värre än det var..


Glad kille som avverkat årets första match galant! :)


Och här har ni en liten kille som vägra sussa, vadå det är ju spännande att se massa knäppisar springa efter en boll!
Men jäklar vad kallt det blåste, tur att jag klätt på barna ordentligt iaf! ;)

Sen åkte vi hem och laga tacos, såååå gott! Och åt smarrig morotskaka för det här receptet jag använde nu var riktigt bra!
Nu sussar de små, Johan och jag har tagit en kvällspromenix och nu blir det tvn..

Kram på er!


Bilder från Majbrasan!


Ville han fastna aldrig på nått kort märkte jag..

RSS 2.0