April e slut..

Vi var en vända till Kvarsebo, el vända det vart från kvart i sju och sen var vi inte hemma förrän halv10.. Lotter och godis,kasta pil,vårtal och sång sen tände de brasan och avsluta med fyrverkerier! Mysigt men lite väl lååångt och tråkigt tal men det är det väll alltid. Barnen hade iaf kul och busa och vann på lotterna och det är huvudsaken.. :)

Nu har Gustav fått testa sitt Ds med som äntligen laddat klart när vi kom hem, så det var en nöjd kille som somna snällt!
Appropå att jag sa att Stina och jag hade planerat att busa/lura han så lyckades vi!
Jag sa att vi måste en vända till Elgiganten och kolla en grej till köket.. Pust och stön va tråkigt tyckte barna. Men när vi klev ur bilen så passa jag på att gömma hans plånka i Stinas ficka som vi kommit överens. Så där inne när vi gick förbi spelen, sa jag till Gustav nämen titta Ds till bra pris och det finns ju skitsnygga turkosa. Har du med pengar så kan du ju köpa ett nu.. Han titta på mig och såg både lite chockad och ledsen ut.. Men, det sa du ju inte att jag skulle ta med! Nehe va syyyyyyynd.. Då kom lillfröken med ett glatt leende, men Gustav vilken tur för jag har tagit med dina pengar och tog fram plånkan!
Den glädjen i hans ögon och kramen Stina fick, och att han sa att hon är världens bästa syster!! Då njuter man.. Och Stina var lika glad hon för att han fick köpa och för att hon fick vara med och lura han lite.. :))

Det som var nästan lika kul var ju att han spart ihop 1400kr så han hade ju inte råd till ett spel nu, så lade jag till så han fick en väska att förvara det i oxå. Så vi åkte hem med ett Ds, utan spel som han ändå inte skulle kunna använda. Men jag sa att om han bara leta lite skulle han kanske hitta sin andra plånka med typ 700kr i som han tappat bort el gömt bra el vad han gjort, och då kunde vi ju åka och köpa ett spel efter matchen imorn.. Och det var han nöjd med! Men jag visste ju att hans morbröder skulle dyka upp efter nån timme med ett super mario..
Så när han öppna det paketet blev glädjen stor igen!! :))

Kul, och extra kul är det när det kämpat och spart ihop själva! De sparde ihop lite över 2000kr förra året till en studsmatta med, då får de även våra pantpengar och mynt.. Tror det är nyttigt att inte bara få och få utan få längta och jobba lite för det oxå!

Ne nu ska jag sussa, manen och Mattis ska ju på rally imorn så då väcker de säkert Ville med.. Och vi andra drar till Harg på fotbolls match!

Kraaaam!


Mmmmätt!!

Älskar min nya pizza favorit... Lök,fetaost,oliver, färsktomat och cayennepeppar! Och har precis smällt i mig en sån, hela själv! :)

Nu är dom här mina bröder och mannen fick med sluta tidigare.. Ätit och mätta sen blir det en sväng till brasan i Kvarsebo och köpa lite lotter och sånt. Där fynda jag Gustavs skrivbord för en hundralapp förra året, hoppas de har loppis iår med.

Har en väldigt glad och förväntansfull kille här hemma som sitter och väntar på att hans nya Ds ska bli färdigladdat så han får prova.. Men det verkar ta lååååång tid!

Neä nu e det bäst ja gör klar barna och lägger ner mina smarriga bakverk i lådor!

Kram och trevlig valborg!

En vända..

till stan måste bli av, fotbollskorna jag köpte måste bytas för de vart för stora och sen ska vi köpa en present till Mattis oxå.. För idag kommer de ju Johan och Mattis och hälsar på över helgen!! :

Sen ska ungarna få växla in alla deras mynt och se hur mkt de spart ihop.. Sen ska nog Gustav få köpa en grej som han tjatat,längtat och spart till! För nu har han spart så bra och visat att han verkligen vill ha det där så nu skjuter vi till det som fattas. Kommer vara världens gladaste kille när han får veta. Stina och jag har tänkt ut en plan där vi ska lura han..

Men nu måste vi hämta Gurra..

Och vet ni, jag har bakat! ;) En morotskaka som luktar gudomligt!!!!

Puss och hej!

Vad är det här?!?!

Helt plötsligt har besökare stigit med 10pers idag, är det rallybilen som lockar tro? E det vad jag ska skriva om och lägag ut bilder på i fortsättningen, inte pyssel,bak och ungarna??
Skämt å sido!! :))

Det är 13.5grader varmt ute, så härligt! Tänk om man kan få fira valborg utan vinterjacka och mössa i år , det vort ju kul för en gång skull..

Neä jag måste sussa nu innan jag slocknar med huvudet på tangentbordet!

Natti natti..

Min mans nya leksak!

Inte så intressant för en del medans några tjatat om att jag ska lägga ut bilder på den!
Fattar inte riktigt, den e ju inte ens så fin.. Men den ska nog snart lackas om och donas med om jag känner han rätt efter 13år! :)



Så nu är den iaf med på bild!


Mammas hjälpreda..


Bilar är grejen!!


Så skoj att åka bil, brummar med allt som har hjul och kör.. :) Alla bilar som åker förbi på vägen är pappa.. ;) Öhh.. Neää!!


Visst sjutton ser han ut som den där läskiga dockan som får liv på natten i nån skräckis, på den övre bilden.. Vart lite konstigt ljus på nått sätt så han ser ju konstig ut juh!

Visst är husvagnsbodyn helt underbar!!!! :))

Sandhamn!

Dit vill jag med, så himla vackert!!! :))

Men det finns många fina små smultronställen, hemma i fäbon i en eka i viken, ute på näset i karlsbyn, under vårt körsbärsträd en solig varm dag med massa goooda körsbär där vi även valt att döpa våra godingar, i en solstol med en kall cider och härliga vänner i Vimmerby och glo på mupprace i en vecka, många härliga platser på västkusten och alla andra fina platser ja glömt!

Neä nu ska jag ring in mannen, så jag får dricka te och ta en macka och kika på Fuskbyggarna som jag spelat in!

Puss och godnatt!


Fullt upp!

Så nu har jag varit och lämnat in mobben idag, så nu har jag mannens gamla i några veckor och den är kass! Har börjat skriva flera sms men det funkar ju inte lika på min Ericsson och den är samsungen så jag har gett upp och ringt istället! Jag som är lite sms galning som han, mannen min brukar säga och påpeka att jag har typ 997st sms i månaden!
Hehe..
Handlade mat och sen hem och ploacka ur den, med lite hjälp av lilleman som inte vela sova mer än hemifrån stan idag.. Hjälp och hjälp, han passade på att trycka i sig nästan ett halvt jästpkt innan han börja spotta och frusta och jag såg vad han gjorde! Så får se hur hans mage blir att må..

Sen vart det att laga lasange så vi var klara för att sätta oss till bords med badväskan packad till mannen kom hem. Gustav ska ju på simmis idag! Så nu har jag lagt Ville och snart Stinas tur. Ner först och tända pannan.. För sen ska jag duscha, får se om färgen i håret ger sig lite mer i de röda tonerna!

Vi höres säkert mer!



Snabbt inlägg!

Ett riktigt kort, måste göra barnen klara och platta mitt hår innan vi ska gå till skolbussen!

Åker till Maxi idag, och så ska jag lämna in min mobil nu när jag hittat garanti pappren och det går ut IMORN! Gäller att ha tur ibland.. :)

Så adjö på ett tag!

Sova? När man kan räkna matte.. :)

Han kom till mig när han skulle gå till sängs och jag skulle läsa för Stina och fråga om jag inte hade nån riktig mattebok, som var svår! Tur, jag hade shoppat en från 8år i Ullared som han fick. Så det skulle räknas istället för läsas idag!
HAN SKULLE BLI SMART SA HAN!! Sötaponken min som börjar bli så stor..

Villevägning!


Hittade denna bild idag och skrattade för mig själv!

Här är Ville nästan 5v och väger 4040gr, nästan som födeselviketn, men det tog tid och vad gjorde man inte för att slippa åka in och väga så ofta!
Joo hans mor byggde ihop en egen våg av en ugnsform och en hushållsvåg, funka galant men ser lite obekvämt ut! Men upp i vikt gick han tillslut.. :)

Men kolla benen, bara skinn och ben. Skinnet på knäna var läskigt att ta på för det var hel tomt under.. Men idag är han 11mån och en liten knubbis! En månad till han fyller 1år, fy va fort det går!

Härligt!!

Blivit dåligt med inlägg idag, var ju först på babysång imorse. Ville diggar det skarpt, bara hon tar fram gitarren dumpar han morsan och placerar sig på första parkett och dansar/vickar med i musiken.. :))
Sen var det frullefika oxå, jätte smaskigt och jätte bra för då kan man hoppa frullen hemma. Sen hängde Jessica med hem och tog en promenix och kikade runt lite på nätet medans de små sussa sött ute i vagnen i värmen 18GRADER!!!! Häääärligt juh.. Så när vi hämtat hem de större har vi varit ute ända tills nyss.. Varmt,skönt och riktigt vårväder nästan sommarvärme idag!

Vi gungade.. Mest Ville!!

Och det gillar han skarpt! Bara han får lite fart så, men han sitter och sparkar och sparkar med bena så han får lite gungfart själv med.

De nadra gjorde coolare saker som att hänga och klättra i träd..


Eller leka kanin!?


Härligt var det men nu är det matlagning som gäller och det blir min favvokyckling och ris!!!

Kram och hej!

Ja idag gick det undan!

Härligt, trodde det skulle bli sena kvällen idag när alla barna skulle med på fotbollsträningen.. Men neäää faktist inte, kom hem vid halv8 sa åt barna att hoppa in i duschen medans jag lade fram deras pyjamasar och handukar, fixade kräm och mjölk till kvällsmat.
Och sen gav jag lilleman välling och han somnade bums och de andra var klara för tandborstning och nedbäddnig med pussar och kramar och en kort bok! Fast Gustav ville läsa själv men det vart nog inte många sidor för vid 8 så sussade de alla tre.

Phu!!! Äh det kan inte vara så mkt jobb med 10ungar... Mohahaha
Påminn mej nästa gång när alla ungarna trotsar och ingen vill sova.. :)

Nu ska jag iaf vika massa tvätt som jag sparde i helgen, och kika på Hollywoddfruarna och sen navy csi. Får se när mannen behagar komma med, sent sa han!

Kram och hej!




Visst luktar de gott...

när tvätten får hänga ute! :))

En ledsen,en glad och en sovandes!

Var en ledsen kille som kom hem idag.. I torsdags när jag hämta hem han från fritids fråga jag om han skulle ha sina bakugan hem (en låda med 14st i). Men efetrsom de leker med dem på dagarna vela han ha dem kvar till fredagen. Så han var noga och lade dem i sin låda i klassrummet. Sen när han kom hem på fredagen fråga jag om han hade dem med sig men då hade han inte hitta dem. Men jag tänkte inte mer på det och inte han heller, för ja vet att när han glömt att ta hem andra saker har det oxå låtit att han inte hitta dom.
Han är väldigt ordentlig och noga med sina saker!!

Så jag påminde han imorse om att ta hem dom.. Men icke, när han kom hem hade han inte hittat dom och han säger att han frågat kompisar med, men de visste inget.

Han vet att det han tar med sig får han skylla sig själv om han har sönder el tappar bort det på skolan, men man tror ju inte att nån ska ta dom el vad som nu har hänt!!!

Hm, får ta tag i det imorn när jag hämtar hem han. Och prata med nån fröken, och se vad de säger!!

Hoppas, hoppas de kommer fram till imorn!

Sen den glade det är Stina som ska på sin första fotbollsträning idag, har tjatat sönder öronen på mig om det idag och om hon fått hade hon satt på sig skydden redan imorse!

Och sjusovaren är Ville som sussat sen typ halv12.. :)

Nu ska jag kika till fiskgratängen som är ett test av vad jag hade hemma! Kan bli både hiss och diss.. Återstår att se!

Kram!!

Ännu en härlig morgon!

Med klarblå himmel och strålande sol, tur det för annars har jag nog varit ännu tröttare vid halv6 när lilleman slår upp sina blå och minuter senare kommer lillsessan inspringandes oxå! Men stora killen börjar man få väcka varenda morgon nu.. :)

Nu ska jag göra Gurra klar för skolan!

Ha en härlig dag så höres vi lite senare..

Kram!

Absolut!

Kan jag tala om hur jag tillaga maten som vi iaf tyckte var god igår!
Så Susanne här kommer det...



Men det är nått jag bara testa att blanda ihop så jag har inget riktigt recept..

Fläskfile som fick ligga och dra i sån chilimarinad på flaska och sen dela jag på den så den fläkte upp sig och brynte på den. Stekte även på lite vanliga frysta gröna bönor, som fick lite smak med av marinaden som var kvar i pannan.
Lade upp i form med bönorna runt om och la som ett täcke med turkisk yoghurt över köttet och in i ugnen på 225grader i ca 30min.

Delade de lite större färskpotatisarna på mitten och lät de mindre vara, delade morötterna till halva stavar och hade på lite olja och lite smör. Kryddade med ganska mkt örtsalt.. Brukar ha i både rödlök och hela vitlöksklyftor med men det hade jag inte hemma då..
Körde det samtidigt i ugnen och de var oxå klara efter en halvtimme, men det kan ju variera lite efter storlekarna på potatisen.. 

Sen hade vi bara en god sallad med mkt feta och Lomanders bearnaise sås till..

Det bästa av allt är att ungarna får ju i sig både morötter,bönor och grönsakerna i salladen utan att tänka på det, och mannen med föresten!!! :))

Tjat,tjat och tjat!

Att de alltid måste tjatas så på barna för att få in dem i duschen och sen när de väl är på plats och duschar får man tjata lika mkt för att de ska bli klara..  Men rena lär de ju bli iaf!

Var hos Jessica, och Anna noppa mina bryn färga dom och fransarna och permanentade dom. Coolt, nu ser de ut som jag har använt fransböjaren fast jag inte gjort det! Bra juh, hoppas det håller länge.. :) Sen hem och laga käk, potatisklyftor och morötter i ugnen idag med och sen lövbiff och lomanders och sallad till.. Gott,gott men inte som igår!

Fan, min popcornmaskin e paj igen! JÄKLA skruv som lossnat igen, måste limma tebax den.. Får lov att poppa på plattan till Arvet (Wallander) ikväll med andra ord.. Emma älskar popcorn!

Nehe, nu ska jag gå och kika tempen på lillebror och sätta på han pyttejamasen så han får sussa sött!

Kraam..

Sovmorgon...

eller vad man ska kalla det, Ville vakna vid strax efter 05 så han och jag låg och busa i sängen till 07 då de andra gick upp och fixa frulle. Medans jag somna om och vakna en timme senare då när de andra käkat klart frullen, så jag fick äta ensam. Eller nja, tillsammans med datan där nått rally från nyköping stod på och väsnades. Men det var ju för Villes skull fick jag höra! ;)

Och inte nog med att jag fick sovmorgon, nu ska jag snart åka till Jessica dit Anna en tjej som typ utbildat sig till skönhetssjox. Så jag ska färga,noppa ögonbrym och fransar och sånt. Perfekt nu när jag färgat håret och ögonbryna blev ännu ljusare..

Sen blir det att njuta i solen... :) Så fint väder, ungarna var ute och lekte före 09 imorse.. Känns som på sommaren juh!!

Nu ska Ville, som är feberfri idag med få lunch och gå ut och sussa sött!!

Kram på er!!

Brejkat..

har dom gjort Madde och Jonas och det är så synd, har alltid tyckt bra om han. Han har verkat så vanlig, Vickans pök är mkt mer snobbig. (Eller tror att han e snobbig).. Jag troro inte ens att Jonas har varit otrogen, visst han kanske träffa å umgicks md henne men inte mer.
Hon var nog bara en 21årig norska som såg ett snabbt och smidigt sätt att både hamna i tidningen och få lite pengar i plånkan. Men 12.500kr måste ju vara kasst betalt för nått så smaskigt! Eller?

Jaja, hon är så vacker och trevlig (tror jag), vår sessa Madde så hon har nog snart hittat sin prins.. Bara ut och pussa en massa grodor! :)

Ungarna sussar, mannen sussar och jag sitter vid tvn. Precis som vanligt.. Hehe Ville var inte lika varm nu när ja kände på han men iofs har han ju alvedon i kroppen. Så typiskt vi som hade tänkt hitta på nått skoj med ungarna imorn. Men de är ju inte så kinkiga så dom blir ju glad för en picknik på gräsmatta.

neä, nu ska jag fixa en stor kopp te och kika på Försvunnen el vad de heter på 1an.

Kram och natti natti på er!


Lördags maten!

Sjukt gott vart det.. :)


Chilimarinerad fläskfile med turkiskyoghurt och gröna bönor, och till det färskpotatis och morötter m olja och örtsalt i ugn. Så sallad med massa fetaost och kall bearnaise sås.. :) MUMS!!

Till efterrätt blev det jordgubbar och gammeldags vaniljglass och kolasås..


Här har ni en som njuuuuter!! :)

Inte nu igen!

Tog febern på lilleman innan vi käka för han var så gnällig men den var bra 36.8 och han har ju varit feberfri både igår och idag.Sen tog ja igen nu när ja satte på han pyjamasen för han var trött,grinig och kändes varm 39.2 hade den stigit upp till på mindre än 1½timma.. :( Lunginflamation ligger i bakhuvudet på mig för då var febern ofta så och jag hade det måååånga gånger. Han hostar och harklar sig och man ser att det är jobbigt ibland.
Fick i han hostmedecin och en alvedonsupp, halva vällingen och nu sussar han sött!
Hoppas, hoppas det ger sig!

Var iaf ute i solen idag, men det vart inte så mkt läsande el solande för bara vela ha hjälp med olika saker hela tiden! Men men ska ju bli härligt väder imorn med har de ju sagt. Just nu regnar det för fullt.

Tack söta ni som tycker jag blev fin i håret! E nöjd jag med, men vill ha kortare ändå, blir nästa gång!

Nu ska jag gå och hämta tvätten som jag glömt i tvättmaskinen, sen få de stora i säng!

Kram!

Sol,sol,solstol.. :)

Precis,vart jag snart ska gå och sätta mig i solstolen i solen och läsa en bok.. :) Ska inte göra nån nytta alls medan tvättmaskinen snurrar.. Hur ofta händer det??

Grannarna har precis varit över och fikat,de var ju i fjällen när Gustav fyllde. Han fick en jätte fin tröja och en Kasper bok som han börja läsa i på direkten. Han är en hejare på att läsa nu, svåra ord och utan stakningar för det mesta. Han försöker till och med lära Stina hur man gör.

Nehe, solstolen ropar! :)

Kraaam!


Precis vad jag letat efter

Olivia som jag jobbar med och som jag vet läser min blogg, har en favvobutik hon alltid tjatar om och som hon lägger mkt pengar på.. :)

Ligger lite längre ner på drottninggatan och de har så mkt fint, har börjat förstå vad hon menat!
De senaste gångerna jag varit in där har jag alltid hittat DET, ni vet det som man bara måste ha och inte förstår hur man klarat sig utan..
Och idag var DET, det här!

Jag älskar ju the som ni säkert redan förstått, och se så fin låda att fylla med massa olika sorter istället för de vanliga tråkiga i papp.. Kärlek vid första ögonkastet!!!

Sen vart det inte mkt mer shoppat idag, fotbollskor till herrG och sen mat och mat.. Elller jooo jag köpte röda,fina jorgubbar juh, Så imorn blir det glass och gubbar till efterrätt sååå gott!

Nehe, nu ska jag kika på tv och dricka lite vatten el ett stort glas med iskallt vatten. Nu får det vara nog med onyttigheter.. ;)

Kram på er!

Liiite för långt än...

Ja precis som jag skrev så känner ja mig inte helt nöjd. Eller jo, själva klippningen och färg och sånt e bra men hade gärna varit kortare. Skulle ju bli en annan frisyr..
Frisören, en kille fråga hur ja hade tänkt och ja sa att jag e sugen på att klippa av det, är ju så slitet och skulle vara kul med nått nytt!
Men jag sa även vad tycker du? Då sa han typ, åh va kul det ska vi fixa men sen så vart det nog lite stressigt för han när de under tiden han hade i min färg märkte att de dubbelbokat han. Så han höll tillslut på att klippa tre tycken samtidigt typ..
Och så när han skulle börja klippa mig tyckte han inte jag skulle ta mer än 10cm för jag hade så fint och inte alls slitet hår! Hmmm, alla andra frisörer har påpekat att mitt hår är så slitet,sprött och torrt.
Tror han vart lite stressad där och jag är ju alltid för snäll så jag sa att det blir jätte bra!!! Blääää för mig själv!!!

Men iaf.. Först en före bild!


Och så nu då..


Det blir nog bra! :) Men jag e sugen på att boka en ny tid och ta av lite mer på en gång!! :))

Härlig fredag!

Lilleman sov till klockan vakna, vaknade bara till när vi gick och lade oss.. :) Då va febern nere på 38grader och nu imorse hade han 37.5 så hoppas det ger sig. Men han hostar så jag nästan kräks, ni vet så där äckligt. När man får upp det i halsen nästan och måste harkla sig, men det kan ju inte en liten STACKARE!

Men men.. Det ger sig nog!

Solen skiner så fint och himlen är klarblå och jag ska till frissan, kan det bli så mkt bättre??? Såg att en  tjejs blogg som jag har halkat in på, hade fått sina tvilllingpojkar igår och det var med tårar i ögonen man läste hur LYCKLIGA de var.. :)) Såå härligt!!

Nehe, frullen avklarad så nu ska Stina in i duschen och Ville ha kläder på sig!

Kraaam och hej..

Sussa då..

och det kommer jag nog göra bara jag lägger ner huvudet på kudden.. Hoppas Ville sussar snällt inatt med och att andningen är bra!

Längtar till imorn, tar med Ville och Stina i bilen och sen byter jag bil med mannen i stan så åker de hem och möter upp skoltaxin medans jag drar en vända på stan och sen ska jag slå mej ner i frisörstolen.. Kul och lite pirrigt! :)

Ska passa på att gå till banken och lösa en utebetalning och en vända på Polarn för det va inte igår, köpa lite mat och sen blir det fredags pizza som följer med hem i bilen!

Så natti natti kära vänner!

Snuskaka!


Blev det även bakat idag, namnet kommer från när vi var små och lekte att det var snus. Lite lagomt kladdigt att rulla till en prilla och trycka in innanför överläppen. MEN mkt godare!!! :) Om jag inte har helt galet så var det KusinAnders som började med det.. Rätta mej om jag har fel, och det vet jag att ni gör! Haha

God är den iaf!

Det här kommer bli ett favvobröd!!



Bröd i långpanna!                                       225grader i 15min

50gr jäst
5dl mjölk
2msk honung
1msk salt
1dl linfrö
5dl rågsikt
7dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke och häll över den 37gradiga mjölken, rör tills jästen är upplöst.
Tillsätt sedan resten av ingridienserna men spar lite av mjölen till utbaket, arbeta degen tills den släpper från bunkens kanter. Jäsa under duk i ca30min.
Klä en långpanna med bakplåtspapper, ca 30¤40cm, tryck ut degen i formen och ta en kniv skär skåror försiktigt efter hur stora du vill ha dina bröd, jag fick ut 24st (6¤4).Jäs ytterligare 40min under duk.
In i nedre delen av ugnen i 225grader, ca15min.
Låt dom svalna på galler och bryt isär kakorna..

Galet vackert!





Ellerhur, är det inte fina mina körsbärskvistar jag tog in för snart 2v sen från vårt träd.. Ni kan riktigt se hur knopparna vuxit och tillslut kom dom fram de fina vita blommorna!  
Jag älskar kvistarna, de om nått är vår för mig! Så kikar man ut å ser att det är vitt och slask.. :(

Men inte inne hos mig!!! Det finns så mkt fint man kan ta in från sin egen trädgård och NJUTA..

Nybakt bröd!


Även denna gång i långpanna, med linfrön och rågsikt!
Inte provsmakat, men ser sjukt gott ut.. :)

Färdig...

med tvättvikande och ny ren tvätt, som doftar underbart är upphängd och klar! Så nu får mannen komma in från garaget så vi kan ta lite kvällsfika och kika på de som haft otur när de byggt hus och blitt lurade.

Lilleman sover men e orolig, snarkar,hostar,snorar,yrar och suckar och vrider och vänder på sig. Febern var nu nere på 38.5 men då har han nog lite alvedon kvar i kroppen! Tur man har de bästa grannarna som finns, visste att ja hade 2 fp med alvedon suppar men när ja skulle ta så hade ju puckojag köpt fel å hade från 15kg.
Nog för att han knubbat på sig men där är han inte än. Men som sagt, fick låna av grannarna så det fixa sig. Tack,tack, tack!!!

Lääängtar till på fredag föresten, för då ska jag till frisören!!! Jippy,äntligen ska bli så kul.. :)) Hoppas bara att ja inte fegar ur nu bara..  Den som lever får se!

Hm, kanske ska chocka mannen och ta på mej skorna och springa ut och kika på nyförvärvet.. hehe ja det ska jag!

Så bye bye!!

Se så fint..



Gustav hade med sig en så fin bukett hem idag, innehöll både vitsippa,blåsippa,påsklilja och tussilago i en egenmålad söt vas.. :)

Ännu mera suck och bläää..

Ja tyckte jag det va träligt imorse då tycker ja det är ännu värre nu, allt såg iaf bra ut på VC. Det hade gått hål och det var skit i örat , men det såg ändå bra ut. Så bara att hålla kol på henne så hon inte fick ont igen och inte bada på ett tag. Sen tebax och kolla hörseln om 3mån!
Så det var ju skönt! Var värst för stumpan som hade räknat med att få klistermärke men inte fick någe. Så nu längtar hon nog ännu mer till nästa tandläkarbesök.. hehe

Glad i hågen plocka jag fram lite sent mellis när vi kom hem, Stina klädde av Ville medans och sen när jag lyfte upp han var han ju tokvarm... Åh såklart nästan 39graders feber, vad är det här? Bara massa sjukbaciller överallt.
Nu sitter han iaf och gosar i mitt knä så snällt, bäst att passa på!!!

Kram och hej så länge!

Åh,suck,fy,bläää



Men brödet ser gott ut,ska snart provsmaka när det svalnat lite.. Skulle ha bakat 2 sorter till idag hade jag tänkt men nu hinns inte det med.
BvcSusanne tyckte ju att jag skulle ringa till Vc om Stinas öra och gjorde det imorse så nu måste vi åka in så de får titta vid 14.15.. Jag skulle ju bara vara hemma och få en massa gjort!!
Men men, bäst de får kolla så det inte blir nått galet!

Och till råga på allt så SNÖAR det nu igen, åhhhhh va trött jag blir! Okey, att inte solen skiner men snö? Nej TACK!

Lilleman sussar och vi ska käka lite mellis innan vi drar till stan då. Försöker få tag på fritids med för att höra om Gustav kan vara kvar lite längre så han slipper följa med han oxå.. Får testa igen!
Har telefon jour här hemma idag, mannen har glömt mobben och det känns som det ringt typ 50ggr fast det nog igentligen bara är 5 el nått. Smart att lämna den hemma hos mig när han har saker ute på annons. Mkt bättre om det varit plånkan juh!!! Haha

Neeedå, brödet har svalnat så nu ska vi sätta tänderna i det!

Kram och hej!

Onsdag!

Jag ska erkänna att idag blev jag glad när det v ar mulet och grått faktist! Måste ju baka bröd,tvätta och damsuga och det finns inte nått tråkigare än att vara inne och slava när solen skiner som aldrig förr!!

Ska googla lite och se om jag hittar nått nytt,nyttigt smidigt bröd el limpa jag ska testa.. Har ni nått får ni gärna dela med er!

Men först få iväg Gustav med bussen och ringa Vc om Stinas öra, hoppas inte vi behöver åka in och visa upp det bara!

Hej så länge!


Den fina presenten!





Söt va!? Och framförallt god för den var full med mjuka,goda VANILJ FUDGE kolor.. :)

Ungarnas favvosar!


Det var den dagen det!

Och snabbt gick den och en hel del han vi med! Efter att Gustav åkt med skolbussen så gjorde vi oss klara för att åka till bvc med lilleman, Som jag nu får sluta kalla han.. :)

Mättes och vägdes och har vuxit massor.. 75cm och 10.480gr! Stoooor kille nu, sista vägde han typ 8300gr och var 70cm.. Neä nu får han stå stilla ett tag! Men först vägde han bara 8200gr, trodde hon skämta och sa att det kam ju inte stämma. Så vi gjorde om några ggr men det stanna där alla gånger. Så vi tog en annan våg och då visade det bättre. Som tur var dör några mer jobbiga viktnedgångar vill vi inte ha när det gäller han.

Sen var vi runt och köpte varsina skor till barana att ha när fotbollen drar igång på gruset på måndag.. Och de blev så nöja båda två! Lika den här gången med.. Hehe
Ville fick en hjälm så han kan åka med på cykelturer han med och den har vi testat idag och han verkar gilla det..


Och de större barna med, Stina har haft lite svårt att komma iväg på nya cykeln för hon når inte ner ordentligt men nu har hon fått kläm på det! Öva,öva, öva så går det.

Så nu kan jag börja cykla och hämta hem barna från dagis/skolan... Mohahah

Sen så vart det matlagning och sen iväg på utvecklingsamtal, där vi bara fick beröm för flickan våran.. :) Kul att höra, tur att hon visar lite andra sidor här hemma!

Var över en snabbis till grannen och va bud med lite pengar och då fick vi en jätterar sak från Stella, för att vi varit kattvakt. Ska ta kort så ni ska få se snart.. Verkli
Åh nu sussar de så sött och jag ska kika på tvn tänkte jag!

Fan!

Varför är det alltid såhär?
Han ringde precis och sa att de inte kommer få hem dynan jag vela ha.. Suck!!
Jämt,jämt,jämt.. Trött ja blir!

Busunge!


Tänk att det man inte får, alltid är roligast!?!

Hulda Humla!

Hette en liten  död Humla som min dotter hittadet när vi gick ett varv med Ville när han skulle sussa.. Så medans jag la in en tvätt så drog hon ihop en begravning..


När jag kom ut hade hon grävt ett hål till den..


Och så hade vi en liten cermoni och sade hejdå till den..
Ser så fint det blev när jag hjälpte henne med ett kors och hon plockade blommor och lade dit några stjärnor!


JAG ÄLSKAR NÄR BARN HAR FANTASI!!! Då kommer man lååångt här i världen..

Hm..

Nja cajsa hon har fortfarande lite ont och nu har det nog gått hål,för det rinner ut en massa brun/gul gegga.. Lite feber idag med! Men men så är småbarnslivet.. Solen skiner ju och då blir de små problemen ännu mindre! Är det inte så.. ;)

Diskat och ätit frulle, Stina fick jag ju inte väcka för hon skulle sussa till hon vakna så hon kom inte upp förrän efter 9 och det händer ju typ aldrig.. Skönt för henne! Bädda sängarna och sen borde jag baka bröd, för det var inte igår direkt.

Föresten hitta jag sååå fina stolsdynor jag skulle vila ha på Kilamöbler idag, har precis ringt dit och de skulle höra av sig om när de kunde få hem dom.. Vela ha några som vart en färgklick och huset går ju i rött,svart och grått så dessa vore perfekta. Sen är det ju ett stort plus att de är i olika färger för då syns inte fläckarna lika bra och fläckar blir det när man har barn och det går inte att undvika!!

Dyna 545 Monza hög 50 bred
Hoppas hoppas de kan få hem dem och gärna snabbt!! :))
Ganska ovanligt av mig att inte ta nått typ enfärgat i grått igentligen, men det hade vi ju sist och jag fastna för de här på en gång!

Många som fyller idag, Anette och Susanne firar ju 50år idag!!  På hemlig ort.. :) Och samma dag fyller mannens kusin Stefan 20år  och om han kunde man läsa om i tidningen idag! Duktig fotograf som har kommit långt och kommer att komma ännu längre!
Så GRATTIS till er!!!!

Nehe.. Nu har Ville snart börjat tröttna på att vara vaken och vill ha lunch och sussa..

Kraaam!!

Fy skäms..

för skitkass uppdatering! Men har haft fullt upp idag. Först kalajset som gick super,glada och nöjda barn som dansa och lekte åt massa snask och busa. En supernöjd 7åring som fick jättefina och många paket! Sen vart det ju inte sämre av att bästa kompisen Lucas fråga om han vela följa med hem och kika in nya huset och leka lite. :)

Så jag och Stina plockade i ordning i matrummet, tog bort all aluminiumfolie från fönstren och alla popcorn från golvet.. Borde ha torkat golven med men det fick räcka med damsugaren idag. Lade barna sen och de sussa sött ända till 21 då jag skulle sätta mej vid tvn. Då vakna Ville och vet inte vad han höll på med för han var klarvaken och vägra somna om, han gjorde det precis. Och vid 22 så vakna Stina och hade ont i andra örat så. Så mer alvedon och nässpray och nu har hon somnat brevid mig i soffan.
Så min sköna söndagskväll i soffan med popcorna som blev kvar och film vart inte alls som jag tänkt mig! Åh inget bloggande hans med heller.. :(

Men nu ska jag gå och sussa iaf, och imorn ska det bli lite mer skrivet och bilder. För det verkar ni ju eniga om att det ska vara mkt av! :) Bra,bra det gillar jag med..

Så natti natti, hoppas Stina nu får sussa gott och att det ger sig!


Dom e skitgoda och enkla!


Choklad kakor med maräng på är det Marro, jäääääättte goda så de måste du testa! :) Du som inte gör annat än är ute och promenixar. Själv får jag nog sluta baka el ta mej i kragen och börja gå lite mera nu när våren äntligen är här.
De ligger iaf under mappen "Mina favvo recept"

Nehe nu ska jag gå och sussa, barnkalas imorn juh... Discokalas mena jag såklart! :) Och det kan man behöva lite extra krafter till.. Hehe

Natti natti

Badning...

för våra bebisar.. :)

Lördagskväll i soffan..

Kikar på körslaget och bloggar lite samtidigt, är ju så trååkiga körledare iår juh! Ingen Emmapojke, ni vet typ Ola el Måns.. ;)
Sen var det en massa filmer vid 9.. Så ja ska nog poppa mig lite popcorn! Smaskens, annars finns en risk att jag käkar upp discogodiset, ostbågarna el chipsen. Å då blir ja nog mindre poppis här hemma.

Var ju på loppis, tyvärr var det inte mkt folk men ja vart av med en del, gick hem med 321kr mer i fickan iaf. Nja, köpte ett par Polarn manchester brallor, dockbadbalja,bondelitröja till Stina en PEAK huvtröja till mig. JÄTTEFIN! Och en polarn tröja till Matilde och tuffa jeansshorts till Ville för ynka 80kr! :)) Är plaggan fina,hela,fräscha gör det mig inget att köpa begagnat. Herregud man tvättar ju plaggen.. Och sen köper ja bara märkeskläder då nästan!

Hade rengörning av barna förrut, Gurra och Stina duscha och Ville och dockan fick bada. Stina var helt salig över badbaljan till dockan. Så nu är alla rena och luktar gott till discot imorn.. :) Men tyvärr har stumpan ont i ett öra, så hon får nässpary och alvedon. Pratade med sjukinfon, och det är inget som smittar när det bara är ont i örat. Hoppas, hoppas det ger sig för hon längtar ju så mkt till Gustavs disco..

Nehe nu ska ja umgås med min karl som är inne för en gång skull! :)

Kraaam!

Vad tycker ni?

Nu påpekar dom, vissa brorsor att jag har för mkt bilder?
Dom retar sig på en hel del dom, snabba att kommentera stavfel och sånt, för mkt inlägg, fet text och ja vet inte vad.. ;) Men jag gillar dom iaf!

Ja el nej?? Vad tycker ni?

Tänderna kvar...

Sen drar jag på klädloppis och sen handla till discokalaset imorn.. :) Godis,chips,popcorn,dricka,ostbågar och massa annat snask har han beställt lilla herren i huset!
Det blir kul, så barnen får vara med pappsen idag..

Kram och hej!

Klädloppis imorn!!

I Ålberga skola kl.10.. Har märkt och packat ner tre maxipåsar med kläder och hoppas bli av med  lite iaf.. Skulle va så skönt att slippa ha det stå! Och så kan man köpa nytt för pengarna. :)

Har precis kollat på Modern family och druckit en cider, firat att det är helg!

Men nu ska ja nog gå och sussa om jag kan slita mej från Ransom som vi råka få på, e ju så spännande.

Men natti natti iaf!

Kraaam..

Mamma, vi kan inte komma ner var det nån som skrek!!!

Och när ja kom ut på trappen så förstod jag varför..


Men med lite hjälp så kom dom ner helskinnande och Stina skratta och sa.. Det här var kuul, bästa dagen  i mitt liv!! Haha, behövs inte mkt för att hon ska vara nöjd och glad!


Skönt i solen men det blåser kallt!

Så det var bara att stå i solen.. :)
Ungarna cykla och jag stog med en målflagga och sa vem som vann..

Det blev några vurpor,några förlorartårar,mkt skratt och en påkörd mamma!!

Sen vakna lilleman så då börja jag kratta och dona i rabatterna medan han snällt kolla på, han är faschinerad av alla bilar som åker förbi. Så han kommer väll stå vid staketet hela sommaren och titta..


Så plocka vi fram utemöblerna, nu ska det bara inhandlas nya dynor!


Och gungade och klättrade på staketet..

Kommer snart några bilder till, på vad mina kära barn lyckades med när Ville och jag gick in för att han skulle käka gröt och jag lägga in bilderna på bloggen.. UNGAR!!


Gustav 7årsdag!!! :)


Det var en trött men förväntansfull kille vi väckte med sång halv6 imorse, och ännu bättre vart det när han såg sitt största paket.. En nu cykel! (Begagnad men jättefin)..


Två ungar i olika poser, och Gustav med sin älskade Respect me tröja.. Så fin, och den kom som tur var innan han fyllde!


Villekille som gilla ballongerna!!


LYCKLIGA BARN!!!!


Cool 7åring.. Tror han!?


Förväntansfulla barn som sitter och väntar och kikar efter gäster, och paket!! ;)


Muffinsar och kakor i olika varianter!


Farmor och farfar, gammel mormor och morfar, gammelfarmor och kusinerna och Richards syrra Jessica var och gratta Gustav..


Ville blev ensam vid bordet när de andra barnen var klara och sprang och lekte medans de invänta tårtan..


Tårtan.. Sockerkaksbotten med maräng täcke och grädda och hallon imellan. Sen vart det lite strössel och pensee blommor som prydnad. Och såklart 7 ljus!!! :)


Jennie och pöket (Marcus), söta som få!!

Våran Grattisannons i SN!!!!


Paketen..

är klara och ligger och väntar, den stora saken fick ett lakan över sig bara.. Sååå nu blir det att sussa tills mannen kommer smygande och väcker mej och de andra barnen så vi kan sjunga för Gustav!! För 7år sen var jag inne på förlossningen nu och hade ajaj.. :)


Snart klart...

med baket, ha på lite smaskigt på muffinsarna och sen tårtan imorn.. Nu ska jag titta på Efterlyst och städa undan lite så blir det att damsuga och torka golven imorn på fm.

Var ju till tandis med Stina idag och det gick jätte bra, hon fick beröm för fina och välborstade tänder så jag och mannen får väll ta åt oss en del av det. Så fick hon välja grej och tog en ring med ett gult hjärta. När vi klev ut därifrån sa hon.. "Åh jag längtar redan till nästa gång jag ska till tandläkaren" Tokunge!!

Sen fick ja hänga med Gustav till badhuset, det är så synd att han är så rädd för att få vatten över huvudet och inte riktigt vågar. Han får beröm för sina fina och kraftiga bentag så om han bara våga så skulle han fixa det, det är jag säker på. Men det kommer nog snart.

Nehe om han kunde ta och varva ner och slappna av så han somnar då, vet inte hur många gånger han kommit uppspringande och sagt att han läääängtar till imorn, är kissnödig,törstig,undrar vilken tid vi kommer mm.. :) Men så är det att vara liten och ska fylla år, vet ju själv hur det var.

Reklam på Efterlyst så bäst jag fixar lite under tiden!!!

Kraaam och hej..


Bakat å bakat..

Så nu har jag gjort några sorters småkakor, dom som min son har beställt.. Sen blir det lite annat på efm, tråkigt att vara inne och baka när solen lyser så glatt.
Har Stina hemma idag, hade svårt att andas i morse IGEN så hon fick vara hemma. Ska ju ändå till tandis snart, så nu måste jag göra oss klara för att åka dit.

Höres på efm!!

Kraaam!!

Sitter i soffan...

och kikar på nya serien på 4an, The good wife. Verkar faktist vara bra..  Så nu har mannen sålt rallybilen med, undra om han vet om det igentligen? Han satte bara in en annons i fredags och sen ringde de dagen efter och kom och kika i söndags och nu är de borta,hämtad och inte hans.. Men det dröjer nog inte många dagar förrän han har en ny pärla att putsa och gosa med.. ;)

Imorn blir det att baka, och baka och sen till tandis med Stina.. Gustav har bestämt allt han ska ha på kalaset på torsdag, och det ska bara vara hembakt. Så jag har lite att göra! Men det är ju kul att han föredrar mitt bakande framför köpta varor!!

Lilleman sover oroligt idag, har vaknat till flera gånger och är ledsen fast han sussar. Drömmer väll el så kanske det är nya tänder som spökar. Peppar, peppar så har han ju sovit hela nätter sen i lördags så ingen är gladare än jag!
Fick en film idag på granntösen, där hon går.. :)) DUKTIGA TJEJEN!!! Lite vingligt men så sött, nästan så jag längtar lite till Ville drar igång med, men ändå inte.
De blir ju stora sååååå fort.. Blääääää!! Vill att de ska vara små,söta och hjälplösa lite längre.. Men var ålder har sin charm!!

Neä nu måste jag hänga med i programet.

Kraaam!

Vårfint inne och ute.. :)


Tisdag med solsken!

Det var mulet först men nu skiner solen som bara den.. HÄRLIGT!!!!

Är in en vända och fixat en grattiannons till Gustav och skriver några rader här. Har varit på babysång, Ville tyckte det var hur kul som hellst. hade han fått bestämma hade han varit den som spelade på gitarren men han fick allt sitta som de andra barnen i ringen och busa. Fika och träffa massa nya barn!

Sen fort hem för att ge han lunch, men tji fick jag för han somna efter några hundra meter så jag flytta över han i vagnen så får han väll sussa före lunch då. Det dör han inte av, han åt ju en macka och riskaka till fikat.

Nehe, ut och plantera då.. :))) Och kika efetr posten, hoppas att mina efterlängtade Meandi kläder kommer idag! Kommer ha en vääääääldigt besviken pojke om han inte får sin ROSA tröja när han fyller juh..

Kraaaam!

Äntligen..

Kan man sätta sig i soffan och varva ner.. :)
Det är fullt upp när man handlar med 3 ungar kan jag lova, men de skötte sig och Stina tappa vi bara bort en gång och då var hon där jag trodde. Vid bananerna som apan bjuder på!!
Massa mat vart det och likadana skor till Gustav och Stina, det var inte planerat och de valde det själv.
Hade bestämt oss för ett varsit par Adidas i olika färger men de fanns inte i strl, så då ändra vi oss till skitfina Nike men då fanns de bara åt Stina och då vela inte Gustav heller ha dom så då vart det enklare svarta med kardborre åt båda. Båda var nöjda och glada och konstaterade att nu har de lika mössor,jackor,skor och fleecetröjor!!
Men men.. De är så fiiiina så!!  Och Stina kommer få dras med de kläderna några år... Haha

Sen kom mannen och vi käka på Maxi, gott gott! Sen vid sista tuggan kom jag ju på att idag skulle ja ju bli nyttig. Bra start med läsk, pomme och kycklingkebab..
Var ju mkt sallad iaf! ;)
Shoppade lite vårblommor så nu ska vi göra fin imorgon till kalaset på torsdag!

Nehe, torka håret och sen soffan..

Kraaaam och hej!

Försöker..

Hinna med så mkt jag kan innan Gustav kommer hem, för då ska vi åka och handla och sen hämta hem mannen.. Han har lyckats med att han skulle ha 2 bilar med till stan men sen ingen att åka hem i. Karlar!! har sagt det förrut och jag säger det igen! ;)

Så nu tvättar jag,plockar bort urväxta kläder,byter sängkläder, lagar käk till lilleman som börjar bli trött! Andra natten i rad som han sov från ca18 till efter 06 utan att vakna alls. Så nu får vi lov att tapetsera så han får flytta in till sig.

Ska kolla på skor åt barna idag med, stadium hade visst lite medlemsrabatt så lika bra att passa på.. Hoppas bara att de är på humör för skoprovning och mathandling allihopa.. hehe

Nehe, nu kokar vattnet till hans pasta!

Kraaam!!

Mums..

Har precis smällt i mig en smarrig räkmacka som min rara man tog med hem! Bäst att passa på för imorn ska Emma bli nyttigare och börja promenixa oftare och längre!!
Så Vickan, nu får du ta och komma hem för jag HATAR att gå själv juh!! :(

Borsta gaddarna och slänga sig i soffan och fortsätta kika på Fotografen..

Kram och hej!!

Kort från baksidan av huset..



Richards morbror Mathias var med och grävde..


Nyfikna barn som satt i fönstret.. Ville var eld och lågor!!


Typiskt karlar, en jobbar och 4 tittar på! :)

Men fint vart det.. Innan var det jordhögar och jätte ojämnt men nu är det nedgrävt i samma höjd  och fint och tomt, än så länge! ;)

En härlig dag!!

Så skönt med sol och värme.. Vart inte mkt läst men städat på gården från all vad jul och vinter heter. Så nu ska här shoppas vårblommor istället!

När Ville vakna fick han för första gången krypa runt ute i gräset..
'
Lite skeptisk först!


Men sen blev det fart på han.. :)

Och när bollen kom fram och Gustav och han höll på så skratta han högt!!!


Och så satte vi upp gungan..


Och så kom farmor förbi en vända på cykeln..


Och lillbruden täljde för fullt med en alldeles för slö kniv!

Men nu fick vi lov att gå in och fixa lite käk.. Tyvärr!


Njuter..

av strålande sol,klarblå himmel, två barn som leker och en som sussar ute i vagnen.. Ska ta fram solstolen nu och boken!
Man får passa på när det är tillfälle, innegrejorna kan jag göra ikväll el när det regnar.

Tessa och Pelle och en kompis till dom och sen Melvin var här och lämnade en bil så vi fikade lite, var ett tag sen och nu kommer det väll dröja 6mån till nästa gång.. Haha Har blivit så mellan gångerna tyvärr, men nedå vi hinner ses i sommar för vi måste dit och kika på deras utbyggnad.

Idag hade mannen en kille här och kika på rallybilen, vet inte om han verkligen vill sälja den, men han har ju iofs redan hittat en lite värre och säkert dyrare bil att köpa.. ;)

Nehe, solstolen ropar!!

Kraaaam!!

Fasters älskling.. :)


Haha..

Hemma från en trevlig fest, där för en gång skulle mannen erbjöd sig att köra! Och det är inte mkt man tål när man inte druckit på länge.. Men men!
God mat,ungar som skötte sig och somna snällt sen, gott dricka och trevligt folk!!

Nu ska ja snart gå och sussa jag med.. E ju en dag imorn med då jag ska packa upp väskorna och fixa lite!

Natti natti...

Nu är vi..

hemma och har kastat i barna lite käk och nu drar vi iväg på 50årskalas för Susanne, lite i förväg men iaf! :)

Hemresan gick bra, Gustav träna på klockan och Stina räkna flaggor, lilleman sussa snällt en bra bit på vägen..
Och väl hemma hade det hänt massor på baksidan, lägger ut bilder imorn! Så duktig gubbarna har varit..

Kraam..

Nu åker vi..

Hem jag och barna.. :)

Höres hemifrån ett vårigt Borg hoppas jag..


Chokladmarängrutor.. Långt ord men mumsigt!!!



Ca 30st bitar

150gr mörk choklad                                                           175grader  i ca25min
200gr  rumspempererat margarin el smör

1½dl socker
1½tsk vaniljsocker
1½tsk bakpulver
4dl vetemjöl
1dl potatismjöl
2 äggulor

Maräng

2äggvitor
1dl socker

Sätt ugnen på 175grader, klä en långpanna ca 30cm#40cm med bakplåtspapper el smörj och bröa den. Bryt chokladen i mindre bitar och  smält i vattenbad el på svag värme i micron rör sedan i matfettet.
Tillsätt de övriga ingridienserna och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut i formen..

Vispa äggvitorna till ett fast skum och tillsätt sedan sockret lite i taget. Fortsätt vispa tills massan är blank och styv. Bred ut marängsmeten jämnt över kakdegen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25min. Låt svalna lite innan du skär i rutor.

Tjuvstart på kalasande..

För Gustav som blir stora killen den 15e.. :)

Och stora killar måste ju såklart ha en egen..


KLOCKA!!!!
Så det ska barnen få av mormor och morfar när de fyller 7år!
Och han blev jätte glad och visar stolt upp den på armen, och tränar på vad klockan är så snart kan han det där galant!!


Världens sötaste mormor!



Det är min mormor Elsa det.. :) Tog kort på henne och sa att hon måste le för att få vara med på min blogg, och hon log och undra vad en blogg är...

Hon har varit en riktig bullmormor/farmor åt oss, bakat och bjudit oss jämt på massa gott fikabröd och bröd hon bakat på "plattan".. Men absoluta favoriten är nog hennes hembakta semelbullar!!!


Fredag!

Idag har jag lite på tapeten.. :)

Frulle,sen dra till Villervalla och lager157 med brorjohan och ev Mattis
. Sen shoppa tårta, för ikväll blir det lite firande av Gustav så Magnus med familj kommer oxå!!

Låg och kika i resekatalogen igår och vad mkt mysigt det finns!! :) Läängtar redan.. Men vart ska vi åka, lutar åt Turkiet igen.. Ett härligt land, god mat,sooooool,härliga stränder och framförallt billigt att leva och äta och shoppa. Men vi får se, vill ju åka i höst och då finns det inte så mkt att välja på om man vill ha varmt och inte åka så långt.

Frulle var det...

Kram och hej!

Våran duktiga prins.. :)

Jäklar vad han börjar kunna saker, peka på klockan och lampan, ställa sig upp och balansera samtidigt som han idag börja klappa händerna!! Söööta killen..



Men han har ett jäkla humör med, kommer lika fort som det går över.
Som tur är..


Sen fick jag till en riktig favorit bild på han i badet, men synd bara att han har ett hårstrå el vad det är vid munnen.. :(



En snabbis på stan med minste bror...



För att köpa en present till Gustav från min mor och far, och att posta unbjudningarna till hans kalas.. Eller disco mena jag såklart!!! Det är noga ska ni veta.. ;)

Sen var vi och hämtade några resekataloger, för vi har fortfarande kvar ett resepresentkort vi fick i bröllopspresent! Skulle vara härligt att komma iväg i höst..

Imorn blir det med andra lillebror att åka till Sågmyra, ett måste när man är på hemmaplan.. Ska se om ja inte kan hitta någe till mej själv för en gång skull..

Nehe nu ska ja sätta mej och bläddra lite..

Kraam..

Solen kom en sväng och hälsa på!

Så jag han med en till promenix, Ville tyckte det bara räckte att sova till halv1 idag så vi tog en efm sväng med vagnen så han fick vila lite.. Annars hade han nog varit dötjurig! Sen passa jag på att läsa och sola lite i solstolen med, har börjat på en ny bok nu! För den andraär tyvärr slut..

Sen vart det badning för alla barna, vi har ju inget badkar hemma nu så det får passa på att bada lite extra här uppe.. De är badgalna alla tre, till och med Gustav börjar spendera mer och mer tid under ytan.. Släkt med mej! :)

Nu sussar de och även jag har hunnit med en dusch och snart lite kvällskäk och tv såklart. Det är ju både Efterlyst och Fuskbyggarna och här får man välja. Hemma spelar ja ju in det ena på boxern men det går ju inte här. Men men.. Pappa vill med se på Fuskarnma så det får det bli.

Måste ta tag i Gustavs kalas och bestämma vilka och när han ska ha det.. Suck! E inte lätt det här med vilka man ska bjuda, och rättvist ska det ju vara!

Nehe, torka håret då!!

Kraam..

Skitiga barn är glada barn!!!



Och är dom glada är jag glad!! :)

Säger som barna.. "Men vi har ju tvättmaskin" och nu när vi dessutom är hos mormor så kan ni gääärna skita ner er lite extra.. Haha

Onsdag!

Har precis kommit in från en kortare promenad med Ville, skönt ute men ingen sol idag! Verkar vara lite vartannat dag väder..
Är lite småtrött, börjat läsa en bok som är så jäkla spännande. Nora Roberts "Dödligt villospår" Den har allt jag vill ha, spänning,romantik, lättläst och svår att lägga ifrån sig!
Var ett tag sen jag plöjde en bok och jag fattar inte varför jag inte gör det oftare.
Har sagt det förrut, det finns inte nått bättre sätt att koppla av!
Men iaf så kunde jag inte sluta, så klockan blev alldeles för mkt, iaf för att ha en lilleman som slår upp sina blå runt 06.. :(
Men men, nu har jag bara några kapitel kvar och sen är den slut! Jag blir lika arg varje gång, varför måste jag läsa så fort.. Men men, förhoppningsvis har min mor nån mer bok jag inte hunnit läsa!
För böcker, det är nått hon har gott om!!!

Nehe, nu ska jag plocka fram utekläderna åt barna så vi får i oss lite frisk luft innan maten!

Kram så länge!

Njuuuter..



Kan man göra annat, när solen skiner och barnen leker snällt ihop! :)

Nu..

Är jag tebax igen, bror har fixat datan och nu funkar datan igen!! :) Frågan är hur länge den gjort det för han tänkte visst inte berätta det för mej!
Sen kröp det dåliga samvetet fram.. TUR FÖR HAN!!

Har haft en härlig dag i solen idag, ungarna lekte i snön och geggan. Var härligt skitiga och jag satt i en solstol och sola och läste. Lilleman sussa snällt brevid!
Sen var det in och byta om och fixa till sig lite innan det blev en snabb promenix till Maria där vi skulle träffas. Anna,Kicki och Sofie och jag och Maria. Jätte trevligt som alltid, skvaller,skratt och gamla minnen.
Vi fikade, jag hade bakat en chokladkaka med citrontopping och en kaka med maräng på, båda var recept från bästa recepttidningen ALLERS!! ;)
Sen lite bullar (Marias mammas) och kakor med att smaska på..

Sen blev det att gå hem oxå, då lite tyngre! Maria skickade med mig 8st ½liters burkar med Monster dricka att provsmaka.. Och det vägde kan jag lova, så jag fick gå och dumpa det hos Carola och ta det nån dag när jag har bilen förbi.
Sen hem och natta lilleman och sen de stora, och nu sitter jag här med datan i knä och kikar runt lite!

Imorn har jag inget planerat, men hoppas på sol! Så man kan sitta ute och njuta och gå en vända kanske!

Nehe, nu får det räcka!!

Kraaam..

Kan bli sista inlägget..

Innan torsdag då Johan kommer hem igen, för datan hos mor  och far har pajjat ihop.. :( Men ja får tvinga Mattis att komma ut på landet och hälsa på. Då med datan som resesällskap alltså! Eller dra upp till äldre bror och låna hans...

Vi får se, det löser sig nog!!

Nu ska ja skjutsa bror till tåget och handla lite.

Kram och hej!

Vart e solen?

Grått,grått,grått och tråkigt.. Pratade med mannen hemma förrut och där hade det snöat 5cm, det har inte kommit här än och hoppas vi slipper.
Mannen håller på att gräva hemma med Mathias på baksidan och ska snygga till.. :) Bara att hoppas att han slänger en massa skräp och bilar med.. :)

Idag då, hm baka lite och skjutsa lillebror till tåget. Han ska till skolan i Hallsberg och sen börjar Mattis jobba inatt med så snart är jag ensam här med barna och mor och far! Buhu.. :Alla ska ju vara hemma när jag är hemma.. Som det var förr i tiden!

Nu sitter jag och mor och tjattrar skit med Britta och Keste, lite skvaller som alltid och många skratt! Barnen kikar på en film och väntar på att Mattis ska bli klar så de kan gå ut och leka i snön..

Nehe, ja återkommer senare!

Kram och hej!



Halsbandet man kan vinna..




Söndag!

Idag har vi njutit av solen och ledigheten, lagat käk och ätit hela familjen. Rotfruktsgrejset var ganska gott men tog en sån jävla tid och vart aldrig riktigt klart så det kommer jag nog inte göra om. Men köttet och pannacottan va mums fillibabab! :)

Fick fota Magnus å hans familj till tidningen idag, det var inte det lättaste men alla fastna iaf och ingen blunda! Hon e så söt och liten Matilde.. :) Så nu är ju min minsta jättestor, han är jätteduktig nu och ställer sig upp och balanserar bra länge utan att hålla i sig!! Men de dröjer nog innan han börjar gå, Gustav var ju ganska exakt 1år och Stina närmare 14månader.. Men han får gärna vänta ett tag för när de väl börjar gå blir de ju så stora och självgående påen gång! :(

Just ja, påminner om grannens tävling igen! borgdesign.blogspot.com
sista dagen på tisdag att vara med och vinna ett halsband!

Tog en skön promenad med bröderna när jag lagt Ville och hockyn slutat, GO LEKSAND GO LEKSAND!!!! Gick i 1½ timme el småsprang för att hinna med dom och deras långa ben. Men skönt var det, och vårigt är det! Nu har vi precis ätit korv med bröd och kikar på tv. Mamma och jag måste hålla oss vakna till nån kriminalserie vi sett 3 avsnitt av redan och nu är det 2 kvar.. Spännande, spännande!

Imorn ska jag handla lite för att testa två nya recept jag hitta i Allers, tänkte passa på nu så kan jag ta med det på tisdag när jag ska träffa tjejorna hemma hos Maria. Så får de vara testpanel..

Nehe, nu ska jag kika på lite annat på nätet..

Kram kram..

Långpromenix i solen!



Med Johan och Mattis medans mamma läste för de stora barnen och Ville redan sussa.. Men de har så långa ben och går så fort så jag är helt slut nu! :)

Härligt!

Solen skiner, himlen är blå vad det är skööönt att leva då.. :)
Eller hur, nu är det vår i luften även här uppe fast snön är kvar i massor. Gustav och Stina var med Johan,Mattis och morfar upp till fäbon och åkte snowracer nu på fm, Det var skare så det gick fort, nästan för fort som Stina sa.. Så hade de lite picknik där uppe medans jag och mor var hemma och fixa en rotfruktskaka, tror jag det hette.
Är den god kommer det komma recept på bloggen!!
Sen gick vi en vända med Villemannen som var trött tidigt idag.. Men vill man gå upp halv6 får man skylla sig själv.

Idag kommer Magnus och Carola och fasters söta hit på middag. Så Stina har äntligen fått gjort sin älskade pannacotta som hon tjatar om bara hon kliver innanför dörren här uppe. Även om hon tycker det är lite läskigt med de döda djuren som är i.. ;)

Nehe, ska nog dra ut i solen igen och värma ansiktet lite! Innan maten, appropå käk så börjar det lukta gott av vitlök och annat mums från ugnen..

Kram och hej!


Bara skit på tvn.. :(

Och det som inte är skit har man ju nyss sett.. Men men en tekopp och sen blir det sängen, sussa och hoppas på fint väder imorn!! Då ska jag promenixa, och nu är det slut med godisätandet! BARA på lördagar och i måttliga mängder, usch och fy va svårt det kommer bli!
Men ja måste ha nya jeans, fick pengar till det av mannen i påskpresent men ja kommer inte inhandla några ännu.. Kämpa kämpa!!!

Var och hälsa på mormor Elsa, hon blir bara skruttigare och skruttigare men hon har kvar sin humor även om hon är lite virrig.. :) Hon verkade ha det bra där nere på hemmet, fått lite tanter och farbröder att prata med om dagarna, även om hon säger att de inte säger någe!

Sen var ungarna ute och lekte lite, var så skönt väder! Härliga våren, pratade med mannen förrut som kört rally och det hade varit jättefint väder hemma med.
Förra året den här helgen på påskrallyt gick vi i kortärmat och svettades, jag med en megamage! Som jag saknar... :( Bästa tiden är med bebismage!!

Nehe, dricka ur mitt älskade te och sussa då!

Puss och hej!

Slö lördag!

Sovmorgon till halv9, dusch och frulle. Sen har vi käkat godis, fikat och lagt Lilleman att sussa ute i vagnen. Johan har hjälpt mig med att kika på korten idag, det mesta finns kvar men inte dom två favvobilderrna på barna som jag var mest rädd om.. Såklart!! Men jag har ju båda på bloggen så jag kan ju se dom iaf,.. :)

Efter maten idag blir det en vända till mormor Elsa, hon har ju flyttat till hemmet nu så jag och ungarna ska dit och liva upp lite! Bästa vore ju om jag fick dom till att vara påskkärringar för det skulle nog glädja många där nere.. Får höra med dom! Godis kan jag nog inte muta med för de har de ju magarna fulla med.. Och jag med!! Blääää varför äter man fast man nästan kräks??

Appropå äta, idag blir det prinskorv, sill och potatis och lite annat med såklart, men det är ju mina favoriter!!! Jag älskaaaaar sill.. :)

Sen vore nog inte en promenix helt fel, el två kanske.. Men då får gärna solen visa sig!

Nehe, ska väll gå upp och hjälpa till med käket för jag börjar bli hungrig..

Puss&hej!

Täääääävling!

Är min underbara granne Victoria som har en tävling om ett halsband på sin sida som jag tycker ni INTE får missa.. Ni kan då vinna ett sånt halsband jag har, med kedja och 2 berlocker med valfria namn eller ord på.. :) Och har ni tre barn som jag så får ni säkert köpa till en berlock till!!

Hennes sida är borgdesign.blogspot.com

Så gå in där och anmäl er, tävlingen håller på till den 6april!!!!!! :)

Andas frisk och nollgradig Karlsbyluft.. :)

Uppe,hemma,hungrig,ätit för mkt färdgodis.. Gick bra att åka med barnen, Ville sov ovanligt kort men han var snäll iaf. Blev mutad med lite vindruvor och majskrokar på slutet.. :)

Sen har vi ätit god lax och potäter, fikat med bror och Carola, sniffat på underbara Matilde som passade på att le åt faster. Träffat Kusin Pär, Bettan med härliga magen, å Kusin Anders, Malin och sist men inte minst Kusin Erik!! Kuuuul..

Men nu till det absolut super, duper, mega tråkiga som INTE fick hända.. :( Kom hem och skulle visa dem korten från påsken, mina söööta kärringar.. Och, minneskortet var TOMT!!!! Inte en enda bild, inte minsta lilla leende.. FAN FAN FAN!!! Och jag är sååå dålig på att lägga in korten på datorn, och hade tänkt ja skulle få hjälp med det nu.. Men icke så nicke.

Och det har bara hänt, av sig själv ingen att skylla!! Det hände även med korten från vår bröllpsresa, men då fick ja skylla mej själv för jag hade lagt kameran så Gustav fått tag i den ovh raderat ALLT! Men min storebror hade nått program så han kunde fixa tebax de flesta korten.. Så nu håller han på med det här kortet med. Hoppas hoppas!!!!
Sen looovar jag att lära mig allt om att ladda över korten ovh göra mappar på en gång! Å inte bara att lägga in bilderna på bloggen...

Sitter och väntar på Johan, som varit och fiskat och sen glott på hockey och Mattis som varit på ELMIA idag, å besökt deras sjukhussäng!!! Men det gick bra.. :)

Nehe ska hänga med i Solsidan nu och sen te och macka!!

Puss och hej!!

Just ja...

Lovade ju att lägga in en bild på lilleman när han står själv åt Mattis...


Skärtorsdagen i bilder.. :)



Nu har de varit påskkärringar alla tre skruttarna i år, så fina så!! :) Åh så mkt godis och fina presenter har det fått!! Tack tack..

Jag har packat nu och gjort i ordning här hemma så det inte är ett kaos när man åker iaf, men det kanske det är när man kommer hem iaf.. ;)

Nu blir det en kopp te och se på Lyxfällan som jag spelat in..

Och imorn drar vi till Faaaaaaalun!! :))

Kram!!

Min lilla påskkärring!!



Och appropå likheten jag skrev om igår så är det bäst att kag erkänner på en gån att nu var vi ännu mer lika!!
Säger inte jag det kommer nån annan att stå för den kommentaren.. ;)


RSS 2.0