Se så fina..

te muggar jag fått.. :)



För lite bebisgrejor de fått som ja inte hade plats för.En hel del tjejkläder gamla och nya och lite goda råd..

De kommer från krukis här i byn och kommer att användas OFTA!!

Tack tack tack!! Det hade ni inte behövt..

Har börjat packa..

För jag måste in en vända till stan imorn när det öppnar, ångrar mig så att ja inte köpte en löpare och några bokstäver som jag såg i torsdags.. Och jag vet att jag inte kommer få ro förrän jag har dom!

Jag, el min familj fick en jätte fin present av min bror med familj idag! Kommer bilder på det lite senare.. Är så spännande i 5milen så jag vill inte gå och hämta kameran!

Idag är jag själv med mor och far, ungarna sussar och johan jobbar och Mattis sover hemma inatt.. Åh vad jag är glad att jag vuxit upp med många syskon, vad ensamt det vore annars.. Men iofs så vet man ju inget annat om man inte har några. Finns nog fördelar med det oxå!

Nu vill barnen bara hem, hem, hem till pappa,sina sängar och leksaker och det kan man ju förstå vi har ju varit här länge nu.. Jag längtar oxå efter han lite.. ;) och att komma hem och göra det jag är van vid. Och ingen som påpekar hur mkt man sitter vid datorn el tvn.. Men och andra sidan så är det ju ingen som underhåller barna el är uppe med dem tidigt på morgonen. Där var det igen, fördelar och nackdelar!

Nu måste ja hänga med i skidorna! Heja heja Sverige och grabbarna, vem som hellst av er kan ju ta medalj! :))

Adjö adjö!

Dagen innan..

Hemresan imorn, alltid skoj att komma hem till vardagen men ändå inte! Då blir det bara en massa städning, för det har nog inte mannen gjort! Tvättning, tidiga mornar och matlagning.. Så är nog kylen tom, så det blir storhandling på tisdag när de större är i skolan och dagis.. Men det är ju iaf kul! :)

Kuul föresten med ett brons för Andre igår! Lite oväntat, när han bara låg tia efter första så det blev några spännande minuter.. Så 5milen idag och sen är det över, då får man återgå till de vanliga såporna man brukar hänga vid.

Har bestämt mig för att göra om lite i köket, inga stora förändringar men krukor och textiler.. Och om jag får för mannen ska jag måla om listerna till vita igen för det gråa har blitt så slitet! Får börja smöra lite.. :)

Boken är utläst! Mkt bra bok, "En plats i solen" spännande som sjutton och så snabbläst..

Hej svejs på ett tag!


Va är det för skit!!

De hade med idag som bidrag i Melodifestivalen!! Neä ni, inget i min smak iaf.. Håller stenhårt på Darin jag.. Bra låt och en grym artist!
Så jag valde skidorna när de visat bidragen, bra mkt mer spännande! :) Heja Sverige!

Gick bra för mannen min idag.. Ända tills sista sträckan, då det sluta driva för han och sen bidde det inte mer. Synd, allrahellst för deras supportarar som stog lite längre in på sträckan! Men men det hade ju flytit på bra innan.. Pratade med de nyss, då satt de på McD i Sandviken. Tog en jäkla tid att få bort bilen från sträckan! Åh nu har de minst 4h i bilen hem oxå..

Spännande i skidorna så bäst ja lägger ifrån mej datorn!

Bye bye!

Idag har det blivit en hel del..

Med frisk luft!!!!

Först ringde minikusin Nilsen (Erik) och hans Malin och fråga om jag vela häng med ute på en promenix.. Såklart! Så det blev en långpromenad  på 1½ timme, skönt och roligt!! TACK, för ni drog med mig. :)

Sen hem och käka så tjata morsan min om att vi måste ut och åka spark så lilleman får åka sparklåda. Har ju varit så kallt att det inte blivit av än, och Stina tog med dockan i lilla sparklådan. Och vilket glid det var, är riktigt skoj när man knappt behöver sparka för att få fart. Så det blev en vända upp till Carola och kika på Matilde, Magnus är med Mattis,Anders och Pär och kikar på rally idag. Hon sussa och var så söt så.


Så här mysigt satt Ville i sin sparklåda, på ett fårskinn och ett litet fönster!


Stina och dockan, som har hemstickade byxor,tröja,strumpor,vantar och mössa på sig. Och en varm och skön åkpåse som mormor gjort!

Så nu har då jag rört på mig idag!! :))

Morgonen blev ett snabbt uppvaknande, när mannen kom in halv8 och sa att ja måste leta igenom min säng efter hans bilnyckel som han kanske tappat när han la Ville.. Men nix, där var den inte så vi var 7st som sprang runt och leta som galningar. Så typiskt Richard, tappa bort nycklar är hans grej det händer allt för ofta. Men den här gången kom den iaf fram. Så iväg kom de..

Snart är det 3milen och melodifestivalen! :)) Det gillar jag..

Nu ska jag ringa och höra hur det gått för mannen..

Hejdå!


Fan oxå..

en fjärde plats för Ph, men det e ju skitbra igentligen!

Mm fortfarande mätt efter tacosen, sååå gott! Var ett tag sedan vi åt, går lite i vågor.. Idag har vi inte gjort så mkt, jag har tagit alla mina chanser att smita iväg och tjuvläsa men de har inte blivit många minuter för de har upptäckt det varje gång! :(

Nu har mannen och Micke kommit, de fick ta en hyrbil från jobbet för de vart nått galet på passaten.. Så håll i er min man sitter bakom ratten på en.. VOLVO! :)

Imorn ska 2 av mina bröder och kusin Pär och Anders ut i skogen och kolla, lite sugen med men.. Neä ja stannar hemma med mina barn jag, så slipper jag pulsa i skogen och frysa och gnälla! Hehe

Kakan var verkligen supergod!! Så testa den.. Och så är det ju så bra när man gör i plåten för det blir ju så mkt, testade att frysa och hoppas frostingen håller sig.. man vet aldrig!

En kopp te! Jag e lite beroende av det, minst tre koppar per dag. Gott gott gott och mysigt med! Sen blir det sängen och boken i nån timme..

Natti natti!




Mjuk pepparkaka med frosting



300gr margarin/smör                                                                 175 grader
6dl socker                                                                                ca 30min mitt i ugnen
6ägg
4½dl turkisk yoghurt
6dl vetemjöl
1 påse pepparkakskrydda 18g
3tsk bikarbonat

Frosting

200gr cream cheese
75gr mjukt margarin/smör
3dl florsocker
2tsk vaniljsocker

Klä en långpanna med bakplåtspapper, plåten med kanter tog jag var ca 35X40cm.
Mixa margarin och socker till en jämn smet med elvisp, tillsätt äggen ett i taget.
Mixa i yoghurten.
Blanda sist i mjöl,bikarbonat och pepparkakskryddorna kör på lite lägre hastighet.

Bred ut smeten i formen, grädda mitt i ugnen i  ca30min. Prova med sticka och se så kanterna börjat släppa.
Låt kakan svalna helt innan du har på frostingen.

Mixa alla ingredienserna till frostingen till en kräm med elvispen. Bred över den på den kalla kakan och skär jämna rutor..





Härligt att det inte är så kallt men..

det snöar ju nu igen, och inga små flingor heller! Har nog nästan kommit en decimeter inatt.. :( Men men ungarna njuter ju iaf! :) De är ute och hoppar i snön och busar med Johan. Jag har gjort klart kakan och den var grymt god och lättgjord. Kommer recept senare idag!

Idag kommer mannen och Micke99, för imorn ska de köra rally i Sandviken! Har ju varit här en hel vecka nu så han längtar nog efter sina små..

Ikväll blir det tacos, som så många andra på fredagarna.. Mmm längtar redan! Men först en vända ner till mormor Elsa och bjussa henne på lite kaka, hon har ju fött upp oss barnbarn på bullar och kakor så bäst att bjussa tebax nu.

Är redan inne i boken, hade svårt att sluta klockan blev nog närmare 02 innan jag släckte lampan, så jag var trött när Ville vakna 05.40 och var hur pigg och söt som hellst! jäklar vad de lär sig, nu räcker det att säga dansa dansa så gungar han och vickar på huvudet för fullt!

Nu får ja inte sitta här mer för min mor!

Hejdå på ett tag..


Går och läser..

Istället, är ju bara skit på tvn och jag köpte ju en ny bok idag!

Liza Marklunds, En plats i solen Hitta den på bokrean och insåg att jag missat den, hur nu det gått till?
Var ett tag sen ja plöjde en bok, åh jag älskaaaar att läsa! Enda sättet att varva ner för mej.. :)
Nackdelen är att när jag väl börjat kan jag inte sluta så jag läser ut dem för fort, och sen har ja ingen läsning! Tacka vet jag bokbussen..

Har bakat kakan,men de blev när Ville somnat så ja får vänta med till imorgon med att ha på glacyren.. Men ja återkommer om smaken!

Natti natt!





Idag har vi...

Åkt skridskor jag, Gustav och Stina! På härliga hedvallen där Karlsbyhedens idrottsklubb (KIK) har sin plan,från början hette det Karlsbyhedens Ungdoms klubb (KUK)
Ja ni fattar varför de böt va?? :)

Stina var en liten tjurunge först, hon är van att åka på skolans plan och den är inte så bra. Eller jo för henne och mindre barn för den är inte så hal och så är den lite spårig.. Så hon var arg för hon ville åka lika bra som jag och Gustav men hon var som bambi på hal is...




Men det vände fort, bara hon vågade och försökte! Och hon var en hejare på alla fyra i mål när Gustav och jag spela lite..




Gustav har blitt en hejare på att åka, men de har ju kört mkt i skolan på rasterna! Jätte kul, och han är så rar och hjälper Stina och berömmer henne! :)




Och så jag då, jättekul att åka men lite mer bambi än förut, inte lika bra flås, träffa fortfarande bollen och målet, och jaaaaa!! Använder mej fortfarande av överstegsåkning när ja kör framåt med!! :) Kommer jag nog alltid att göra!

Nu blir det de vanliga... OS!!!


Tidig morgon...

Ville bestämde sig för att gå upp redan 6, så det var bara att pallra sig upp och byta blöja och dra på han kläder. Sen fick ja lämna han hos morfar medans han kolla på hockyn. Så då la jag mej och läste lite Allers, hittade ett recept jag ska prova i efm.. Mjukpepperkaka med frosting på. KICKI, har du testat det?? Vi två är trogna läsare, trots våra unga år! Mohaha Men de har faktist väldigt bra recept och noveller med för den delen!

Blir det bra så kommer det dyka upp här!

Nehe snart in till stan å möta upp Annaoch göra några ärenden, ska hämta ut Villes 6mån paket man får från Libero.. För det hade jag fått att jag skulle hämta i Falun!?!? Hur de nu tänkt det? Men men..

Idag har lilleman börjat "dansa" vickar på huvudet och sprätter med bena! Haha så söt..

Adjö på ett tag hoppas ni får en mysig dag!


Tre underbart fina flickor!!



Ja det är ni verkligen!! Kicki, Maria och Sofie tre vänner i vårt och torrt.. :)

Haft en jätte trevlig date med er, lite skvaller,bebis gos med Ellen och Alvin som skötte sig prima! Åt,bajsade,vissa spydde ( och de va inte lite heller :) ,skrattade men faktist inga tårar.. Neä faktist inte!
Suuuuper god soppa med fisk&räkor mm som Kicki fixat, verkligen smaskig. Sen snodde Tobbe ihop lite efterrätt.. Glass,bananer,maränger och chokladsås å det e ju alltid gott!!

Tack söta ni för några trevliga timmar, som gick alldeles för fort men ja är väll hemma igen till Påsk! Men nu ska ni ju börja träffas utan mej med.. ;)

Antog att ni räknade med att korten på er var till bloggen, men era söta barn lämnade jag ute från Bloggvärlden! 

Nu ska jag hänga med i stafetten, och heja på SVERIGE!! :))

Imorn blir det en vända på stan och luncha med Anna.. Ska bli skoj det med!

Kraaam å hej!


Onsdag..

Och som jag skrev igår är det tjejträff idag, ni vet! Skvaller,fnitter och en massa gammalt snack.. Tror aldrig man kommer ifrån det hur gammal man än blir, och i år ni tjejor då blir vi 30!!!
Men man blir inte äldre än man gör sig.. :)

Som ni såg i förra inlägget har ja ägnat morgonen åt att slå in paket, det e jäkligt kul! Och när det är födelsedag,bröllop el bebisar så kan man ju lägga ner lite extra på det. På julen där emot då går det på löpande band å de sista paketet kräks man nästan på.. Men det här, det e skoj! Man skulle jobba i en liten prylbod där man får slå in söta,roliga paket hela dagarna. Där det hinns med och där man vill ha det där lilla extra!
Mmm man blir bara mer och mer sugen på att ha eget, men då ska man nog inte ha tre små gryn som tar all tid. Får suga på den karamellen och vänta några år!

Lilleman står ute och sover, igentligen lite för kallt men han är väl omstoppad och nu lyser solen så härligt med. de andra barnen kom precis in efetr att ha varit ute några timmar. Så rödrosiga om kinderna..

Nehe nu ska jag fixa lite innan jag drar!

Victoria!! Klart du ska komma på partyt, fattas bara annat.. :) Och har du nån som vill hänga med så är de så välkomna! Snart kommer vi hem igen, då SKA det bli många soliga promenixer i ett härligt vårigt Borg.. hehe Hoppas kan man juh!

Kraaam på er!!

Det här tycker jag e kul!!!



Så det lägger jag gärna ner lite extra tid och energi på.. :)

Det här paketet är till en liten fröken Borgert, som vi ska hälsa på och sniffa på idag!


Nytt datum...

På mitt Meandi partaj.. SÖNDAG 28/3 kl 11.00 blir det istället!!!!!

För min söta, virriga försäljare Sandra hade dubbelbokat.. ;)
Men jag hoppas just DU vill och kan komma ändå! Och titta,känna,njuta av fina kläder och såklart FIKA!!
Då kommer även de har släppt lite mer kläder, för de lite äldre barna! Lite tuffare, kommer säkert va grymt fin!

Alla är sååå Välkomna!!




Ser fram emot morgondagen..

För då ska jag träffa Maria,Kicki och Sofie! Tyvärr blev inte Anna med, hade visst bröllopsdag och de skulle ut och käka gott! Grattis grattis till dom, ännu ett år har gått..

Vi är iaf ett gäng som hållit ihop och gått i samma klass (lekis-9an), nu blir det ju såklart inte lika ofta men när vi väl ses så känns det som det var igår! Aldrig nått krångel, utan enkelt och alltid trevligt!!! Har blivit många roliga stunder under åren..
NI ÄR BÄST!! :)

Och nu ska vi få komma och kolla på Kickis nya bebis som kom i dec, en liten Ellen!! Ska bli så kul, alltid mysigt och träffa små sötingar juh..

Nu börjar skidskyttet, hoppas damerna får visa vad de går för nu! De har haft lite otur och inte fått till det ordentligt på OS.. Håller tummarna!!

Nu är det bara jag här, alltså hos mor och far.. Johan jobbar och Mattis med så han sover i stan nu, ja vill ju att alla ska vara hemma är jag är hemma! Så som det var förr.. :(
Och Mimmi (Mange) har ju inte riktigt tid och bo här nu när han har en egen liten skrutta, och en stor skrutta (Carola) :)
Men men, bara för mej att inse att det inte kommer bli som förr igen, hur mkt jag än tjatar för jag har testat.. Hehe Typ varje jul!

Neä nu måste ja hålla tummarna och kika på tvn och det går ju inte när ja skriver här!!

Puss å hej!

Skrev ju om...



min pappas fina gamla sockor som jag lagt beslag på!!

Visst e de fina, perfekta i ett par stövlar där det bara sticker upp några centimeter!

Jag ääääälskar sockor!!

Sparkfärd..



I solsken med rödrosiga kinder.. :)

Tog med nybakade semlor som ursäkt så vi fick kika på lille Matilde..


Tisdag, och det snöar för fullt!!!

Men nu börjar man ju bli van, en dag utan snö är som en semla utan grädde!! Haha appropå semlor så håller morsan på och bakar just det idag! Mmmm längtar redan till efm fikat.. :)

Idag är det inte lika kallt, runt -15 bara, så idag ska jag kasta ut mej och barna i snön och leka lite! Bäst och passa på man vet ju aldrig när snön försvinner, nja om den nu kommer att försvinna. Lutar fortfarande åt att det blir skidor runt stången i år och jäger sittandes i en snödriva!

Det var en glad och nöjd kille i fill Leksands mundering som kom hem sent igår kväll.. Har en snäll morbror för han hade fått införskaffat en LIF kortlek och så hade de köpt en grymt söt grej till Matilde!  Sen fanns det spår runt munnen efter ketchup med så det hans nog med en korv i pausen med.

Åh vad man blir glad av att titta på när Haag och Kalla kör, och när de intervjuas! Så himla vanliga,roliga,blyga och fnittriga flickor! Som de sa "Det vore ju helt sjukt om man inte var nöjd med ett OS silver!" Å nöjda de ska det vara, för nu e de nog älskade av hela svenska folket, spelar ingen roll om man gillar sport el inte. De flickorna kliver direkt in i hjärtat och stannar där!!
Och till råga på allt så fick de ju kramas med Carl Philip! :)

Nehe, nu ska lilleman få lite favvo käk, korn och potatis!

Bye bye så länge!

Gissa vart jag e på väg...



På hockey med Johan...:)

Men tyvärr ligger de nu under med 2-2 efter att ha lett med 2-0, men det är inte slut än!!

Å i OS går det inte heller som vi vill, Hellner kör prima idag med men Pettersson var för seg i bena.. Får hålla tummarna för tjejorna nu för de gick bra, nästan för bra!


Mmmm det här är ett måste...



När man besöker Lager 157!!
En stor och smarrig snickers kaka och ett glas med te..
Billig gott och fruktansvärt onyttigt! Men man bränner nog lite kalorier på att göra av med pengarna med.. :)

Shoppade lite presenter, till en som snart blir 1år och till en liten tös vi ska få gosa med på onsdag och ifall de läser så kan jag ju inte säga vad! ;)
Men ja lovar det är jätte fina saker.

En lång svart tröja till mig blev det med..

Nehe nu ska ja plocka fram Gustavs Leksands kläder för han har turen att få hänga med Johan på hockey mot Almtuna..

Synes!!

Brödbak...





Nu ni har de bakat mina små hjärtan och mor min.. Stamp blev det på gammelmormors platta, sååå gott!
Duktiga är dom och kul tycker dom det är, allrahellst Stina!!

Ops...

Hade ju klockan på 8 för vi skulle åka tidigt till Sågmyra men ja vakna visst halv10 när lilleman kom krypandes med uppgift att väcka sin mor.. Å kallt som attan är det -29 så vi fick vänta lite så motorvärman får sitta i ett tag till..

Barnen bakar på plattan med mormor och det brödet är sååå gott nybakt! Kommer lite fina bilder på dom senare när ja kommer hem! :)

Har precis lagt lilleman innen idag igen i vagnen, får se om han kan sussa lite längre där idag. Men idag är det alldeles för kallt och ställa ut han med..

Nehe lite mascara och raggsockorna på, så är jag färdig för att dra! Har hitta så fina raggisar efter far min föresten men han har snott de finaste!  Så nu går vi runt i långkalsonger och lika sockor han och jag! :))Kanske dyker upp en bild på dom med..

Hej svejs nu ska ja dra och glutta lite på härliga Villervalla!


Fortsätter hejja!!

Men idag blir det på skidskytte damer och herrarna!! Man blir så taggad av att heja, ja blir helt nervig,hoppar,skriker sen kan jag helt plötsligt gömma huvudet i kudden och inte våga kika för det är så spännande!
Men bäst ja skärper mej så ja inte väcker mina barn för då kommer jag få lov att lägga om dem! :(

Var ner till mormor förrut, lite virrig men ack så rar hon är helt säker på att Stina sovit där nere i hennes fotända.. Men neä, hon sov nog hemma hela natten! Men fy vad kallt det var ute, och blåste så det stack i ansiktet. Så ja tog in Ville när ja kom hem för då fick han inte vara ute längre. Hade juh sovit i 2 timmar och han var så kall och röd om kinderna! Tråkigt att det är så kallt för det blir ju inge kul för barnen att vara ute och leka heller..

Imorn har jag lurat med mig mellanbror till Sågmyra. Här ska shoppas el nått, kika in vårkollektionen iaf! :) Å JA Victoria vi ska åka du och jag med!!
Både till Villervalla och Vingåker får det bli.. :)

Nu ska jag fixa lite kvällskäk och bänka mej vid tvn med mina andra sportnördar i familjen!

Puss och hej!


Snömannen! :)




Snöflinge mössan åkte på...



Och jag som inte skulle ut och sova i kylan, åkte ändå ut!


Kan inte låta bli..

att kolla på reprisen av grabbarnas härliga åk igår!! Och ikväll blir det skidskytte och det kan ju med gå bra... Hoppas hoppas Helena Jonsson kan få visa vad hon går för nu!!

Lade Ville i vagnen inne för och sussa idag, var såå kallt ute och igår gjorde jag ett test..
Det va -14 ute igår och sen hade jag en termometer i vagnen och det var faktist -6 fast det var ordentligt ombonat och hängde en filt för halva öppningen!! Kalllt åt stackarn.. :(

Men tji fick jag för han sov bara 30min istället för sina 3-4timmar.. Så det var ju inte så bra!

Sen ska jag ner och hälsa på mormor en  vända.. Söta,rara mormor! Som börjar bli så gammal och skröplig..

Höres senare!

Jaaaaaaaaaaaa...

Fyyy fan va dom är bra!!!! Vilka grabbar...
Härligt! Idag går man och lägger sig med ett leende på läpparna och kan vara STOLTA svenskar!!
Kul kul kul kul kul!!


Åh va bra han är...

DARIN alltså,  grym på scenen!! '
Måns var som vanligt snygg,töntigt rolig och snygg men det sa jag va?? ;)

Fick faktist kika på Melodifestivalen men först Anja panja men de gick ju inte så bra... Nu sk amna bara hålla sig vaken fram till skidorna så man kan heja fram Hellner till en medalj!

Kanske gå ut och hjälpa far med och skotta lite, hm eller inte! Vila i soffan lite, ska visst hämta hem minste bror från kusinvitamin Eriks födelsedags kalas.. GRATTIS GRATTIS!!

Neä, te och macka får det bli!!

Pussåhej!


Shoppat...

Godis,chips,päroncider.. Nu är kvällen räddad!

Men jag riskerar att missa Melodifestivlen bara för att alla andra vill titta på OS! :(

Hm..

Nu ska ja natta lilleman!!


Fasters skrutta...



Så söt,så liten och ändå har hon fördubblat sin vikt och vuxit 7cm.. :) Nu blev Ville ju jättestor!! Magnus gamla elefant sparkbyxor på sig från -76, sååå coola, är ju ett modernt tryck nu.
Tack för fika och en trevlig stund!! Hinner nog komma och kika några ggr till under tiden vi är uppe..

Se så söta..



Mor min som tycker om att sticka, fixade ju såklart ett par små små sockor till Matilde när hon föddes i v30.. Och de tyckte de va så bra att hon fick frågan om hon kunde sticka fler upp till avd33, där de för tidigt födda ligger.. De fick 5 par medans de låg där och nu har hon snart 8 par till klara. Små och söta, mjuka och sköna så de små slipper frysa om fossingarna! Årets goda gärning!! :)

Sussat gott...

Lite sovmorgon till strax efter 8.. :) Frulle,duschat,plattat hår och lite mascara..
Åh nu snart ska vi åka och träffa lillstrumpan!


Åhh vad glad man blir åt alla medaljer de tar, härliga glada Anna Haag. Så himla kul!!

Här blåser det och snöar lite, -13g.. Verkar som jag åkte rätt dag iaf, för nedåt i landet verkar det mkt värre! När ja kommer hem skulle ja önska att det börjat droppa från taken,härlig vårsol och fåglar som kvittrar.. Hoppas kan man ju, men det verkar kört!!

Nehe nu ska de andra fika, inte jag! E inte van med att fika två ggr per dag så jag väljer bara efm fika. Har en förmåga att alltid gå upp några kg när ja e hos mor och far. Och det har jag ingen lust med!!

Nu ska jag plocka fram lite utekläder till den trötta killen!

Adjö på ett tag!

Magsjuka :)

Måste bara säga att den här gången e ja glad för att ja hade magsjuka!
Nu sussar ju lilleman sött hela natten och har glömt bort att han för bara en vecka sen envisades med att vakna kl 01 och skulle absolut ha käk!
Två nätter i eget rum och mannen tog lillen räckte.. :)

Bye bye igen!


Hemma el va man kallar det!

Ja säger hem när ja åker till Falun och sen hem när ja åker till Ålberga med, hemma kommer ju alltid vara hemma och där ja bor är ju oxå hemma!! :) Ni fattar va?

Måste bara säga att jag har världens bästa,sötaste,raraste,tokigaste ungar.. 4 timmar i bilen å det var inget gnäll,tjat,grin,bråk el nått.. Nja de enda var väl när  Gustav fråga om Stina ville ha en hjärnblödning... Hm, tur hon sa nej!
Ville han sov och sov de första 3 timmarna sen var han vaken och satt och plocka.. Sista kvarten fick jag muta han med riskaka!

Märks att han e närmare 9mån, börjar bli lite blyg när han träffar dem han inte ser så ofta. Men tur var så vänder det snabbt!

Nu har vi käkat pizza och lagt barna, jätte god pizza från Sundborns pizzeria.. Blev en grekiskpizza för mej, feta,färska tomater,lök,paprika och oliver!! Muuuums.. :)

Nehe nu blir det att kika på OS, sen sussa för imorn blir det och träffa fasters lilla flicka.. ÄNTLIGEN!!! :)  Å idag fick mina barn en liten tremänning tror jag det heter.. När pappans kusin fått barn el??? En liten Milo vart det iaf... Kuuul!! :)

Bye bye från ett snöigt härligt Dalarna!


Vad är det här!!!??

Jag har ju beställt fint väder, el ja inge snöoväder iaf! Sååå tråkigt att åka bil när det snöar massor och folk kör som idioter.. :(

Men men bara att gilla läget, gasa å ta på hörlurarna!! Nedå, dra på stereon mena jag.. Bert på högsta volym, då blir det skrattsalvor i baksätet och i framsätet med för den delen.. Sune och Bert e hel coola för alla åldrar juh!!
Ungarna fick Sunes julkalender i julklapp, å den gick hett kan ja lova! 

Nehe, packa klart det sista och försöka hålla lilleman vaken till halv1, hur nu det ska gå när han brukar va trött redan vid halv11.. Blir spännande!! NOT..

Bye bye.. Hörs från annan ort sen!!

Packar..

Skulle ja ju gjort idag men det  vart inte så mkt packande, Stina fick ta med en kompis hem så då vart det fullt upp ändå! Mest med att hämta Ville som skulle vara med dom större hela tiden.. :( Å han va inte välkommen för de lekte med små saker.. Å de åker ju bara in i munnen!!

Men nu e all tvätt vikt och Villes grejor är packade och klara och resten fixar jag imorn fm när Gustav är i skolan! Nu fastna jag ju in OS så nu blir det nog inte mer gjort idag, en knäcke och en kopp te sen sängen..

Fan va kul föresten, är mellan 35-40 pers in och läser vad jag skriver!! :)) Och jättekul när ni kommenterar för då får ja ju veta vem som läser med! Då blir det ju bara ännu roligare och skriva.. Men det är som många säger har man väl börjat så är det svårt att sluta..

¤
Tack söta Sandra för att du bara kommentera för att ja skulle veta att du är inne å läser.. :)

Jäklar där färlora Anja ledningen,men efter gårdagens miss får hon vara glad att hon ens kan åka skidor! Men en bronspeng får hon och det är hon värd, knäpper alla på näsan som säger att hon är slut som toppåkare, bla annat far min!! Hahaha

Nehe hålla sig vaken och kolla om det blir ett guld till kanske, vore ju kul!! Eller sova, vore ju skönt.. Ska ju köra några timmar imorn med förhoppningsvis ungar som e på humör och håller sams och är glada och förväntningsfulla, tror att kusinen drar mest just nu! Iaf hos mig.. :)

Nu ska ja borsta gaddarna så får vi se om ja håller mej vaken eller slumrar till!!

Natti natti... :)

Mumsfillibabba!


Sååå fin!!



Visst är den underbar!!??

Den e beigh med mörkbruna konturer, blir en fondvägg å de andra väggarna e ju redan mörkbruna.. :)..

Nu måste jag..

Börja packa!! :)

Allt e tvättat men ligger i en hög på gästsängen så bara å vika det som ska med i första hand, så kan ju Richard vika resten sen när han är hemma själv och inte har nått att göra! Öhh kommer inte ske!

Men först frulle med lilleman nu när de andra är i skolan och dagis! Skitsugen på äggmacka bara för att vi för en gång skull inte har några ägg hemma, tyckte det var onödigt och köpa när ja inte är hemma.

J*vla snö föresten, nu får det räcka! Kommer ju att kunna åka skidor runt midsommarstången iår juh, fast iofs kan det ju vara skoj för där vi firar i fäbon har vi vääärsta bob backen. Coolt om vi i år istället för några öl och spel kan köra bob å dricka jäger! Fast jag gillar ju inte jäger.. :(

Neä nu vill man ha vår,kvitter,dropp från taken,slippa alla kläder, glass,sol,vårblommor,motorcyklar (fast de behöver inte åka så fort förbi oss) sitta ute och äta,låååånga promenixer med grannen.. Ja ni vet!
Men först får vi nog se framemot en väldigt blöt vår,  och väldigt skitiga ungar. Men glada barn är skitiga barn!


Puss å hej på ett tag!

Haft fullt upp...

Det e precis vad ja haft det, kom hem å fixa mellis, tvätta och fixa käk, skicka iväg Gustav yill simskolan med farmor och sen iväg själv för att skruva ihop utemöbler på Kila möbler åt fotbollen!
Det var kallt,och man fick ont i fingrarna och ja kommer nog ha träningsvärk imorn men ändå helt okey! Vad gör man inte för barna.. Synd bara att vi bara var 4 vuxna från vårt lag!!

Men jäklar vad FINA och DYRA möbler det finns... Sjukt dyra! Inget en vanlig Svensson köper, el jo det finns nog dom som gör det med.

Nu är det Efterlyst å tvätt som ska hängas, måste ju torka till imorgon då jag ska börja packa för på fredag drar vi till Falun!!! :) Ska bli kuuul.. Mannen kommer ju upp till nästa helg och ska köra rally med, bäst och passa på nu när det e riktig vinter!  Appropå vinter så har det snöat nästan hela dagen här, usch och fy nu räcker det.

Nehe nu har ja inte tid och sitta här mer..

Just ja, Matilde blev utskriven idag!!! :))))) Snaart, bara 2 dagar kvar så får vi se dig lillskruttan!

Puss å hej!

Ja ni..

Idag fixa jag så de fick städa efter mej på Lindahls, råkade hälla ut en tekopp på disken visst! Skulle bara fylla på lite mjölk och hålla i lillebror samtidigt men vi var inte riktigt överens så det blev lite olyckligt, blött vart det iaf! Typ överallt.. :)

Men men..

Var på banken och fixade lite med mannen, sen shoppa lite käk så han klarar sig när vi e borta.. :)
Hämtade ut tapeterna,sjukt fina!! :) Nu vill jag få klart på Villes rum, måste bara övertala mannen om att han ska tapetsera fast jag lovat att han inte skulle behöva göra mönsterpassat nån mer gång! nån frivillig annars? Rör sig ju bara om 5 våder..

Köpte en liiiten grej till åt kusinVitamin Matilde, kunde inte låta bli! ;)
Å det e nog inte sista gången..

Nehe nu ska ja ta reda på efter lilleman som fick äta, leka med gurka medans ja skrev här! Sen fixa våffelsmet å kasta in en tvätt..

Sen ska jag och skruva möbler för att fotbollen ska få in lite pengar!

Bye bye



Nix pix, inte bra!

Precis sett senaste Wallander DÖDSÄNGELN, tror ja den hette!
Å de va nog den sämsta av dom..

Nu ska ja sussa å hoppas på lika bra sömn inatt av lilleman.. :)

Natti natti!

Små men naggande gooooda!



Se vilka duktiga barn vi har, med lite hjälp så fixa de snabbt varsin smaskig semla åt oss på efm!!

Härligt goda med vaniljkräm i!! :)

Mums, älskar er mina små sötnötar!


Äntligen funkar det!

Jooo, nu funkar det gick inte och komma in varken i går kväll el imorse.. Nått tekniskt strul!

Faaan va synd för den trötte och slutkörde Hellner, kunde han inte fått knipit 3e platsen. Men Sverige har ju fått ett GULD och det blir nog fler!! :))

Skidor är skoj och titta på, och alla sporter är ju roligare när det är typ VM,OS å sånt..!!

Nehe, idag då.. Vet inte vad jag ska hitta på mer än frullen som strax är klar!

Igår städade jag sånna platser som man inte ser, eller jo om man öppnar lådorna är det ett kaos men det vet ju bara vi.. Men va skit det var, typ snusdosor som är tomma från 4år tebax och kvitton och sånt man inte har nån nytta av. Men nu är det rent och snyggt och ordning och det gillar jag skarpt!!

Nu piper micron att vattnet e varmt, så nu blir det en stor kopp te å ostmacka för mej och leverpastej för lilleman.. så han blir så där härligt leverpastejkladdig igen!

Kram!

Ja vad ska man göra, ja garva iaf! :))

Idag ni hade min snart 7åriga son fått lära sig nått nytt i skolan, å det var nog inte av fröknarna utan nåra äldre polare!!

Han fråga mej, mamma vad ska du göra ikväll?? Fort innan jag han svara fråga han vad blir 3+3???

6 svara jag innan ja han tänka...

Tror du han garva, å ja med när ja tänkte efter!

Hm, men han visste inte varför det var så kul... Nu skulle han lura pappa med när han kom hem!

Ungar, ungar å det e väll bara början!

Kladdigt bak..


Måndags slööö..

Jaha ännu en helg avklarad, men nu är det bara 5dagar kvar så drar jag och barna till Karlsbyn!! :) I hela 11dagar, ska bli skoj å skönt.. Till sågmyra och kolla in Villervallas vårkollektion,träffa två bebisar varav den ena e fasters stumpa,träffa kära gamla polare och familjen såklart!

Å det skönaste! Sovmornar.. :) Men nu börjar ja äntligen få ordning på lillemans nattrutiner, nu har han iaf fattat vinken om att mat det äter man på dagen! :) Å äter, ja det göra han å allt e nästan gott utom min hemmagjorda äppel/päron kräm som han ratar!

Idag ska vi baka kladdkaksmuffins, nu när ja äntligen fått åka till Ikea och köpt mina efterlängtade glaskakburkar måtte de ju fyllas med!

Sen blir det nog nån tvätt med, måste ju ha lite rent och kasta ner i väskorna..

Bye bye på ett tag!

Mkt bra å lång film...

Rekomenderar verkligen Morden filmen, e en fortsättning på Graven som även gått på tv... Lååång, 6tim men spännande,sorglig och läskig..

Se den! Nu ska ja sussa..
Natti natti

Pojke på vift...

Ja ni, igår skulle tösen flytta och idag han ja tänka i 3sek att Gustav va borta, bortrövad!

Han som e mest noga med att man inte ska springa ifrån mamma och pappa e den man är med. Stina bryr sig inte hon kan bara dra och tappar hon bort oss så hittar hon alltid nått och sysselsätta sig med el nån att prata omkull. Och när man hittar henne ser hon så oskyldig ut..

Men Gustav e tvärtom, han kan gå och kolla på saker el springa och busa men har alltid ett öga på vart vi är.. Försvinner han blir han ofta ledsen!

Men idag medans jag inhandla lite måsten, ni vet delicato bollar och rollokola i IKEAs förbutik och Richard skulle klä på barna så var han bara vips väck.. :(
Så mannen gick ut på parkeringen å ja leta inne med de andra två som ja höll ett stadigt tag om.. Men icke, inte nånstans och fullt i folk.. Börja bli riktigt orolig när klockan ticka på!
Vår bil stog en bit bort, men mannen gick ändå iväg dit och kika. Ock träffa då på en gammal folkracepolare som han fråga om han sett en liten kille i blå jacka..  Och JAAA hans tjej el vad det var hade följt med våran ledsna son in till kundtjänst! Såklart hade han ju varit så duktig och gått och väntat vid bilen!!! :)

Ja stog där inne och hörde.. "Kan Emma och Richard bege sig till kundtjänst där Gustav väntar!!" Härligaste orden idag kan ja lova!!

Så nu kommer han nog ha ännu mer koll på oss i fortsättningen! :))

Handlat då, jodå lite servetter å nya glaskakburkar,handukar,batterier å päronlampor!

Nehe nu ska ja börja få klart på lilleman som är trött, sen när de andra sussar blir det och fortsätta kika på MORDEN som vi låna av grannarna, som visst var 6!! timmar lång.. Men spännande.. :)

Ajöss!


Drar..

Till IKEA!!!!

Äntligen, var typ där sist i maj...

Bye bye

Pysslat till Villes rum...



Medans Ville sov och de andra var ute och lekte passade jag på och måla tavelramarna och plankan vita..
Tavlorna med noshörningarna är tyg från IKEA, samma som han har påslakan och gardin i.

Plankan med bokstaverat namn på, är bara en vanlig planka som jag målat och limmat bokstäverna på. dom fick han av sina kusiner i julklapp.. TACK! Men ja tycker ju inte om det vanliga och bara sätta dom på dörren så jag valde att göra såhär, kom på några fler sätt man kunde göra på så nu är ja sugen på att köpa fler uppsättningar med bokstäver..

Visst blev de fina??? :)

Nu vill jag bara att tapeterna ska komma hem med så ja kan få upp tapeterna å göra lite fler tavlor med tapet i istället!


Stina drar...

Ja ni nu e mamma och pappa så dumma så nu har tösen packat 3 väskor och ska flytta, å själv ska hon bo med.. Försökte med att jag kunde följa med och sätta henne på tåget till mormor och morfar men icke så nicke! SJÄLV skrek hon...

Det värsta el bästa kanske är att hon är ju lik en viss person upp i dagen, vem?
Den som klickar på tangenterna, mammsen sin såklart!! :))

Och det bådar ju gott.. Haha

Fattar inte, mannen gnäller om att det e sååå onödigt och blogga..
 Men Ramona Karlssons blogg går het här hemma, vad har hon som inte jag har??????

Nja, mer än att hon kör en lite dyrare bil, aningen bättre bakom ratten ;), ett år yngre, jätte söt, värmländska men ja e ju dalkulla!! :)

Hm.. Avis? Nix, men ja vet ju att tjatet va om onödiga Facebook med men så vips en dag så fanns det en Richard Hartzell som vela bli vän med mig å gifta var vi visst oxå!

Neeäää nu ska ja kasta ut barna..

Bye bye!


Lets dance..

Skönt med fredag, fast det känns som långhelg nu när mannen varit hemma sen i onsdags.. Nu är det bara och hålla tummarna för att skiten är över! Men sånt tur har vi väll inte!!
Ja vill ju till Ikea på söndag... Å äntligen få köpa mina nya burkar till kakorna och sånt!! 
Så fina i glas.. :))

Sen blir de väl de obligatoriska servetterna, värmeljusen å köttbulle menyn.. De är väl standard för alla ikea besökare och såklart att barnen får kissa på de små barntoaletterna!!

På söndag är det Alla hjärtans dag, brukar va en rolig dag och jobba.. Massa snygga :) upptagna karlar/killar som e givmildna och köper massa härliga rosor till sina käraste, undra om ja kommer få nått i år?? En puss och gott käk vore perfekt! Och det där halsbandet ja tjatat om!! ;))

Har två bröder, de yngre varianterna av tre som klagar på mej hela tiden!
*Du gör för många inlägg per dag..
*Du måste skriva ut hela ordern inte e, och å som man skriver i sms
*får inte skriva med fet text heller...

Och till råge på allt så läser de ju inte bloggen säger de.. Hur vet de allt de klagar på då??
Tsss ni drar säkert igång datorn på en gång ni vaknar för och kika om ja gjort några el onödigt många inlägg, med fet text  och en massa sms förkortningar... Mohahah
Men ja ska försöka med att sluta med e, å förkortningarna men fet text och många inlägg får ni stå ut med!! :))

Nehe nu ska jag sno lite av mannens godis han köpt idag som man inte fick ta av förrän imorgon!!

Bye bye..

Neä nu får det va nog!

Nu orkar ja inte vara sjuk längre!! Börjar faktist bli lite småhungrig efter fredagspizzan men de e kanske en dum ide, då kanske ja aldrig vill ha det mer sen.. :) 
Enda fördelen med att ja var sjuk, e ju att Richard fick ta Ville.. När han som vanligt vakna kl 01, men den här gången var inte mamma där så det bidde ingen mat..
Haha Så nu har ja bestämt att mannen får ta han inatt med så han vänjer av det å sover hela nätterna!! Kanske måste tala om det för mannen men..


Här kör vi rallyradio för fullt idag! E ju skitskoj å va å kolla om solen gassar några få minusgrader, man grillar korv kanske en å annan glögg men då e det ju bara för att det är Svenska rallyt!
Vanliga tävlingar, nja sorry mannen men jag å barnen åker hellre å kikar på folkrace faktist.. Mkt mer action å folk man känner igen å så händer det saker hela tiden..

Appropå folkrace så e det nog på tiden att ja bestämmer om det blir nått Semesterracet bakom ratt för mej i år, eller inte! E ju sjukt kul, men ja vet oxå hur mkt arbete manenn får lägga ner å hur äckligt nervös ja kommer vara.. Måste funder på det!

Nehe nu ska ja dra till Gustav, å sätta på nått riktigt på tvn istället för allt skit det går på barnkanalerna! Å då menar jag nån Astrid Lindgren klassiker.. :))

Bye så läänge!

Hääärliga vinterbilder...


Lever.. :)

Men e trött å ont i magen..
Återkommer snart igen!

Kram!

Aj aj aj..

Mmm det vart min tur, Gustav vann.. :( Jag hatar å spy, vem gör inte det men den hör gången låg jag å bad om det.. Vi låg på varsin del av soffan å sa snälla låt med spy! Fan va ont man hade i magen.. Hoppas de e över nu, Stina kvar.. Hoppas hon slipper!!
Vad händer anars med min efterlängtade tripp till IKEA som jag mot alla odds blivit lovad i helgen, hoppas på söndag!!

Vet ni, ja har ju glömt å berättade det roligaste på hela dagen! Å nej det var INTE när ja äntligen fick ur mig dagens käk.. ;(
Utam fasters lilla skrutta Matilde fick permis idag, hon fick äntligen följa med bror å Carola hem, inte mer än för några dagar för på lör vid 13 ska hon va tebax på sjukan.. Men iaf, KUL!!!

Hoppas det går bra, hon har ju kvar sonden fortfarande så lite pyssel lär det vara!!

Så inatt sussar hon sött, (förhoppningsvis) i samam vagga som mina barn, jag å mina bröder sovit i..

Nu ska ja inta soffan, som e min inatt!!

Kul! Att ni gillar att ja bloggar föresten.. blir som en liten drog! Hihi

Nattinatti


Faaan..

Nu e det nog min tur... :(
Å Gustav e med hängig..

Så blir ja bara hälften så dålig som mannen så e det ju osäkert om ja ens kommer överleva!!

Mohahah..

Mormors äppelkaks recept



Lättgjord Äppelkaka.                                              175grader i ca 30-35min

2ägg
2dl socker
2dl mjöl
1/2tsk bakpulver
100gr  smält margarin

Rör socker och ägg tills det blir vitt och pösigt,
tillsätt mjöl,bakpulver å det smälta margarinet.. Rör ihop!

Smöra och bröa en form, hellst med löstagbara kanter
Skala och skär äpplena i skivor.
Häll i smeten i formen och lägg på äpplena i nått fint mönster, strö över lite socker,kanel och gärna lite kokos så blir det lite lyxigare! :)

Mitt i ugnen i 30-35min, så att kanterna börjar lossna lite..  Lika god men vaniljsås som utan!


Jobbigt å va mammaledig... NOOOOOT!! :)))


Meandi modeller.. :)



Fina kläder va???

Pärontunikan å päronbodyn e från i höstas å Gustavs absoluta favorit med Korvmedbröd tröja! Som ja tyckte va sååå ful först men nu e den helt okey, å kommer va jättefin i sommar med ljusa jeans juh!

Mössorna åkte på å nu vill de inte ta av dem.. :)
Å Husvagnsbodyn e så fin men tog ju 74-80 så de kommer dröja ett tag innan han kan ha den!

Nehe nu ska ja kasta ut barnen i det dina vintervädret, strålande sol, blå himmel å gnistarnde snö!

Kram å hej!

Te sen sussa...

Varit på simskolan me Gustav, e så tråkigt att det e så många i gruppen som inte lyssnar å gör som ledaren säger. Vi har ju en grabb som lyssnar, å sen gör precis som han blir tillsagd i stort sett å det blir ju att han står å stampar när de andra krånglar.. Men men e väll bara att åka å öva mkt själv med han!

Sen hämta vi kläderna, Gustav var tokglad över sin nya mössa å satte på sig den på en gång å sen satt den där till han kröp ner i sängen. Å han tycker det bara e kul att de fick lika allihopa, undra hur länge han kommer tycka det?? ;)
Ni ska få se kort imorn för kläderna e grymma, mina byxor kommer ja bo i under sommaren!

Sköna,snygga å svarta de tre S:en.. Heheh

Nu blir det en stor kopp te, å sen hoppas ja på en god natt sömn utan nåra kräkningar från nån.. Hoppas hoppas!

Dagens goda gärning, blev att ja slängde iväg en hel proppfull sopsäck å en med skor i till Myrorna!!
Känns nice, då kommer de till användning å ja kan shoppa mer! :))

Sussa gott!!

Min lilla hjälpreda!



Tänk om de andra var lika snabba fram när man öppnar diskmaskinen å ska börja plocka ur!! :)

YES YES!! Äntliiigen... :)

Nu har Meandi kläderna kommit, efter 17 får ja hämta dom å ja lääängtar!!
Då ska ni få se på suuuperfina kläder på mina tre modeller..

Älskar deras kläder, färger,mönster,kvalite ja allt...
Nja, nu ljög ja lite!
Priset, kunde ju såklart var aningen billigare men va gör det när ja vet att de kommer bli använda te max å att barnen gillar dom massor med! Och att ja vet att gustavs grejor kommer bli använt av minst två ungar till..

Ska ha ett partaj söndag 21mars kl. 11 å då e ALLA välkomna!! :))) För att lyssna,kika,känna,njuta träffa härliga Sandra, kanske handlla å framförallt för å fika!

Puss på er!!

Meandi.se kika där om ni inte redan sett kläderna!

Ni ser hur synd det är om...


MEJ!!! va... :)
Törsig,oh,aj, å fy fan nu känns det som ja ska spy, aj mitt huvud, oh ja fryser, snälla var tysta, gnäll inte, ge mej en filt, pappa e sjuk, Ville va inte så grinig,Snälla Emma ta hand om han ja orkar inte höra gnället...

Hahah precis så håller han på i dag, mannen i mitt liv!!

Älskar orchide´r



För er som inte vet så jobbar ja ju som florist i en butik i Norrköping, ett härligt yrke med mkt skapande,fina färger,former å inredningsdetaljer.. Men som alla jobb så e det ju piss ibland med!
Men finns det nått härligare att ha levande blommor hemma, ja försöker att ha minst en blommande orchide hemma.. Å just detta fina exemplar har jag fått av Micke å sofie. TACK!! Alltid skoj att få blommor, för det får man ju typ aldrig när man jobbar med det!! :))

Ångrat mej...

Nästan så man hellre e magsjuk än har en magsjuk karl hemma!! :(

Nej!! Låt mig slippa....

Usch å fy å blääää... Villemannen spydde igår kväll, men tänkte inte så mkt på det för det e ju inte så ovanligt men sen vart det en andra gång. Då börja man ju fundera!
Sen kom mannen in ovanligt tidigt från garaget för han inte kände sig bra, å sen låg han där å var kompis med toan å fick spendera natten på soffan för brevid mig kan han glömma å få ligga!!

Så idag blir alla hemma, tar det säkra före det osäkra å håller skruttarna hemma å tänker på andra å inte bara på oss!!

Nu ska ja proppa i mig vitpeppar för ja vill inte, men å andra sidan kankse ja blir dålig av dem istället då!??

Frulle nu, får passa på å äta medans man kan.. ;)

Hej hej!!

Vedeldning snart ett minne blott...

Nu har vi bestämt oss för å skippa eldningen å allt jobb den innebär å investera i Bergvärme istället!! Ska bli sååå nice.. :)
Men fick ja bestämma skulle vi ha en kamin.. Men nu får ja ju inte besämma allt tyvärr!
För just nu är det mkt ja vill göra..

*Ny veranda mellan garage å hus
*Gästhus
*Tapetsera åt Ville ( Men bara de ringer om att tapeterna kommit ska det bli gjort!)
*Bygga om hallen
*Slå upp en altandörr ut från matrummet
*Måla om matrummet
*Göra om uppfarten å lägga stenar där bilarna står
*Kakla  å göra om stora toan

Suck, å allt kostar en massa jäkla pengar! Å det har man ju aldrig tillräckligt av, allrahellst inte när ja e mammaledig.. Men men nån gång vill ja ha allt på min lista överkryssat!! :)

Nu ska ja drömma lite till å lägga in i pannan med, för än så länge får ja lov med det om ja inte vill frysa om rumpan!


Snart snart..



E sommaren här, sätter in en av mina favoritbilder från i somras!!
Mina häärliga största ungar Gustav å Stina.. :)

Äppelkaka!



Ja ni det blev ju mumsigt det här!
Gick en vända med grannen å sen fick ville stå kvar där å sussa medans jag hämta hem barna, sen fick hon följa med över å provsmaka.. :)

Trevligt trevligt!

Mmmm..

Ni skulle bara veta hur gott det doftar i mitt kök av Äppelkakan som står i ugnen.. :))

Morgon..

Klockan ringer 07, upp å sätta på gröten å väcka barna å ge dem sina klädhögar.
Sen ska de äta medan ja fixar lilleman, har de tur å e snabba hinner de med å kika lite på barntvn å ja hinner in här. Sen borsta tänderna å vid 07.50 ska ytterkläderna på för strax efter 8 kommer skolbussen som Gustav åker med å sen in i bilen för å lämna av Stina till 08.30..

Sen hem å äta frulle själv i lugn o ro!! :)) För mornarna kan bli lite stressiga om de inte rappar på!!
Sen lutar det åt en härlig äppelkaka att baka å en promenix med Vickan..   Behövligt, annarsblir det dåligt med bad 2010 med, förra året kunde man ju skylla på att man nyss varit gravid men det håller ju inte i sommar!

Puss på er!


Natti natti..

Nu ropar sängen på mej, så bara å borsta tänderna å krypa ner.. För om inte min kära lilla skrutt ändrat sina rutiner så kommer han vakna vid 01! :(
Men men nu får jag igen för att de andra sussat som små änglar!!

Dröm sött! El som stina sa imorse, hon hade drömt om robotar som käka upp henne- men dom var snälla!! Hmm.. ingen som är snäll käkar upp min tös!


Hm.. Barn ska vara barn!

Jag diggar Älvdalen familjen skarpt.. Tycker de e så lugna å coola men nu vetti fan!
Känns som barna inte får vara barn utan att de lägger för mkt ansvar på dem, de e ju inte så stora de heller..  Matilda e så lillgammal , även om hon tyker det e skoj att ta hand om syskonen ibland så e det som hon säger Mamma å Pappas barn så de får ta hand om dem!!

Nog om det nu!!

Pratade med bror idag, å fasters lilla skrutta växer å växer! E så duktig å börjat suga så förhoppningsvis kan de ta bort shunten, e hur det stavas snart.. Carola har fått flytta in med henne i eget rum nu så nu känns det som hemgång e näääära nära. Ska ju hem v8 å hoppas man kan få se en liten kik av henne då. Har ju bara sett kort å idag fick vi lite film med på henne.. Ungarna tröttna dock efter att i 20min tittat på sin kusin som bara ligger å sover! Hehe

Bäst å hänga lite tvätt kanske!


1 timme å 35min kvar...


Käkat å nu ska ja lägga barna medans mannen går ut i garaget å ska se om saaben starta.. Hoppas!! Min nya fina bil... som ja saknat å åka saab.. :)
Sen blir det å kika på min favvo.. FAMILJEN ANNORLUNDA!! Sååå härliga juh..

Nu blir det borstning, pyjamasar på, bokläsning å välling till lillen å som vanligt tjata på herrGustav om att han måste sova!

Bye bye på ett tag..


TokVille!!



Fina tygpåsen från farmors syrra Susanne på huvudet..

Diskglädje!!!! :))


Fick bara lov att köpa denna flaska, luktar så gott, å sjukt fin färg å ja.. Ja köpte den för färgen,den matcha ju mina krukor i köksfönstret!! :)  Lite knäppt kanske, iaf enligt mannen men sån e JAG!! :) (Hoppas bara den e bra oxå)

Morn morn.. :)

Måndag morgon, ganska skön start på veckan tycker jag.. E ju en av två vardagar då bara Gustav ska iväg, så det e bara att få i han gröten å på med kläderna. Trotsa kylan å ut till bussen..
Sen in i värmen, ja om man eldat bra dagen innan.. Å äta en förhoppningsvis lugn å god frulle med de andra busarna!!

Så nu ska ja borsta hans gaddar, innan ja ska dra på täckbrallorna å möta de 8 minusgraderna som gjort entre!! :)

Hööööres!

Skit på tvn!

Fattar inte varför de bara visar samma gamla filmer hela tiden.. Wallander e ju bra men man har ju hunnit med å se dem ett antal ggr...
Komihåg Blåsningen idag iaf, riktigt roligt faktist! Shirley blev ordentligt lurad å helt ärlig de e hon inte.. En liten lögn kan lätt bli till ett stort kaos!!!

Nehe tre stora koppar te har gjort sitt, nu måtte ja dra å kissa! :=)

Natti natti!

Trööööttta!!

Gick upp skapligt för å åka å bada, el nja vi försov oss en timme.. Nån, som ligger brevid mej i sängen stängde av min klocka å somna om... Men men det gjorde inget!
Drog iaf till Katrineholm å bada , Gustav går ju på simskola men e lite försiktig så vi tyckte han behövde träna lite extra.. Och där har de en stooor varmvatten bassäng!!
Hääärligt skönt! :))

Stina däremot är som en vilding i vattnet, hoppar från trampolinerna till å med å e mer under ytan än över.. Å lilleman tyckte med om å bada,plaska i det stora vattnet..
Å vet ni ja fick faktist gå 40min på Factory outlet till å med, lite sommar grejor från Polarn till lilleman bidde det, men får nog dra med grannfrun dit snart igen.

Nu blir de fika med Pelle å barna, de ska köpa en bilbarnstol av oss som de är här för å hämta!

Sen ska barna i säng, å de borde somna tidigt efter några timmar i vattnet, sen blir det soffmys..

Hej så lääänge..

Ett måste.. Eller inte!

Längtat, väntat å poppat popcorn för å se den efterlängtade MELODIFESTIVALEN..
Men va fan... Suck!!! Va e det för skiit! Måns e ju så snygg, men vi tjejer vill inte ha killar med slickad frilla å snebena, Å Ola lika snygg han men va fan frisyren där ,med juh!!!!! :(((((
Musiken då, nja inte mkt å ha det heller, Olas låt kan nog växa till sig..

Men men hur dåligt det än var så sitter ja redan å längtar till nästa vecka, kan ju inte bli så mik sämre iaf!
Åh popcorna var ju lika goooda som alltid.. :)

Nu ska ja se på rallyfilmen från bilen idag.. Kul, el nått!

BYE BYE


Fastna el inte??!

Hmmm ja, antagligen..
Har ju en viss förmåga för att fastna i saker, typ FB å sånt.. Lite lätt å bli lite smått beroende!!!. :))
Men var gör ju det, om ja struntar i å baka lite så borde ja ju hinna kasta in ett litet inlägg då å då..
Fast om man ska ha en underhållande blogg så tycker ja ju själv att det ska va mååånga inlägg å en hel del bilder med... Nja vi får väll se, ger det en chans iaf!

Kramelikram!! Emma

RSS 2.0