Vi är nog lite lika..



Och då syftar jag inte bara på utseendet utan både humöret och munnen som pratar av sig själv..

Mammas söööta flicka!!!! :))

Tv och tvättvikande!

Först Efterlyst och sen Fuskbyggarna som jag spelar in så manen får se det oxå!! Appropå mannen, så kom crossen hem på släpet idag. SHIT va stor den var, kan nog jag glömma att åka på. Får nog hålla mej till Gustavs.. :(

Idag var ja en vända med Jessica på Maxi, köpte lite småsaker till barnens påskägg och godis SÅKLART!!!  Passade på att äta en god kycklingkebab när Ville skulle ha lunch.. Sååå gott!! Varför ser man alltid och hittar en massa snygga kläder när man inte har pengar till det, och sen när man har en massa extra kosing så hittar man inget!
Men så är det väll alltid..

Läste i en blogg idag så tårarna rann, ett par uppåt i landet som miste två små tvillingflickor som föddes i v.35, fyyy va hemskt. Finns inte ord.. Livet är så jäkla orättvist, och ofta mot en del flera ggr..
Tack,tack, TACK för mina små gryn, fattar inte att man haft sån tur att få tre små som mår bra och inte varit med om nått. Men man vet ju att, när som hellst, kan vad som hellst hända, vem som hellst!! Man ska aldrig, aldrig ta ut segern i förskott!! KOMIHÅG DET!!

Man ska leva i nuet och vara lycklig! Ta vara på alla stunder som att de vore de sista, man ska skrika och gråta om man behöver det och man ska vara glad för vad man har och inte sakna det man inte har!
Tala om, och visa vad alla runt omkring en betyder för en och ALDRIG somna osams.. :)

Nehe, vika tvätt var det och sen en kopp te med mannen min!!!!

Kraaam!


Unge!!!!!!!



Så här såg killen ut när jag hämta han på dagis.. Fråga om han målat sig, men icke han hade ramlat och slagit sig sa han..
Stackarn, pratade på och fråga hur det gått till och om nån lärare sett det.. Oh jaa.. De hade kollat på det och han hade inte ens grinat..

Tyckte synd om han och fråga om det gjorde ont och så...

Sen nyss när vi varit hemma några timmar, kom han och sa.. Dig kan man ju lura i vad som hellst!! Jag har målat mig..

UNGE!!

Sista inneträningen..

Så snart drar de igång ute med fotbollen, på grusplanen till att börja med.. Får se när gräsplanen torkat upp!?!? Då får ju även Stina börja, som hon längtat!! Sen ska båda gå på fotbollsskola oxå i sommar.. Kul kul!!
Så nu är sista tvätten hängd, va skönt det ska bli att kunna börja hänga ute! Nu blir det ju lite tvätt här och där, men det lutar ju så gott!!! :)) Så imorn ska jag åka en vända till Maxi, köpa lite grejor till barnens påskägg.. Vad de nu ska få! Hm, får fundera på det.. Inte bara godis iaf!

Sitter och väntar på Doktor House, det är så bra! Och så blir det att vika lite tvätt till det, inte nog med att det ska tvättas det ska hängas, vikas och plockas in i garderoberna med! Men men är ju såååå skönt att komma hem och att intte ha en massa tvätt. Brukar ha det mesta tvättat med mig hem från Falun me.. Mor min passar på och ta med vår tvätt med så hon får lite mer i maskinerna!

Nehe, ner en snabbis till pannan och sen soffan!!!

Kraaaam!

Föresten, måste varit många som vart nyfikna på mitt inlägg igår med rubrik, KARLAR för så högt besöksantal har ja aldrig haft... :))

Andreas, här kommer det!



Kolakakor ca 35st!                                                                    175grader, 10-12min

100gr margarin
1dl socker
1msk vaniljsocker
1msk sirap
2 ½dl mjöl
1tsk bakpulver

Rör socker och smör poröst, blanda i resten till en deg.
Dela upp i tre delar som du rullar till 3 fingertjocka längder, lägg på plåt och in mitt i ugnen.
Skär längderna i lite sneda bitar medans de är varma.

Årets första...

Men jag lovar att det inte blir den sista!!


Magnum white.. Sååå god!!

Men jag kommer INTE äta lika många som försvann ner till Ville när han låg i magen..

Påskpyssel igen..

Igentligen gillar ja inte påsken så mkt, massa fula och gula kycklingar och skit! Men dessa små raringar från Panduro kunde ja inte motstå att barnen skulle få göra!


Ja det är våren...

Ja det är våren som kommit igen .. JAAA faktist nu har våren kopplat ett stadigt tag om Borg iaf, så härligt. Det droppar,det växer,skitigt,blött men alldeles UNDERBART!! Finns det nått härligare att hämta hem leriga och blöta barn från dagis, in med dom i bilen som ju ändå inte är städad. Sen hem och tvätta deras ytterkläder, hänga och hålla tummarna för att de torkar????
Nja, där överdrev ja en aning.. Men man blir glad av solen och mkt piggare det kan man då inte säga emot!
Sen att man ser allt damm och hur skitiga fönster man har.. Äh, skit i att vara inne då! När man går in när solen gått ner så ser det ju så städat och bra ut igen!

Åker ju upp till Falun på fredag jag och barna, där är det ju mkt mer vinter så bäst att plocka fram overallerna och vinterskorna igen.. Ska bli skoj! Framförallt att se fasters skrutt som vuxit massor sen man såg henne sist juh! Snart 3månader och närmar sig 4kg`s  strecket.. :))

Appropå, barn så har Ville lärt sig lite nytt idag! Han satt på golvet och helt plötsligt så reste han sig upp och stod.. Sen blev han så chockad och bara skratta så han ramla! Sen ställde han sig mot mig flera ggr, och släppte taget och bara stod stilla.. Stoora killen!! Försökte ta kort men det vart inget bra, får testa igen när han vaknat och de andra är hemma med!

Nehe ner och hämta tvätten och lägga in ny kanske, sen hänga den blöta!! 

Pussåhej!! 

Meandi för hela slanten..

Åh visst är dom sjukt fina!! :)


Och Ville bara går och går och går med sin vagn..


Karlar...

Typiskt karlar..
Mannen talade så fint om att han skulle börja träna, och det lät ju bra tyckte jag. Så han tänkte investera i en motioncykel.. Okey, go for it!!

Men, va tänkte jag??? Cykel, en vanlig el motioncykel såklart!!

Tsss.. han menade ju en cross!!!!! Såklart, borde jag ju fattat när han prata om att det skulle bli roligare för barnen om han oxå åkte..

Men men.. Då kan ju ja med testa juh!! :))

Och på onsdag kommer den visst hem.. Snabba bud!!




Kolla mina fina tulpaner!! :)


Tusen tack igen Pernilla och Andreas!!

Påskpyssel..

Med mina barn, Gustav hade läxa att göra ett fint påskägg i sin läxbok. Och såklart vill Stina göra likadant!! :))



Och deras fina ägg..

Gustavs, som gärna fick innehålla bakugan,pengar el godis..


Och Stinas, skulle bli glad över godis, el leksaker el pengar här med!


Trots..

Trotsigare, trotsigast..  Vår son är världens gulligaste tycker vi, lugn och fin och snäll, omtänksam,blyg och lite småskraj ibland om det är mkt folk,nya saker och sånt..
MEN!! Shit vad han kan bli arg och vad mkt som är pinsamt nu när man börjat förskoleklassen. Vad mkt det spelar in vad alla andra har!

Det är fortfarande vinter,snö och bara några få plus grader.. Men tror ni att det var cooolt och dra ett par varma sköna fleece brallor över joggingarna? Han vägrar ha täckbrallor för det är töntigt nu när man bara spelar innebandy på rasten. Visst, ja kan förstå att det blir lite otympligt. Och så länge man inte leker i snön så räcker det med ett par fleece.. Suck! Men nix, bara joggingar räckte för det har ALLA andra.. Sääääkert, när ja hämta i fredags hade vissa ju overaller fortfarande juh!

Han tog iaf, el  jag tvinga han att ha på dem. Sen kommer han säkert inte ha dem på rasten, men då har han iaf inte gått hemifrån i bara ett par kalla joggingar. :))

Oj,oj och värre lär det bli!

Men men, varje ålder har sin charm eller hur brukar de säga.. 

Nu har Ville ätit en portion gröt,en vanlig macka och en rostmacka så nu får ja nog duka av innan han kräver en till för att sitta i stolen och äta frulle med mej och Stina! Ja måtte ju ändå ner och sortera tvätten, så det blir rent och vikt och packat till på fredag då vi draruppöver jag och barna!

Sååå bye på ett tag!! 


Trevlig söndag!

Precis vad det var, vaknade el blev väckt vid halv6 så ställde man om klockan och vips hade en hel timme redan sprungit ifrån oss.. Upp och käk mysfrulle och sen plocka undan det sista för med 10färjan kommer Sandra, VÅRSandra som Stina säger, MeandiSandra enligt Gustav och den dyyyra Sandra enligt mannen som knappt hejar på henne för han tror det kostar skjortan! Iaf så är det en härliga tjej som säljer nästan lika härliga kläder!

Och det hon plocka upp på klädställningenn med hjälp av två mkt hjälpsamma barn var fina grejor, Stina sa DEN bara hon såg äppelklänningen och kille hade redan på nätet sett en rosa tshirt med texten "Respect me" som han så bedjande önskade sig! Det var fortfarande två hjälpsamma barn när visningen började, provade och visade kläder för glatta livet! Så snart får ja börja hyra ut dem med Sandra på helgerna och få provision på kläderna.. ;))

Haha, trevligt var det och lite shoppat vart det!!! TACK alla ni som kom och va kul att kakan föll alla i smaken.. Den är gooooood!! Och receptet ligger ju redan på bloggen..

Sen var ju Pernilla och dom kvar och barnen fick leka och vi käka lite, bäst att passa på när de var i krokarna blir ju inte av att ses så ofta! Det var trevligt, och TACK än en gång för blommorna.. :)
Märkte idag när ja skulle natta lilleman hur jäkla ljust det är, allrahellst nu när klockan är omställd. Men han var trött han med efetr en heldag med främmande så han somna sött efter lite klapp på
rumpan..

Nu sussar de allihopa,jag sitter uppkuren i soffan och fryser lite, precis tänt pannan och mannen är i garaget en vända. E sugen på nått gott, blir nog lite popcorn till filmen ikväll!! Skulle ju bli lite nyttigare, men hur lätt är det när man gillar att baka då??!!
Får nog ta tag i Villes rum så jag har nått att göra så ja inte hinner med att baka, el måla om i hallen med när ja ändå hade lite färg över!!  Vitt.. hehe 30år, nja snart iaf...

Nehe, popcorn var det!!

Och ja Pernilla, lägger in receptet på tacokyckling lasange imorn och kolakakorna till Andreas imorn!

Kraaam och önskar er en myyyysig söndag i soffan!!

Kraaam på er!!


Komihåg!!

Att ställa om klockan! Det gör jag nu och sen går jag och drar täcket över örona och sussa förhoppningsvis sött!!

Natti natti!


Färdigt!

Med kalasande,bakande,städning! Så nu blir det soffan, Försvunnen och en kopp te.. Antar att de blir tidig uppgång imorn med, även om klockan ställs om inatt!
Får se när han behagar vakna.. 
Käkat goooood smörgås tårta idag!! Med rostbiff,blodapelsin (som min man inte visste vad det var), paprika,god röra,rödlök å massa mer smaskens.. :)) Köpt från Oskarshäll, kan ja varmt rekomendera.'

Så imorn då, Meandi partaj! Ska bli skooj, dels att träffa massa roligt folk (en tjej jag inte sett sen ja gick på högstadiet) se kläder,fika och shoppa!! haha  Sen stannar Pernilla o co kvar å käkar, blir tacokycklinglasange, mkt gott och smidigt! Hoppas det faller dem i smaken med.

Vi var ganska duktiga idag och släckte lamporna under 1 timme, men datan och tvn fick vara på så vi fuska lite! Men vafan.. Tanken som räknas juh!

Måste tvätt i veckan, annars blir mina barn klädlösa hos mormor och morfar el så får jag ta med skit tvätten hem.. Så gör ju mina bröder så, Why not?? 

Nehe, te var det!

Kraaam och hej!!


Ett avklarat, två kvar..

Kusinkalaset på fm är avverkat, snart ska Gustav på discokalas till en klasskompis och sen ska vi och käka smörgåstårta hos mannens mor och far..
Har bakat lite till imorn,småkakor igår och en smarrig kaka idag!

Tjatar lite!! Meandi partaj imorn juh, vill man komma så är man hjärtligt välkommen vid 11.00! Tyvärr har det dykt upp några avhopp, och några som inte svarat men så är det ju alltid..

Nehe, nu har ungarna och jag städat deras rum! De hjälpte faktist till ovanligt mkt, men ja hotade ju med ingen tv förrän på måndag.. Kan berott på det! Hehe

Nehe, på med frostingen och in med kakan i kylen då!

Kraaam och hej!

Och tack söta ni för era kommentarer om köket! Ljust och fint.. Kan bara hålla med om att det vart bättre än innan...

Ibland så..

Slåss de och kallar varandra fula saker men ibland är de så rara så man bara ler...

Syskonkärlek!!

Lätt val..

Vi hade tänkt åka till badhuset idag när mannen sluta tidigt, men så fick barna välja på att åka och bada el få ta fram cyklarna!
Och de valde det sistnämnda.. :) Tokungar!!



Stina var skrikarg ett tag för hennes cykel var ju alldeles för liiiten! Och det var den igentligen redan förra året, hon lärde sig ju cykla på den första modellen när vi tog av stödhjulen. Men som tur var har hon en snäll bror som lånade ut sin. Och hon vart så glad för hon kom ju ihåg hur man gjorde!!
Gustav sa så nöjd så... Det är ju bäst för mig, för det är ju JAG som får en ny!! Haha

Ville och jag drog en repa på cykeln vi med, han i stolen bakpå med Gurras hjälm.. Och han verka digga det fast han inte såg ett dyft!!

Nehe nu ska jag hänga med i Lets dance, för show danserna brukar va grymma!!

Kram och hej!

Nu kommer det bilder..

Först några på matrummet innan min makeover! Hade börjat plocka bort lite redan, höll på att glömma fota!



Å sen de nya, åh jag är så nöjd!! :))


Sen vill jag ju såklart byta ut stolarna,soffan och bordet nu men min man säger att ja inte kan göra allt på en gång!! Hehe

Nååå.. Bättre eller sämre????

Fredag!

Och mannen slutar elva, lång helg med andra ord!!  Skööönt men en väl planerad sådan med 2 barnkalas imorn och sen blir det smörgåstårta hos svärmor som ska firas imorn, blir ju 50ÅR!!! i april.. :))
Söndagen blir ju Meandi träff på fm å sen stannar Pernilla med familj kvar så barna får leka lite och vi ska äta lite gott! Kuul var länge sen vi sågs..
Sen var den helgen till ända.. Nästa vecka börja ju lovet och påsk och jag och barna drar till Falun! Mannen blir hemma..

Nehe, nu ska jag packa i lite riskakor till Gustav och lägga fram hans ytterkläder och hans nya fodrade stövlar som jag köpte igår! Fan va de växer om 2strl är han i kapp mej..

Vi höres snart!

Inte riktigt som ja planerat..

idag med läggningen men men.. Ville som typ alltid äter välling vid sexsnåret och sen sussar för natten, vaknade såklart efter 15min. Gick in i rummet och skulle ge han nappen, men i dörröppningen kände jag på doften vad han gjort! Suck, bara att ta upp en halvt sovande kille och byta på han. Har nog aldrig varit så pigg förrut! Så det tog ju sin lilla tid att få han å sussa om.
Sen är ju mannen iväg ikväll och ska fixa några absoluta,dyra måsten till rallybilen så då hade jag ju två till att lägga!
Som inte var så sovsugna, så vi pressade ner oss alla tre i Stinas 80cm säng för de bråka om vem ja skulle läsa för först. Så lika bra att ta båda på en gång tänkte jag! Efter att läst Gustavs bok, sa han att han var sååååååå trött att han skulle gå och lägga sig i sin säng.
Okey, tänkte jag det här gick ju som smort! Läste Stinas bok och sen sussa hon sött och jag med. Vaknade efter nästan timme, masade mej ur sängen och svor för mig själv. :( Jag som skulle duscha!

Kommer upp och vem sitter i soffan och tittar på tvn UTAN ljud då! Jo Gustav såklart, då hade han hört att Sveriges värsta bilförare börja och då spela han akut trött och istället för att gå och sussa så vart det tvn. Han e såå smart och kommer nog bli nått stort den ungen! 

Men men, nu sussar de, jag har duschat och allt är frid och fröjd! Snart kommer väll mannen hem och ska berätta allt om vad han köpt el nått.. ;) Haha

Appropå köpt, så var jag förbi jobbet idag, och appropå jobbet så är det du HANNA som hittat hit alltså!!! Kuuuul.. :) Ialla fall så vart det nya krukor och pärlhyacinter inhandlade till matrummet, och sen på hemtex hitta jag nya kuddar med! Snart kommer det bilder, ska bara låta mannen sätta tebax högtalarna först.  Åh jäklar vad de hänt grejer på HC, kommer bli sjukt stort,modernt och fräscht.. Hoppas bara det kommer lite kunder oxå för bara Hagebybefolkningen kommer inte kunna dra runt det centrummet.

Nehe, ska väll ta tag i disken efter våfflorna kanske! Alltis så skoj.. NIX!!

Imorn blir det iaf en slö fm, med de två minsta hemma. Ska tvätta lite och plocka undan, men det gör man ju jämt!!


Haha Victoria, vet inte vad jag ska lära ut, vet inte själv hur det gick till är nog för jag varit mammaledig!! Men lite extra pengar tackar man ju inte nej till, bara att lägga på högen.. Haha!!

Kram och hej!



Passade på..

när symaskinen ändå var framme och sy en haklapp till Ville med, nästan lika som de andra fått fast olika färger på kantbanden!!


:)

I år älskar jag att deklarera!!! :))

Såå..

Nu är gardinerna klara och på plats! :) Blev så bra så, inget trassel el symaskin som haka sig.. Då är det roligt att sy!
Kikar på Efterlyst och idag är en gammal kompis med, inte en brottsling utan polis som är med i studion. Kul att se henne, det var ett tag sedan!

Imorn blir det en vända till Maxi, ska kika efter nya kuddfodral och mat och lite blommor med. Kanske en vända till jobbet och köpa nya krukor.. Hm men jag är inte helt säker på vad jag vill ha. Så det får nog vänta! Ett par fodrade allväders stövlar till stora herrn iaf, för han hade vuxit ur sina så de fick Stina ta.

Stina är expert på att säga roliga saker! Hon och jag låg och läste en bok om en mormor där de disskutera vad mormor var bra på och hur hon var.
Så ja ställde samma fråga till Stina. Hon sa på en gång att hon är snäll och att hon är bra på att sticka och sy, hellst kläder till hennes dockor! :)
Frågade då om morfar då... Då fundera hon ett tag och sa att han är oxå snäll!! Fundera lite till, åh sen är han bra på att sitta i soffan och titta på tv och att läsa tidningen!
Haha.. Hon träffa rätt där tycker jag!

Nehe, kika på tv nu!!

Kraaaaam!!

Laga käk..

Och ja tänkte inte så lång för ja börja göra köttfärssås, och vi som käka pasta med baconröra igår, men men skit i det!
Har klippt till och nålat båda gardinerna, så bara att sy ihop sen när barnen lagt sig! Nu skiner solen in i rummet och det blir så ljust och fint så! :)

Fick nyss reda på nått skit skoj, igentligen två saker! En sak som ja nog ska hålla lite hemligt, men sååå kul för de inblandade.. Och sen att Jennie fått HELTIDSJOBB, och ska jobab med godis, hon gör allt för att bli favorit bland ungarna! Och hos mig med.. ;)

Nehe, göra klart maten och packa i Gurras badpåse då för han ska på simskola!

Ajöss på ett tag!

Varför?

Lämnade jag disken igår kväll för, e ju sååå tråkigt och komma upp och se berget tona upp sig i diskhon! Men men, målade ju klart stolarna så nu har de precis blivit uppsatta.. :) Så nu går jag bara och väntar på att Ville ska sussa så jag kan sy. Med rekordfart så de är klara till jag ska hämta de andra vid halv2.. Men de ska ju vara som i köket så jag kan ju klippa till efter dom så då är det ju smidigt.

Känner redan fast inget är på plats att ja kommer bli sjukt nöjd!!
Härligt att så lite kan göra så mkt.. :))

Jaaa Sandra, visst var det fina fina saker! Å det bäst av allt var att ja kom över en till velour overall till i höst, visserligen vinröd men de kommer bli mer killigt med typ en svart body! Å vinrött är ju så fint på hösten, kille som tjej! Ska bli så kul att få se den nya kollektionen live på sön, så hoppas du fått den! ;)

Nehe, berget med disk ropar! Bäst att ta tag i det så ja kan göra nått roligare när lilleman sussar sen..

Kraaam!

Jag älskar Villervalla!!

Färgerna,ränderna,allt passar ihop,kvaliten, och bra priser!! Så det vart en hel del shoppat till lilleman idag, de större har ganska fullt i sina garderober..



FINT VA?? Man vill ha allt, skulle va perfekt och bara ta ett av varje plagg och sen får nån annan betala.. ;)

Hade som vanligt en trevlig tripp med våra små kottar och Victoria. Shoppa,svulla på Sibylla och sen hem för att jag ska ju hämta barna. Väl hemma så sov Ville sött så jag kunde måla en tredje gång så nu är det färdigt! Har även skitigt i tvn och målat stolarna till väggen idag. IOmorn blir det att sy gardiner och sätta upp stängerna. Sen.. Hm plocka fram lite ljus och sånt och så måste jag nog åka och köpa några saker dit på torsdag.. åh va kul det är med lite förnyelse! Kommer att komma bilder snart.

Nehe, de andra sussar sött! Borde jag oxå göra, varit vaken sen halv6 då Ville tyckte att nu går vi upp!! Neeej... han fick allt ligga och gosa med mor sin ett tag först då ja varken orka eller tyckte det var nån ide med att kasta benen över kanten och kliva upp. När man kan få ligga till 7!!! Unge.. :)

Skulle diskat men ja orkar inte nu, spar det till imornbitti!!

Natti natti!

Attans...

var nog lite mörkt när ja måla och tyckte jag var klar igår kväll, behöver nog bättra på lite här och där idag.. Men men, lika bra och göra det ordentiligt på en gång!!!  Kastar i mej lite macka och juice, lillebror somna i stolen när vi lämna på dagis. Ska snart göra mej klar för att dra en vända med grannen. Får se om det blir nått shoppat idag..
Antagligen!! :))

Ja hoppas verkligen ni kommer på söndag Pernilla, sa till Gurra att ni antagligen kommer så han är eld och lågor! Och Mattis, bilder kommer när allt e klart.. Före och efter bilder!

Nehe, dra några tag med min älskling kanske (plattången) regna ju ute så nu är håret lite halvkrull!!

Hörese senare!!

Bye så länge..

Fy fan va ja e bra!

Har målat klart i matrummet, allt på en dag! Två gånger behövdes det strykas och det är klart.. Så sköönt, men ja har så jäkla ont i nacken efer att stått och målat ovanför huvudet. Men det var det värt!
Och vitt och fint blev det, och ännu finare med möbler och gardiner på plats.. Ska torka av golvlisterna imorn och sätta tebax dom, gardinstängerna, måla om stolarna på väggen och sy gardiner! :)) Kuul å ha lite att pyssla med!

Nu vill jag ju såklart ha nya stolar och bord oxå, men det får vänta lite för jag har gjort av med lite för mkt pengar på färg,plastbackar och sånt nu.

Imorn ska jag dra iväg på lite shopping med rara Victoria, ska bli trevligt för det var ett tags sedan nu..

Nehe slurka i mig sista i tekoppen, borsta gaddarna och pilla bort alla vita prickar i nyllet och sen dra täcket över huvudet och sova till klockan el Ville väcker mej. Lutar nog åt det sistnämnda kan jag tro..

Sååå natti natti!!

Solen skiner..

och Emma bara ler, det gör inte så mkt att man blir väckt halv6 när solen skiner faktist! Då menar jag inte att jag skulle tacka nej till att sova till klockan ringer vid 7.
Men allt blir så mkt lättare!!

Idag är det målning som står på tapeten.. haha men först i väg med Gustav och sen lite frulle till oss andra oxå!


Höres!

Nuu..

Är det snart vardag igen och då ska det bli lite mer uppdatering på bloggandet annars tappar ja väll alla mina läsare.. Å det vill ja ju inte! Va söta ni är föresten var flera som hörde av sig i lördags och fråga om det hänt någe när det inte var nått inlägg!! Men icke så nicke hade bara en hel del för mej..
Idag var jag på blingoparty, oxå kläder. Mest barn men lite vuxenkläder med. En del fint och en del gryymt fult!! Jag är mer en menandi anhängare :) Shoppade iaf en tröja till Gustav som han sa själv att han vela ha och en body till Ville.. Ska ju ha mitt party nästa helg och ja vet det kommer bli dyr så bäst att hålla lite i slantarna. Man är ju ingen Von Anka direkt när man går på mammapeng och dessutom inte tar så många dagar..

Har sett på Luftslottet som brann, hette den det? (Luftslottet som sprängdes, Tack Maria!!) Iaf sista Stig Larsson. Skiiit bra, och spännande! Fattar inte hur mannen kunde somna efter 15min och sen sussa igenom filmen.. Men det gör han ju typ jämt!

Har spacklat och slipat nu, så imorn kan jag börja måla bara lilleman slår ihop ögonen. Ska bli spännande och se hur ljust och fint det kommer bli, hoppas det räcker med att måla 2ggr annars kommer jag nog behöva mer färg. Men ja måste ändå köpa mer färg till mina stolar som jag har på väggarna. Dom är gråmålade nu men de ska oxå bli vita!

Nehe, resten sussar sött borde jag nog oxå göra. Klockan ringer vid 07.00 och Villekilllen är nog redan på hugget då. Så bäst man sussar några timmar nu!!

Kram på er!!

Blev inget bloggande igår..

var fullt upp från morgon till kväll och när jag vakna på soffan vid halv3 tänkte jag lägga in ett kort inlägg men då hade ju min man för en gång skull stängt av datan. Och jag orkade inte dra igång den.. Så jag gick och la mej istället!!

Igår var det uppstigning och frulle sen drog jag och Victoris ju till krokek på klädloppis, brukar va skit mkt kläder och riktigt bra märkeskläder.. Men det var en besvikelse, jätte lite kläder!!! Hittade några godbitar till Ville men inget till de större och sen en hel del till fasters lilla favorit.. Allt i Polarn och Menadi så det lilla jag hitta var ju bra!

Sen hem och göra Gustav klar till kalaset och skjutsa han, under tiden han var på kalas så var Stina och jag iväg och handla mat och FÄRG.. :) Så nu är det bara att börja måla, nån som är sugen så vet ni vart jag bor!! :)) Sen hem och laga käk,lägga ungar och se på film. Våra kära grannar hade ju varit och hyrt och sen får vi låna. Så vi såg senaste Beck, riktigt bra och spännande! TACK söta ni!!!

Nehe nu har ja inte tid mer, ska iväg till Jessica på BLINGO (blingo.se) på klädparty, tar med mej dom stora medans lilleman får stå hemma och sussa vid garaget medans Richard håller på med nån volvo. Gjorde han igår med och när han vakna fick han sitta och titta nöjd i 45min..

Skriver mer sen..

KRAAAAAM!!

Ja det är tyst.. :)

Ville sussar sött och det är tyst i rummet!!! :))) Härligt, äntligen hoppas det håller sig så!! Han fick sova ute idag, så 3.5timmar i friska luften kanske gjorde susen. Skön iaf!

Åt god pizza,tårta och Stinas smarriga kaka med Anette och Anders och Jennie, jätte trevligt! Sen fick Jennie för sig att hon skulle dra till godisbron och shoppa lie onyttigt,smarrigt helg godis och söt som hon är fråga hon om vi ville att hon skulle köpa åt oss med. Så jag skicka med lite pengar och sen kom en perfekt blandning av lösgodis hemlevererat en stund senare! TACK SNÄLLA DU!! Och tur vi har samma godis smak.. :)

Imorn ska ja och Vickan dra på bytesmarknad i Krokek, så hoppas på några riktigt bra godbitar.. Som jag sagt förrut så har ju inte lilleman så mkt kläder i nästa strl..
Sen ska ju Gustav på kalas och sen var nog den dagen avklarad!

Kikar på Lets dance och spelar in Så ska det låta, kan ju inte missa EMD!!! dreeeegel.. ;)

Nehe nu ska jag fredagsmysa med min man.. :)

Kram och hej!


Gissa vad vi gjort..

BAKAT såklart, eller bakat och bakat.. Vi har fuskbakat, men kakan är så god och smidig och så var det 2pkt för 20kr på Citygross och då kunde jag inte låta bli!!



Den får duga istället för tårta, Stina har ju dekorerat den så fint så den nästan får kallas tårta! :)

Tråkväder..

Blött,geggigt,grått och skitigt ingen sol!! Va är det här, solen ska ju vara framme så det smälter och torkar fort,fort,fort!! Jag vill ju ta bort vinterkrukorna med granar och byta ut det mot penseer och göra vårfint! Men det kan man ju glömma!!

Skulle behöva åka iväg och handla, men har ingen lust att dra med Ville om han låter! Inte för att han säkert tar nån skada, men andra kommer väll tro han är jättesjuk som han låter. Men han är som tur var pigg och glad iaf!! :) Gustav ska på kalas imorn, har ju inte handlat nått paket. Hoppas,hoppas vi har nått som kan passa en 8årig tjej i paketskåpet! Men tror det är mest killgrejor. Är nog på tiden att dra till ULLARED och uppdateran lite på presenterna!! Sjukt bra att ha grejor liggande hemma, ellerhur Vickan??? :)))

Duka av frullen, låta lilleman bada lite och sen baka en chokladkaka.. Svärfar fyllde ju i veckan men vi har inte hunnit gratta han är så de kommer hit och käkar fredagspizza idag och mina ungar kräver tårta när det är kalas! Men nu får de nöja sig med en goood choklad"tårta".

Kraaam!!


Påminner om...

Mitt MEANDI partaj på söndag 28/3 kl 11.00!!!

Alla är såååå välkomna på fika och klädvisning.. :)

Kram och hej!


Ska diska..

Men så hamna jag visst här! Spelar in Lyxfällan så jag kan se det med mannen och lite kvällsfika när han tänker komma in vill säga.. :)

Var gympaavslutnig idag, så nu har jag med kört ett pass. Ni vet klättrat upp på farmors berg och hämtat honung,hoppat från plintar,svingat mej i rep och krypit under mattor som låg på bänkar. Max höjd på 30cm så ja sa till Stina att ja inte skulle göra den för ja kanske fastna för jag e för tjock. Då titta hon på mej med stoooora ögon och sa högt och ljudligt, MEN SÅ TJOCK ÄR DU INTE MAMMMA!!! Var nog ingen som missa.. hehe Så jag fick lov att krypa och det gick juh!!

Sen hem och kasta dom i duschen,kvällsmat och sova.. Sen tog jag en lång dusch som inte vart av igår efetrsom lilleman va dålig. Det är han än, låter som en ja vet inte vad men han sover ju iaf! Hoppas det är bättre imorn. Och vet ni, han tog medicinen utan knussel! Det trodde jag aldrig.. :)

Neä, diska var det!!!

Kraaam på er!

En vända till 70skyltarna..

Fick det lov att bli när lilleman blev ledsen och andades ännu sämre, på med lite kläder och i sulkyn för en gång skull. Jaaa ja vet att det är för tidigt att åka framåtvänd, men han får i sig mest frisk luft då!! :)


Men han var inte nöjd, tårarna rann och hostan kom!

Så då skulle vi gå in och tända pannan och där stog det en intressant konstig sak!! :)


Aha, tänkte då hans mor. Vi testar nått som pappsen skulle testat..



Nästan, nästan så han ler lite till och med och tårarna sluta rinna. Sen satt han där medan jag tände pannan i pappas lilla leksak å hade det bra!!


Visst är Villervalla mössan såååå fin på han!?!?

Visst..

Du är läkare men ja vet i 17 om ja tror du har rätt.. Kankse el inte!

Ringde iaf in till barnkliniken imorse eftersom Ville varit riktigt dålig inatt, hans jobbiga,pipiga,rossliga andetag överöstade till och med mannens snarkningar.. Åh då fattar ni va!? ;) Febern har gett sig iaf. Fick då em tid 40min senare, stressade in till stan och var en kvart för tidig till och med. Anmälde till en tjej i receptionen att Ville var på plats och hon sa vi skulle slå ner oss i väntrummet så skulle en sekreterare komma.. Okey!! Men när vi skulle varit inne för 25min gick jag dit igen, och då blev jag anklagad för att inte ha anmälts oss!! Suck, förklarade läget och då var det nog nån anna sjuksköterska som sagt fel!!

Iaf så fick vi komma in över en timme försent! Bara vi klev in genom dörren sa läkarn, ja han har ju krupp! Öh jaha, så berätta ja om Stina med och att de sagt att hon hade förkylningsastma och att de hade samma symptomer.. Astma är ju på utandning och krupp på inandningen.

Så kika han i hals,öron och lyssna och sen sa han att det var bra med frisk luft och att jag skulle ge halv dos av syrrans medecin.. Sen var det klart!!

Stina kollade de ju syresättningen och tog blodprov på med, och det känns ju som att de borde vara ännu nogrannare på en lite nu med RS viruset som är överallt..

Han andas iaf fortfarande dåligt och hostar och har sig! Och hur får man i en 9månaders flytande hostmedecin som smakar lakrits shot!! Inte ens jag vill lukta på den.. Spännande, spännande..

Nu ska vi hämta hem syster och bror!!

Kraaam och hej!

Hoppas..

på sömn inatt, lilleman har vaknat av och till sen han lade sig vid 18.. Hostar,andas pipigt, 38graders feber men, Men så pigg! Fattar inte hur de orkar, jätte jobbigt och andas bara han skrattar el skriker så blir han hostig och piper.. Men nog sjutton så busar man,biter mamma i tårna, klappar magen och dansar så man kiknar av skratt. Har ju mer ork när de är sjuka än vad vissa har i vanliga fall. Nu sover han iaf, men jag hör hans jobbig andetag.

Blir det inte bättre till imorn får ja lov att ringa vårdcentralen el 1177 iaf och höra vad jag ska göra.. Men så länge han är pigg så har jag avvaktat. Nehe de andra sussar, jag har hängt tvätt och hällt i mej en kopp te och en pizzabulle med tacosmak. De blev lätt min favvo!!

Sååå sov gott!!

Riktigt goda..

Gjorde lite pizzabullar idag.. :) Enkla,goda och man kan variera smaken som man vill själv!!



Pizzabullar ca 50st!                                        225grader i 7-9min

50gr smör
5dl mjölk
1pkt jäst
1tsk salt
1msk socker
1 ägg
3dl grovt rågmjöl (jag hade bara grahamsmjöl och det vart bra det med)
10dl vetemjöl

Sås
1dl chilisås
1dl tomatketchup
4-5dl riven ost
200gr rökt skinka

Smält smöret och tillsätt mjölken och värm till 37gr, häll över den smulade jästen. När det smält, blanda i resten av ingridienserna och arbeta till smidig deg. Jag tyckte det behövdes lite mer mjöl..
Låt degen jäsa under duk i 30min.
Fixa till fyllningen under tiden.
Knåda degen och dela i två delar, kavla ut dom till två rektanglar. Bred på blandningen av ketchup och chilisås och strö över skinka och osten el vad du valt.
Rulla ihop och skär varje rulle i ca 25 st bitar och lägg i formar. Låt de jäsa under duk igen i ca 30min.
Grädda mitt i ugnen..

Skit goda, ungarna gillar dom med så de blir ju ett perfekt mellis alternativ!!

Jag valde att göra halva degen med skinka,fetaost och riven ost och den andra med överbliven taco köttfärs,feta och riven ost.. Hade på lite oregano med!! Hade gärna haft soltorkade tomater på den med skinka men den var slut, så det får bli nästa gång!!!





Inte en gång till..

Nu är det Villes tur med hög feber och svårt att andas, inte lika svårt som Stina.. Pratade med bvc förrut eftersom jg fick lov att avboka dagens tid, och hon sa att vi måste höra av oss om det inte ger sig el blir värre. RS viruset har ju dragit igång nu och är man under 1år så är man i riskgrupp och kan  bli väldigt dålig. Hoppas hoppas det blir bättre snart!!

Så det vart en hemma dag idag, Gustav var ju ledig och Stina fick vara hemma oxå för jag hade ingen lust att dra iväg med Ville när han hade 39graders feber.. Så barnen går och väntar att Ville ska äta och sova för jag har lovat vi ska städa spelen och när de är klart ska vi spela lite med! Dom är nog mest ute efter att spela och inte städa kan ja tänka mej!!

Funderar på att baka lite pizzabullar, var ett recept i en MAMA idning jag fick av min rara granne, gott och perfekt mellis juh! Om jag har ingridienser hemma vill säga, får rota i skafferiet och frysen och se om det finns nått gott!

Nehe, appropå frysen så ska jag rota fram lite käk till lilleman för hungern värkar det inte vara nått fel på! :) Alltid nått..

Kram och hej!

Nu är den Villes tur..

Att bli sjuk, tyckte han var ovanligt gnällig på efm inget var bra och jag skulle bära på han hela tiden och det brukar man inte behöva alls.. Sen när vi ätit och han knappt vela äta så kände jag på han och då var han brännhet, lite över 39graders feber.. Inte så konstigt om han inte var på humör!! Dumma mamma som inte fattar nått!! :)
Men lite alvedon och välling så sussa han sött.. var nyss in och kände på han och nu var febern 38.2
Typiskt bara för att vi skulle och väga imorn vid 10 och Gustav skulle få följa med en gång för att han är ledig imorn när skolan har studiedag. Men iofs så är han piggare imorn och ingen feber kan man ju åka och bara väga, tar ju bara några minuter.. Hade varit skönt och få det gjort. Vi får se imorn bitti!!

Idag fick jag fikabesök av Jennie och sen tog vi en promenix i solen, så skönt men det blåste lite. Snön bara smälter och smälter, härligt! Synd bara att det fortfarande är så kallt på nätterna för det fryser ju på och blir så himla halt.

Nehe nu ska jag ringa och höra vart min man rymt, jag vill ta kvällsfika och gå och sussa, För min förkylning har inte heller gett med sig, snorar och snorar. Skulle köpa min älsklings nässpray idag men de hade inte den med Menthol på affärn så det sket sig! DEN ÄR BÄST och jag vet att jag bara blir beroende.. Men ja ska bara ta den några dagar, okey Magnus??? ;)


 Vickan jag tror de samlar hela månaden ut, åh de tackar nog inte nej till fler!! :) Kan tänka mej att du är nog den som donerat mest..

Magnus, om Gurra fick 700kr så tror jag inte han skulle lägga dem på värmeljus som han skulle elda för att få ihop tomma hållare. Då är nog ett DS mkt viktigare än jorden helt plötsligt!! Haha

Så natti natti på er..


Miljömedvetna som vi är..

Så har vi ägnat eftermiddagen åt att räkna och ta bort stearin från värmeljushållare... Vilket jobb, men shit va duktiga vi är!!



Det är Gustavs skola som är med i en tävling, där man ska samla! Både bra för miljön och för barnen att räkna och samla. Gustav har gått in stenhårt och dragit in släkt och vänner i det här.. :) Kul när de är så engagerad, hoppas det fortsätter!! Iaf så har Gustav varit extra noga och räknat sina hemma innan han tagit med dom till skolan för att se hur många han tar med.

Och det har resulterat i.. 2339st!!!
Det är jäkligt många.. Så nu bara hoppas att alla varit duktiga å har lite tur med sig och vinner!!!!


Och om inte så har de ju gjort årets goda gärning för miljön!!

Nu ska ja fixa käk, blir chiliconcarne fast tacos inspirerad.. :) Muuums

Faaaan..

Åh hur kan man ha så dåligt minnen ibland!! :( Skulle ju lyssna på Måns när han var med på rix i morse, blev påmind när jag satt i bilen att han skulle vara med. Men sen dom, ja va kan det vara 30m från bilen och in så var det bortglömt!! Suck.. Men men får leta upp det på nätet sen då.

Igentligen hade jag tänkt åka på sången med Ville idag men jag har blivit så snorig och halsen är fortfarande inte med. Så vi får stå över igen! Får ta en längre promenix när han ska sova istället, måste börja röra på mej. Känns som det börjar märkas redan att man slutat amma och inte kan gluffsa i sig vad som hellst utan att byxorna blir tightare och vågen pekar åt fel håll. SKÄRPNING!!!!

Men först kasta in sista tvätten, och leka lite tittut med Ville runt köksön. Sjukt kul, båda kiknar av skratt.. :)

Puss och hej!


Nehe, det var den måndagen!

Och ja har hunnit med och stryka allt på listan utom tvätten, är nån maskin kvar.. Måste ju ha nånstans att hänga den med! Kom på idag när jag la in Villes kläder att när han växer ur sina 68or så har han väääldigt lite kläder.. Så ja måste nog shoppa lite! :) Sålde mkt av Gustavs i den storleken.
Men ingen brådska, tar nog ett tag innan han drar iväg, Ska till bvc på onsdag å väga och mäta han, alltid skoj! El nja, de första månaderna var de inte kul, då han bara tappa i vikten och de inte var nöjda. Då vela man hellst inte åka dit och visa upp han. Även om jag visste att han var nöjd och åt så var tanterna ju inte nöjda! Men det vände efter 6v som tur var! :)

Sista Familjen annorlunda idag, mitt favvo program juh! Dom är så härliga,vanliga och barnen är så hjälpsamma men de har väll inget val kanske.. Men jag håller med vad en av mammorna sa, nått i stil med att DET BÄSTA ÄR ATT VA HEMMA MED SINA BARN! Jag håller med, som det är nu skulle jag gärna va hemma några år till.. Jobba lite extra, bara för att och sen va hemma och njuta av barna våra.. 

Nehe, sussa kanske för nu är tekoppen med honung i slut. Min hals är inte helt okey än, så lite sömn skulle nog inte skada! Vet ju att 05.45 slår lilleman upp sina blå och ler så man smälter hur trött man än är! ;) 

Så natti natti på er! 

Nu har jag fixat lite igen...

Och som Stina sa.. Jag tror han älskar den!!

Gustav fick en läragåvagn när han var liten av farmor och farfar, ni vet en sån Micki som är röd,gul och grön typ . Den hade han mkt ute och gick och plocka sten i då på vårkanten när han fyllde 1år. Sen när Stina började resa sig fick hon oxå ha den, den va redan sliten men den funkade ändå.. Efter Stina så hamnade den ute, så den tappa färg,svällde i trät och var allmänt ful..

Men så har han ju en halvsnål morsa som tycker om att få fixa och trixa.. Så jag slipade,målade och snyggade till den...

OCH VIPS...



se så fin den blev, iaf på håll.. ;) Men den är ju använd av två barn, klart att den är sliten och ojämn och så. Men nu ser den iaf lite roligare ut!! Och är märkt med hans namn, våran raring Ville Valter!! :)


Bakbilder..

Det finns inget godare än nybakt bröd.. :))
Och så luktar det ju smaskens med!




Smidiga Frallor ca 40st                                     250grader i ca 10min

2pkt jäst
12dl ljummet vatten
1dl matolja
2tsk salt
3msk socker
30-36dl vetemjöl special, men det går med vanligt vetemjöl med.

Värm vattnet till 37grader och häll över den smulade jästen, blanda sedan i resten av ingredienserna och knåda det väl. Tills det är en jämn fin deg som du kan ta i utan att den kladdar.
Rulla till runda bröd (typ lite större än ett ägg) och lägg på smörpapperklädd plåt för att jäsa under duk i  ca 40min.
In i mitten av ugnen i ca 10min el så de fått färg..

Så goda, enkla när de bara jäser en gång!! Mitt absoluta favorit recept på matbröd, och jag gör det ofta!!
 

Sen baka vi några plåtar med ungarnas favvokakor med igår, Kolakakor!!


Effektiv dag..

Ja idag hans det med mkt, tvättade tre tvättar på efm, bytte i sängarna och röjde lite! Imorn ska jag ta tag i Villes rum och göra iordning så vi kan kasta upp fondväggen nån kväll.. Nja, så smidigt kommer det nog inte gå. Mannen brukar kunna bli lite småirriterade när hans kära fru än en gång köpt mönsterpassade tapet! ;)
Men den var ju så fiiin!! Och det är ju bara 5 våder, kunde varit värre!

Några måsten imorn!

*tvätta klart
*fixa bokstäverna på Villes gåvagn
*plocka ur hans rum
*baka matbröd


Tittar på Wallander och hinkar i mej tekopp efter tekopp, känns som nått är på g i halsen, så jag kör med honung i förebyggande syfte! Har ingen lust att bli sjuk nu.. Har ju så mkt jag vill göra, måla matrum,fixa Villes rum.. Göra nya tavlor till köket,måste höra med nån händig på datorer bara. Har en ide men vet inte hur jag ska göra!

Nehe, ska kasta in i pannan innan filmen börjar. Mannen snarkar så rart brevid mig så jag vill inte väcka han.. Han var ju så trött tjata han förrut efter storstädningen i garaget.. Just ja, jag som var sååå glad för att äntligen fått en 95a igen, det var inte långvarigt för nnu ska visst minsta bror köpa den! Men men..

Puss och hej!



Lite bilder från idag..

Villekillen har verkligen kommit på det här med att gå med sin vagn, fram och tebax!! Har börjat ställa sig upp och börjat själv..



Fick ärtor till käket idag och han pillra i sig dom fort med stor koncentration!!


Stina och pappa fick mecka vagnen idag, dåligt med luft!!


Och under tiden satt Gustav uppflugen på en av alla översnöade bilar vi har på tomten. Med sin pilbåge i högsta hugg..


Söndagsmys..

Finns det nått härligare? Alla är lediga,smaskig frukost (lite väl tidigt bara, redan vid 7), solen skiner,snön försvinner.. Jaa, man kunde ju vara lediga allihop på måndagar med!!

Som sagt, blev en tidig morgon! Jobbigt då man väl måste gå upp men sen gör det mig inte så mkt, man hinner ju så mkt på en dag då. Åh vi har hunnit med en hel del, bakat några sockerkakor och 2 plåtar med goda kolakakor,sorterat tvätten och börjat tvätta,varit ute i det härliga vädret både på familjepromenix och solat lite. Mannen håller på och städar i garaget sitt, så har har precis åkt till tippen.
Jag och barnen spelar fia medans jag skriver lite på bloggen, Villemannen sussar och snart ska det lagas käk. Korv och strips står det på menyn idag här i Borg, gott,snabbt och onyttigt! Kan det bli bättre.. ;)

Nehe, nu vart Gustav knuffad så han vart sur så nu har de bytt till Othello istället.. Ungar!! Att de alltid ska ryka ihop.. Men men syskonkärlek kallas det juh!

Blev ju inget kalas idag. Mirris hade fått hög feber tyvärr.. Fick veta det när ungarna stog i duschen, åh Gurras kommentar var.. Men åhhh kunde hon inte ringt och sagt det innan jag fick lov att duscha??!! Haha det hade nog behövts ändå, det gröna gick inte ur kalufsen fast vi hade i scampoo 2ggr.. Så han ser lite mysko ut!

Neä, nu måste ja hjälpa Stina! Hon är liite för liten och blir lätt lurad av bror sin och åker på storstryk!

Kram och hej!!


Nja...

E inte helt nöjd med Sveriges röstning, höll mer med utlandet faktist!!
Men men.. Nu ska jag sussa!

Natti natti..

Mello,bacardi och popcorn!!

Är suuupersvårt att gissa på vinnare i år..!!

Darin= Grym låt, grym kille! Kan vinna..
Pernilla Wahlgren= Enligt min man hade låten vunnit om Bengtzing framfört den..
Ola= Sååå snygg, men nu e det ju inte det tävlingen går ut på.. Popdänga!
Jöback= Nix,inte nån favvo hos mig!
Jessica Andersson= Så vacker Jessica, så vacker låt!
Timotej= Sommarens radioplåga redan..
Anna Bergendahl= Nja, mkt bättre på radion än när man ser henne!
Salem= Cool låt, cool kille! Kan vinna..
Andreas Jonsson= Typisk Andreas låt, bra men ingen vinst ikväll heller!
Erik Saade= Vinner enligt Gustav, fin kille med härlig utstrålning! Är nog den jag tror vinner med..

Varför är alltid de gamla låtarna de uppträder med alltid bäst??

Var på kalas hos en glad 1åring idag, smaskigt fika som alltid hos våra grannar! Snart är det våran lillkille som får blåsa ut första ljuset i tårtan.. Fy vad fort det går! :(

Nehe bäst å hänga med nu, så man inte missar någe!

Kram å hej!

Fixat lite!!

Har haft problem med vart vi skulle ha knivarna, för vi har haft en sån magnet på väggen men de funkar inget vidare. Och så vill jag ju ha dom i översta lådorna eftersom barnen inte ska komma åt dem så lätt.. Vi har ju en sån kryddinsats i den lådan.
 Men så fick jag en ide, så jag tvingade mannen att hjälpa mig, så efter en liten stund hade vi fixat till den här lådan.
Som ligger ovanpå kryddburkarna och man kan skjuta den åt sidan.. :)

Så nöjd!!!




Och så har jag inte hittat nån snygg servett hållare att köpa, så jag fixade en egen med en glasburk och lite ståltråd. Enkelt och snyggt!!


Paket..

Till lilla fröken Nora.. :)


Man bara ler..

När man ser vilket häärligt väder det är utanför fönstret!!! :))

Frukosten avklarad,barnen ska få kläderna och sen blir det att ta bort sängkläderna innan vi ska gå över gatan på kalas till söta Nora!!

Glömde skriva värsta,bästa, skönaste kommentaren från igår föresten! Kan jag leva på ett tag, mkt bättre än att visa leg när man är på systemet!1

När de skulle betala inträde igår, frågade de va de hette och vilken klass..
Stog bakom Gustav, då en kille i klassen som ordnade discot frågade MEJ vilken klass JAG gick i.. Haha 4an sa jag och han bara okey!
Men det var en annan kille då som skrek, NEJ det där är ju Gustavs mamma.. Haha

Bör tilläggas att min son skämdes och det gjorde killen som frågade med!!

Puss på er!

Blidde inga moves.. :(

Nix, det sista Gustav sa innan vi klev in innanför dörrarna på discot var.. Nu ska du INTE dansa nått mamma!!!
Så jag fick snällt sitta och prata med lite andra mammor, betala och hålla i hans godis när han dansa,lekte limbo och hela havet stormar och sprang runt och jaga varandra. Men vet ni, det var helt okey. För nu har ju Jennie lovat dra med mig ut på partay så jag längtar och ser fram emot det!! :))

Söta var dom, många hade färgglada frillor,några riktigt snygga klänningar,många pojkar som var JohanPalm inspirerade och framförallt!! Alla verkade ha så kul, från de minsta 4åringarna till de stora,tuffa i 6an..



Hade turen att de fanns en klipptid på Maxihuset till Gustav, han berättade för frisören att han skulle på disco så hon stylade han med vax och en härlig grön färg.
Han köpte och valde själv en svart,grå och vit rutig skjorta på HM men sen när han kom hem skulle han inte ha den för han såg ut som en luffare sa han! Öhh.. okey!

Nehe, sen skulle jag ligga och läsa Kalle för han men jag somande visst jag med så jag missade tvn idag.. Ska väl gå och sova, nu när Stina är frisk med behöver man ju inte ligga och fundera över hennes andning. Så inatt ska jag sussa!! Imorn blir det 1års kalas till grann skruttan! :)

Natti natti... :)


Min snabba,billiga kökrenovering..



Det var bilderna innan, och lite stökigare än vanligt. Men ja kom på i sista stund att jag glömt å fota juh..

Och nu...



Så nöjd, tänk vad lite färg och lite tyger kan göra!! Nu är det bara att börja måla vitt i matrummet med.. Ljust och fräscht!!

Bus badaren..

Killen älskar att bada.. :) I sin hink el vad det är ifrån JYSK!!
Mkt bättre än balja när de börjar sitta och mkt billigare än en sån sittbalja de säljer till de små för typ 300kr.. Den här kost runt en femtiolapp..


Hm, va är det med dagens ungar??

Ja hur funkar dom, vadå du är pinsam mamma????

Det var så här.. När Gurra och jag stog och vänta på bussen som vi då gör varje vardagsmorgon, och eftersom jag alltid är för tidig så får vi ju vänta å vänta. Så jag passa på och fråga om jag skulle lära han lite COOLA moves som vi drog på dansgolven på härliga 80-90talet.. Började vissa de vanliga, ni vet hållaförnäsan varianten och dom.
Åh fy sjutton vad min son garva!! Sen kom kommentaren, som jag ger min morsa.. Som är gammal,ni vet! Jag är ju ung och har koll och vet vad som är inne och är en cool morsa iaf tycker jag det!

DU ÄR PINSAM MAMMA!!!!!!  Stanna upp där mitt i mitt snyggaste hipp hopp nummer och fråga vad han mena.. JA, du är det.. Enda anledningen att du ska vara med på discot (de yngsta brukar ha med nån den första gången) är för att du ska BETALA och hålla i mitt godis när jag ska dansa..

Vadå, ska jag vara din godishållare och din plånbok???? Öhhh ja vad trodde du?

Ja va trodde jag igentligen? Hm att jag skulle med få handla godis,dansa,skratta och vara med i limbotävlingen.. ;) Nja, kankse inte riktigt så men kanske inte jag skulle vara en osynlig godishållare heller..
Äh vänta ni bara, jag ska nog smyga fram några moves när det kommer lite schlager låtar.. Så får han väll stå där och skämmas för sin stenåldriga,pinsamma morsa som inte ens fyllt 30!!!

Äh, jag får nog inse att jag får rikta in mej på Jennie istället och hänga med henne ut på lite galej med krogbesök,shotsrace och de omtalade dansstegen.. Jag är fan inte gammal!
Sååå palace här kommer vi!! Om nu inte hon med tycker jag är en halvpensionär som ska sitta hemma och kika på Bingolotto och läsa Allers ( jag vet att jag redan gör det, men det har ja gjort sen jag börja läsa juh)

Neä, nu ska jag dra igång stereon,plocka fram dammsugan och dra en svängom med den!

Puss och hej från en ung och dansglad tjej!!


Så där ja..

Nu är min köksrenovering klar.. :) Bara att börja med matrummet!  Precis sytt klart gardinerna, lagt ut nya löparen och ställt blommorna på plats i fönstren.. Nöjd? Ja faktist, ljust och fräscht och nytt fast ändå inte.. Ska lägga ut före och efter bild imorn för nu orkar jag inte

Stina är iaf lite bättre, andas fortfarande inte helt bra men något lättare! Hade fortfarande 39graderss feber när jag la henne men jag hoppas alvedonen gör sitt.. Guastav är jätte orolig att han ska bli sjuk och missa sitt första disco!! Så vi får hålla tummarna..

Måste åka och handla imorn när mannen kommer hem, hade planerat att göra det idag men det gick ju inte så bra. Och mat måste man juh ha tyvärr, och dyrt är det. Jag sa innan jul att nästa år ska jag bara handla på Ica Maxi för att se hur mkt man lägger på mat på ett år. Bara för kul.. Men jag har nog inte riktigt hållt det tyvärr!

Nehe nu ska jag gå och kika på Lyxfällan och ta en kopp te för nu hör ja mannen är hemma och lägger in i pannan!

Natti natti..

Så nu är vi hemma..

Efter en vända på akuten och sen barnkliniken.. Stina andades tungt,rossligt och hostade hela natten men vid 6tiden var det värre och febern steg över 39grader så jag ringde till sjukvårdsupplysningen och hörde vad jag skulle göra. Hon sa på en gång av att hon hörde henne i bakrunden att vi skulle åka till akuten för bvc har ju inte telefontid förrän 8.
Så det var bara att ringa tillbaka mannen hem, som precis åkt till jobbet och klä på sig sno ihop lite matsäck tii fröken som inte vela ha frukost. Men det kan man  ju förstå!!

Väl där inne tog de temp och kollade syresättningen  i blodet och den va ganska bra så vi vart slussade till barnkliniken. Väl där uppe såg de lite frågande ut för de hade inga läkare på plats så vi fick sitta ner och vänta och plöja igenom 5 barnböcker. Sen kom läkarn och lyssnade på henne, det togs stick i fingret, el fingrarna för de kom inget blod i första.
Men Stina var ju skitglad för de var ju ett klistermärke per stick!! ;)

Sen fick hon träffa läkarn igen som bestämde at hon skulle få andas Ventolin, hon var så duktig så hon fick ett bokmärke oxå!
Sen fick vi en annan luftrörsvigdande hostmedicin som skulle va bättre än mollipect och sen fick vi åka hem.
Nu ligger hon på soffan och piper! Min lilla skrutta.. :)

Richard fick åka och hämta Gustav innan han åkte och jobbade eftersom jag annars skulle fått lov att dra med Stina ut igen och det är ju dumt när man kunde undvika det1

Så det var spänningen den här dagen!!

Kraaam å hej!

Förlåt Karin...

Håller ju på att glömma bort att du med fyller idag!!

Grattis grattis på dig med min söta vän.. Synd bara att ja inte har någe kort på dig!

Visst är det kul..

när man kikar ner i brevlådan och det ligger ett vackert brev med handskriven adress.. :) Sen öppnar man och börjar läsa och ser det är en bröllopsinbjudan! Richards kusin Marcus och hans Emma ska gifta sig i sommar.. Kuul!! Jag älskar bröllop!! Men vem gör inte det..

Idag målade jag som vanligt på fm, se när ja hämtat barnen åkte vi till Jennie och fika och sen fixa vid tacos.. Smaskens!! :) Sen dajmtårta till efteträt, gjorde det ofta förrut men nu var det ett tag sen och det är så gott!

När jag hämta hem Stina idag hade hon blivit konstigt hes och sen fick hon svårare att andas och blev pipig när vi gratta Jennie, fick hostmedicin när vi kom hem men det verka inte hjälpa för nu andas hon tungt igen.. :( Jag har ju själv haft både astma och krupp och mitt kom vis 4års ålder så vi får se om det ger sig el om hon med åker på det.. Hoppas inte!!

Fick mitt tyg idag!!! :) Jättefint och det kommer bli så bra, men det var konstigt för trycket var liggande och det var det inte på bilderna i tidningen el på nätet. Men för mej var det ju perfekt för då får jag ut 4 gardiner så då räcker det till matrummet med!
Nu vill jag bara börja sy..

Nehe nu ska jag hänga med i Efterlyst, och så spelar jag in det på 4an om fuskbyggen för det vill mannen med se..

Hejsvejs!!


Hurra hurra..

För världens bästa JENNIE,svägerska,faster,syster idag!!!! :))



Haha tänk att du blitt 22bast nu, din lilla skitunge! ;)  Och jag inte en dag äldre..


Jaaaaa...

Solen skiner idag med!!! Härligt, synd bara att jag såg nu i dagsljuset att jag måste måle en vända ill på valvet.. Men men!

Ungarna är strax klara, Ville äter sista på mackan sen på med kläder och iväg till dagis med Stina! Sen hem och måla och sen lutar det åt en promenix!! Är ju så skönt att gå när det är halvkyligt,solen skiner,fåglarna kvittrar och vägen börjar torka upp!

Ikväll blir det tacos hos Jennie som fyller 22år idag!!! Grattis grattis till dig och hoppas du får en trevlig dag med massa paket.. :) Tårta har du ju redan sagt att det inte blir och mina ungar sa på en gång att de tyckte det va bättre du bjöd på tårta än tacos.. Haha Små tårtälskare dom där!!
Jag föredrar tacos, då slipper jag ju stå vid spisen..

Nehe, nu måtte jag tjata lite på barna!

Hejsvejs!!

Trötter..

Så jag ska snart gå och sussa men jag måste bara invänta min dumma mobil som har slutat ladda batteriet, el är glappt iaf. Har försökt hela dagen men det står att den laddar men sen när man kollar så har inte batteritiden ökat. Och nu fick jag såklart den att funka vid uttaget vid tvn, så jag vågar inte flytta den för då ger den säkert upp igen! Så jag få vänta lite till med att sussa..

Bara golvlisterna kvar att måla, men de är borttagna så jag ska bara fixa nått att lägga dem på och måla dom imorgon! Hoppas färgen räcker bara.. :) Men måste ju handla lite käk på torsdag så jag får köpa ny då om den tar slut.

Varit på fotbollsträning med Gustav, de grabbarna har verkligen vuxit sen förra året. NU menar jag inte på längden, el jo det med. Men spelmässigt, passar,ropar,pratar,tänker innan de skjuter! Härligt, kommer bli kul att titta på dom i år när serien drar igång!! De är disco på skolan på fredag, Gustavs första och när jag fråga han idfag när jag såg lappen om han skulle gå.. Tittade han på mej med världens största ögon.. Va! Får jag det?????

Haha varför skulle han inte få det? Han är eld och lågor, redan bestämt vad han ska ha på sig. Sina svart JohanPalm brallor (svarta meandi-jeans) och nån cool tröja och hellst keps?? Och han har testat ut frilla, vad det nu ska va för nytta om han ändå ska ha keps? Fattar inte, men jag är väll förr gammal!! :)
Ska bli skoj iaf..

Nehe, 84% på batteriet nu så jag ska dra och borsta och titta till mina små gryn och pussa dom på pannan!

Natti natti på er!

Sofie!!!

Här har du vad vi kallar TREKANTS POTATIS!!!


Tror det var grannarna som sa det till oss och sen har vi fortsatt.. Det är GOTT, smidig och går fort!! Och det bästa av allt, ungarna älskar det.. :)

Vilken skillnad..

Lite färg kan göra!! Fönstrena är nu klara, målade tre gånger och valvet ska jag stryka sista gången ikväll!! :)) Snart så snart..

Anette och Jessica ringde och fråga om jag ville komma och fika, men jag målade juh för fullt så det blev att de tog med fikat och kom hit istället.. Så kunde man ju ha det jämt! Bara fixa te och sen tar gästerna med sig brödet! Eller nej, jaa som gillar och baka då skulle ju frysen vara full!

Jag vill oxå se tredje filmen i Män som hatar kvinnor serien, får ta och hyra den till i helgen kanske! Dom är grymma,spännande och bra handling.. Precis allt man vill ha!

Var ute på en snabb promenix meh Ville när han skulle sova, det var så skönt ute att man knapp vela gå in. Men ja fick ju lov att måla. Grannen sitter och solar på andra sidan ser jag, så skööönt det ser ut! Åh här sitter jag vid datan och skriver. Får stanna ute med barnen när jag hämtar hem dom!!

Nehe, nu ska jag dra ett snabbröj innan jag ska åka!!

Höres!!


Målat och målat...

Är precis vad jag har gjort hela dagen, nu är iaf alla lister, fönsterfoder och valvet målat en gång.. Var lite insnöad på grått när vi gjorde köket för 7år sen, så till och med listerna och sånt fick bli grå, igentligen tycker jag fortfarande det är jätte fint.. Men!

Men nu vill jag att matsalen och köket flyter ihop mer, samma gardiner och färger så då fick det bli att ta fram penseln och doppa den i vit färg!! :)
Och ja det kommer bli bra, även om ja kommer få måla både en och kanske två gånger till..

Nu längtar jag efter tyget med så man kan börja sy och plocka fram krukorna,blommor och ljusstakar och sånt.. Och med det härliga vårvädret som varit blir man ju bara ännu mer sugen. Bäst att passa på nu för snart vill man ju bara vara ute!!

Nu fattas bara att glassbilen hittar hit till buschen oxå! Får nog slå dom en pling.. :)

Nehe nu ska jag kika på mitt inspelade och älskade Familjen Annorlunda och dricka en stor kopp the.. Åh vet ni, ja kom ju på i lördags att jag ju inte ammar mer, oh va gott det hade varit med en baccardi.. Men nix, det hade vi ingen så det måste jag inhandla!!

Imorn blir det att fortsätta måla..

Natti natti på er!

Shit vilket väder!



Ungarna och jag var ute ett tag efter mellis, åh va skönt det var! Varmt och det droppa överallt.. Ville blev bortskämd av de stora när han liggandes på mage på åkmatan blev dragen av sina syskon.
Han njöt och de slogs om att få dra och sladda med han!


Blåbärsmuffins!



Blåbärsmuffins                                                         200grader i ca 15min
 ca 22st

125gr margarin el smör
3 ägg
2dl socker
5dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1krm salt
2dl creme fraiche
4dl färska blåbär, hallon el vad du har! Jag blandade hallon och blåbär, blir så fina färger då..

Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker vitt och poröst, sikta ner de torra ingridienserna och sen creme fraichen.
Rör försiktigt ihop till en smet.
Vänd ner matfettet och rör till slät smet. Varva smet och blåbär i lite större formar, strö på lite pärlsocker.. (Det glömde jag)
Grädda mitt i ugnen i ca 15min..




Föresten..

Vad glad man blir när man gör ett inlägg vid halv8 och kikar på statistiken att 10pers redan varit inne på bloggen och läst... :))

Solig måndags morgon..

När solen börjar komma fram när man vaknar då är det faktist inte så jobbigt att gå upp. Och när Ville dessutom väcker mej 30min innan klockan ringer, hinner jag ju mysa lite med han och vakna till med. :)
Men som jag sagt förrut så gillar jag ju måndagar! Är jag nog ganska ensam om, men det är nog bara nu under mammaledigheten! Men den kommer ju vara nästan 1år till, så jag kommer vara en måndagsgillare ett tag framöver..

Idag fyller världens goaste NORA 1år! Fy va fort det går, känns som det var igår som det första man gjorde på morgonen var att kolla om grannarnas bil var hemma el om det fått åka in till förlossningen.. ;) Och snart är det vår lilleman som firar och får paket! Min lilla bebis.. :(

Men vi har ju både min och Gustavs födelsedags som ska avverkas först!!

Kikade på Wallanderfilmen på 4an igår, både Richard och jag satt lite som frågetecken för man kom inte ihåg den.. Annars brukar man ha koll på när det händer grejor men den här gången hade man dålig koll. Men det var ju bara bra, jag gillar igentligen inte att se om filmer el läsa om böcker men Wallander,Beck och sånna funkar att se igen!

Nehe nu ska jag tvätta av lilleman och se om de andra två med fått i sig gröten..  Sen ut med unge herrG till skolbussen och gå in och äta frulle. Har bestämt mig för att börja måla ett fönster idag, om vi har målartvätt hemma för det glömde vi köpa igår! Hoppas hoppas..

Puss å hej!


Fullt upp!

Sorry men idag har dagen springit iväg, bror smsa och fråga om internet var paj eftersom ja inte skrivit nått på bloggen men icke så nicke! Bara haft massa att göra.. :)

Var upp tidigt imorse så vi kom iväg tidigt, först var vi till Bauhause och shoppa färg till listerna i köket och tapetklister och allt man behöver för att tapetsera så vi kan fixa lillebrors rum! Åh va kul, älskar att pyssla och ställa i ordning!
Sen lura vi ungarna och parkera vid busfabriken och sa att vi skulle ut och gå, en låång promenad. de köpte det. Hihi men då ångra vi oss och det var GLADA och FÖRVÄNTANSFULLA barn som hoppade och skrattade när vi berättade att vi skulle gå in.. Det var första gången som Ville var med och lekte lite, åkte rutschkanor och busa i bollhav och han ÄLSKADE det! Åh nästa gång kommer han gilla det ännu mer, ju större han blir!


Till och med jag vågade åka den högsta och längsta den här gången, och när man väl åkt en gång vill man bara åka mer och mer.. Passade på att fika där inne när lilleman åt mat oxå.

Gustav blev tyvärr uppkäkad av hen krokodil så han fick vi inte med oss hem.. :(


Köpte med oss strips och kyckling bitar hem och kastade i ugnen, fixade sallad och god sås lite fort och vips var middagen klar. Snabbt och gott!

När vi kom hem satt det ett paket på dörren, ett blompaket med jätte fina vita tulpaner i och trisslotter från våra rara grannar som legat i magsjuka hela familjen. Som TACK för att vi köpte med oss lite cola och blåbärssoppa till dom när vi varit på bio! TACK söta ni, självklart ställer vi upp!! 
 
Sen bar det iväg på fotboll, träningsmatch mot Stigtomta.. Ungarna var jätte duktiga men förlorade med ett mål! Är ju så svårt med innefotboll, bollen studsar i väggen och inga ytor! Men kul hade de och det är huvudsaken..
Lägga barna och nu sitter man här md datan i knät, vi ska kika på Wallander på 4an vid nio har vi tänkt och lite te och macka till det..

Funderar på att börja måla i köket imorn, men vi får se!

Nu börjar filmen!! Så bye bye på er..




Slöar i soffan..

Framför andra chansen och popcornen som vart kvar igår har jag nu smällt i mig! :) Hm, vet inte riktigt vilka jag vill ska gå vidare. Alcazar och hm, vet inte!! Gustav diggar nog Pernilla Wahlgren för då vart det skrik och hejande från hans rum..

Mannen sover, som vanligt! Men han var ju vaken igår, hade ju varit lite pinsamt om han hade suttit och snarkat på bion..

Attans, där åkte alcazar ut mot Jessica Andersson!

Planterade om lite blommor idag, hade ju köpt nya krukor till köket så då gick inte blommorna i.. Vart så fint så, och lite rörigt.. Tänkte att det är ju bara fyra blommor så då kan ja ju göra det i köket, men nja det vart jord både här och där och såklart vaknade ju lilleman mes. Så när jag hämtat in och gjort klart det sista då var det kaos i köket.. ;) Åh då skule jag börja laga käk oxå! Suck.. Men det blev jätte fint med blommorna i krukorna iaf!

Vart ett snabbröj och sen matlagning, fläskfile i ugn med ett täcke av fetaost&vilöks täcke med trekantspotatis till Riktigt gott och enkelt!

Imorn ska vi kanske ut och provköra 95an och se att den funkar nu när mannen fixat det som var galet, och om jag har tur så kanske vi kan svänga in och köpa lite vitfärg så jag kan måla om listerna i köket.. Hoppas hoppas! Nu när det inte vart nått Blingoparty imorn så hinns det ju med.. Sen fotbollsmatch i stigtomta på efm med Gustav.. 

Nu ska jag ner och lägga in i pannan!

Puss och hej!!

Lite härliga vinterbilder..


Här är våran lilla by, vårt röda hus i mitten med garage. Ni ser den fina vägen som börjar komma fram va.. :)


Ungarna vid Borgskylten!


En trött gustav..



Leksands Stina!!!



Och en sovande lilleman...


Ungarna uppe i trädet, kolla in den riktigt härliga sommarblå himmeln!!

Härlig lördagsmorgon!!!

Solen skiner, Ville har inte gett ifrån sig ett knyst inatt, var uppe tidigt och åt god frukost, så vi har hunnit mkt,lagomt kallt,snälla ungar som leker och i bakrunden DARIN..

De kallar jag en härlig start på dagen, och ja säger det igen.. Darin är grym!! :)

Har precis tagit ut 2 plåtar med hallon/blåbärsmuffins, gav varmluftsugnen en chans till. Men det blir ALDRIG bra att sätta in 2 plåtar samtidigt iaf inte vid bak.. Så det var sista chansen!
Ungarna och jag delade på en, för att testa så de är goda innan vi sätter fram dom till fikat.. Åh jaaaa det var dom iaf!

Ville han hjälpte till på sitt sätt medans vi baka..



genom att underhålla sig själv och plocka ut allt i lådan och kasta det på golvet!! Sötnöten där i sin underbara Villervalla plyschdress..

Snart fika och sen ska vi ta en promenix i solen hela familjen, ungarna vela cykla. Öhh neä, tror inte det men till semester kanske snön e borta..

Nehe snart fika sen en lång promenix med hela familjen!!

Kram å hej!

Hemma...

Åh filmen var bra,spännande,lagom lång och han va snygg!! Mkt snyggare än i Falk filmerna, där han är lite väl bakåt slickad.. ;)

Skulle såklart ha största popcornen, och sen vet jag inte vad som hände för ja åt typ bara ner till kanten! Inte likt mig, alls brukar ju ha svårt att hålla fingrarna i styr innan filmen börjat juh!

Verkar va en hel del bra filmer mer som kommer snart och som nog redan börjat gå.. Såg en barnfilm som ja kan tänka mej att dra med ungarna på med!

Hemma sov dom när vi kom, inte bara barnen utan de två på soffan med! Tack tack för barnpassningen.. :)
Ska nog oxå puffa till kudden, fixa gaddarna och dra på mej en pyjamas för de kommer va kallt imorn bitti. Termometern var på -16 när vi kom hem! :(

Natti natti på er!


Kalasat klart..

Och nu är vi hemma igen! En nöjd 4åring,god tårta,barnen fick leka av sig och lite bebismys.. :) En perfekt blandning alltså.

Städade på fm, men nu är det ungarnas rum kvar att göra. För de får de faktist hjälpa till med, även om det ändå blir jag som gör det mesta!
Sen bär det av till Norrköping och bio, popcorn och en hel del spänning! Å så e det ju inte helt fel med en snygg kille i huvudrollen, mkt bättre än Lets dance juh!!

kram å hej!

Freeeedag hela dagen!

Idag är det fulltecknat på schemat hos oss, Gustav ska snart med skolbussen och vi andra blir hemma och kör en stor och snabb städning.Sen ska vi hämta han och åka på 4års kalas hos kusin Miranda!! Grattis grattis.. :))
Sen hem och äta mat när mannen kommer och sen kommer farmor och farfar och ska vara barnvakt när vi rymmer på bio! Ska bli kul..

Men först städning.. Tråk tråk! Men dessvärre ett måste, får göra det så skoj vi kan med lite hög musik. Melodifestival bidragen såklart!! just nu är det Darin såklart och Erik Saade som står högst i kurs här hemma, tätt följt av Ola som har en låt som växer..

Nehe, ni gaddarna på min stora kille och ut i kylan.. Brr -10 nu igen, men solen är närvaranade!!

Bye bye..

Jippy!!

Imorn ska mannen min ta med mej, bara mej! Inga barn på bio.. :) Det var ett tag sen, bara vi gjorde nått och lämna bort barna.. :) Neä, undra när det var igentligen.. Hör inte till vanligheterna! Men som ja brukar säga, vi har väll inte skaffat barn för att lämna bort dom heller.

Kuul ska det iaf bli, och jag blev grymt glad när Snabba cash fortfarande gick i Norrköping! Så imorn blir det popcorn och biomys med min darling!!

Nu ska jag sussa... Natti natti!!

Åh jaaa Pernilla, hur mena du nu? Att Gustav och Ville är lika skitiga eller?? ;)


Hemsida!



Pernilla och även ni andra, Victoria har en hemsida med sina halsband,armband,ringar mm.
Med lite bilder,priser, sin mail om ni vill beställa el fråga nått!

www.borgdesign.blogspot.com

Vår i luften.. :)

Var till Norrköping en vända och shoppade paket till fröken Miranda som fyller imorgon iaf, barnens faster Jennie hitta jag inget åt men jag har en vecka på mig!

Det va härligt ute idag, på motorvägen var det barmark, torr asfalt och det droppa lite här och där. Solen sken lite imellanåt och ja man fick vårkänslor!

Var in på jobbet, el på vår butik i Maxihuset och det var så fint och härligt vårigt där. Tulpaner,primula,lökar mm trängdes på borden! Snyggt skyltat så man blev ännu mer sugen, några av mina absoluta älsklingar Pärl hyacinter fick följa med hem.. Var på Citygross på fm, hittade då en stor cylindervas. Bred fast låg, för ynka 49kr!!! Jäkligt billigt, så den kom ju väl till pass nu..

Så här fint vart det på matsalsbordet!!


Mitt favvo smycke!



Alla mina tre småskruttar har jag runt halsen.. :) och det  har jag fått av min kära granne Victoria! Hon gör smycken efter önskemål, jätte fina och man skulle vilja ha en av varje sort hon gör..

Torsdag!

Måste åka en snabbis och köpa lite födelsedags presenter, en som blir 4år och en som blir... Hmm 22år tror jag det blir!

Vet inte vad, men nått ska vi väll kunna hitta.. :)

JAAA Sandra, jag älskar med Drömgården. Så fint och det där lilla extra, men lite dyrt ibland!! Sån butik vill jag med jobba i..

Bye bye på ett tag!

Oj oj oj...

Har glömt el förträngt hur skitit,kladdigt det blir när de små ska börja äta själva.. Men, får de inte kladda när de är små så gör dom de ju när de blir större!




Huvudsaken han är nöjd och får i sig mat! Sen att han nästan behöver duscha och byta kläder efter varje matintag det är ju en annan femma!! :)


Fina ord..

Köpte dessa bokstäver i Falun, då ja äntligen hittade lösa och kunde bilda egna ord.
Men de orden jag ville ha innehöll ju såklart bokstäver som var slut.. :(

Men det fick bli..



Och..



Evig kärlek, evig vänskap.. mkt man vill som ska vara för evigt!!


Svåraste beslutet varje dag är...

Vad man ska laga för mat, torsdagar är den enklaste för då är det alltid nån typ av pannkaka,våfflor.. Är uppvuxen med det hemifrån så den traditionen står vi fast vid! Men de andra dagarna, känns som det blir typ samma mat varje vecka. Finns så mkt gott, men min man äter ju inte fisk, soppa tycker han inte är mat, paj neä inte det heller. Suck, allt det älskar ju jag!
Och man orkar inte göra olika rätter jämt heller..

Men idag då... Hm, köttfärssås kanske! Då kan Ville få lunch till imorn med. det kör vi! :)

Var över till Victoria när jag lade ut Ville, med hennes Stoff&stil kataloger. Det var där i jag hitta kökstyget. Kom perfekt, för hon hade bakat kakor så jag fika!! Tack tack! Så smarrigt så.. Sen fick lillkillen stå kvar där och sussa när ja hämta de stora. Tack igen!

Var precis ner i pannrummet och slipade av och målade Gustavs gamla lära gå vagn, han hade den ju ute när han började gå så den hade tappat färg och var sliten.. Med lite vit färg blir den ju lite roligare iaf!
Ville tog den faktist själv idag, reste sig upp och när den börja rulla så hängde han med och gick över hela matrums golvet..
Vad stor han börjar bli, mammas LILLA kille juh!

Nehe, nu ropar dom på mej.. Vi ska räkna ljushållare!!

Kraaaam!

Tävla om Villervalla tröjor till mammor!


Vårkänslor..



Köpte dessa på jobbet igår...  Skar av dom lite i olika längder och stoppa i dem i en glasvas.
Så fina!

Visst får man lite vårkänslor, även om det ligger massa snö i bakrunden!

Det finns hopp!! :) Snart, snart så kan vi skippa jackorna..

Det var den dagen..

Nu har man varit ledig en vecka, inte haft några tider att passa och bara varit. En dag med tider och vips så är man inne i det igen, i vardagen! På med kläder, in i bilen, ut ur bilen, mata lillen,lägga lillen, hämta de stora, ge dem mellis, lillen vaknar å vill ha käk, laga middag,ät, iväg på fotboll, hem å se till han duschar å äter, lägga gustav och hoppas mannen
lagt de andra två... Sen blir det lungt! :) lite, tv, disk,elda,blogga och plocka undan lite och sen sussa sött till imorgon.. Och då börjar det om! :))

MEN JAG ÄLSKAR DET!!!!!!

Shoppade lite nytt till köket idag, så nu vill jag bara att tyget ska komma så jag kan börja sy! och får plocka fram allt nytt, och måla.. Hm, kan inte bestämma mej om jag ska det el inte! Får bjuda över grannen så hon får vara smakråd! fast jag vet nog vad hon kommer rösta på, VITT såklart! hehe

Nu måste jag ner å lägga in i pannan, innan House börjar igen!!

Puss å hej..

Smaskig kräftsoppa!



Den fina skålen som soppan är i, el igentligen muggen har min kompis Karin gjort.. Hon är superduktig och påhittig när det gäller lera! :)


Kräftsoppa!  
                                                4pers

3-4 morötter
1msk smör
2 msk vetemjöl
1 hönsbuljong
1l vatten
1 ask Kavli kräftost 400gr
2 dl creme fraiche

Kräftstjärtar el räkor om man vill efter behag.. Ett måste tycker jag!!

Skala och riv morötterna, bryn dom i smöret i en kastrull. Strö över mjölet och vattnet och tillsätt buljongtärningen. Låt det koka ihop i ca 5min.
Blanda i kräftosten och creme fraichen, låt det koka upp.
kräftstjärtarna har man i på slutet, så de bara blir varma..

Salta och peppra efter behov.

Servera med gott hembakt bröd! ;) Eller köpt.. Ica Maxi har ett skitgott de bakar själva, ett surdegsbröd med massa havs-salt på som vi fick smaka hos Kicki!


Skit god soppa, och superenkel att göra. Gick jätte bra att frysa, även fast jag redan hade kräftstjärtarna i. Soppan blev aning gulare, men smaken var den samma..

Tack Söta Sofie för det receptet!!! :=)



På begäran av hemmapolarna..

Här kommer lite bilder på vårat hus som ni önska..




Rätt svar är...

117st flaggstänger! Mattis, bra gissat men du va låångt ifrån.. ;)

Tänk om man nån gång kom hem till ett välstädat hem, alltid en stooor tidningshög att gå igenom där räkningar och skitreklam ligger huller om buller, disk i diskhon och ren disk i maskinen, damsugaren står där den stog och kylskåpet är tomt så det ekar!

Men men bara att åka och fylla på det imorn när de stora är på dagis/skola.. Sen hem och städa undan och plocka upp väskorna vi hade med oss..

Hemresan gick bra, tog en jäkla tid med all snö och alla nötter men hem kom vi levande och det är huvudsaken!
Frågade ungarna vad som varit roligast i Falun..
Efter lite fundering gav de svaren..

Gustav: När pappa kom upp och hälsade på..

Stina: När jag sov..

Haha men efter lite snack så ångra dom sig, Gustav valde istället hockyn med Johan och Stina när vi åkte spark med dockan i sparklådan.. Dockan som dessutom äntligen fått ett namn. Millan!

Ville han var som vanligt en ängel i bilen och sov hela vägen från att vi rullade av gården tills vi kom till Katrineholm och hade 40min kvar.. :) Men han var hungrig när vi kom hem!

Alla sover, säkert mannen med fast på soffan.. Ska med gå och sussa! Ska bara packa i barnens gympakläder och ställa fram deras ryggor först.

Lägga mej i sängen och skriva en inköpslista!

Sussa gott!


Hemma!!

Men fy vilken tid det tog och vad det snöa ibland! Vägarna var skapliga, men endel nötter körde ju 30!! på 90 väg.. Det är och överdriva!!

Nu ska jag fixa lite blodpudding till mina största och gröt till lilleman och hoppas mannen kommer med en efterlängtad pizza snart..

Mer om resan senare, haha en del kul ungarna sagt!

Och vet ni hur många flaggor vi såg från första rondellen i Katrineholm å sen ända hem till vårt hus!!??

Ajöss!

En snabbis...

in till stan och shoppa mina efterlängtade saker! Och vet ni, Richard sa jag fick måla om i köket.. :) Om jag gjorde ALLT själv alltså..

Sen blir det pannkisar och sen drar vi, hoppas hoppas vädret är på vår sida! Ska ju kunna bli oväder sägs det ,men hoppas det väntar till ikväll då vi är hemma i Borg! Håll tummarna..

Så.. Tänderna kvar å sen in till stan och vända!

Byebye!

RSS 2.0