Såååååå....

Nu är det packat och klart, ungarna ligger och sussar med kläderna på! Hur nöjda som hellst, nästan så det verkar roligare än att flyga.. Haha
Så bäst att jag med hoppar i sängen, för vid 01 ringer klockan och då är det bara upp och klä på sig och bege sig mot Arlanda!
Och inte glömma nån unge,resväska,frullen el nått hemma!

Imorn vid lunch ligger vi och solar i ca30grader!
Nice.. Jaaaa!

Kraaam på er!!


Fina Overallen!!

Som jag shoppade på loppisen igår, Didriksson och i SKITFINT skick!! Och då menar jag typ nysckick, inte en enda slitning!!
Nöjd,nöjd, nöööööjd!!! :))))


Dåligt med uppdatering!!

Jaaaaa jag vet!!!

Men jag har haft fullt upp, det har firats mannen som fyllde 30år igår. Fast vi hade släkten här i fredags, smörgås tårta och kladdkaka bjöds det på. Lite gott att dricka och trevligt var det!!
Tusen TACK till de som kom och Fin FINA PRESENTER VAR DET.. :)

Sen igår var jag på loppisen i Ålberga, det var massa kläder och mkt mer folk mot de andra åren! Så himla KUUUUL och vi slog rekord.. :))
Jag är suuuuper nöjd, för jag köpte en jättefin Didrikson overall till Ville i strl80 som kommer funka hela långa vintern. Sen typ oanvänd ut och för en billig peng! Nöjd?
Jaaa bara förnamnet! Sen vart det en tröja till Gustav och jeans till stumpan och 3 tröjor till fasters gos oxå.. Och just ja, jag köpte faktist med en tröja åt mig själv. Som jag faktist drog på mig på en gång och använde på Ladies Night som jag och grannen var på igår kväll.. Och det var verkligen en bra present jag fick av dom. SNYGGA killar,roligt,bra musik,bra dansare ja allt vad en tjej önskar sig! Eller nja, det hade ju inte  varit fel att haft de liiite närmare som tjejen som fick komma upp på scenen och bli masserad och ompysslad av BROLLE!!! Mmm den killen är inte att leka med, vilka ögon!
Elller som Gustav sa imorse när jag sa vilka som varit med, jaha den där Stenmarck som ni tycker är såååååå sexig? haha

SÅ SUPER DUPER STORT TACK VICKAN ATT JAG FICK HÄNGA PÅ!!

Nehe, jag har verkligen INTE tid att sitta här, har faktist inte ens börjat packa än.. :( Och vi drar mot Arland inatt vid typ 01.30 Sista maskinen med tvätt håller på!

Så vi får höras lite senare.. :)

Kram!!


Haha Förbjudet var det!

Men vafan.. Jag har väll aldrig lytt förr!!! ;)

För i veckan ringde de från SN och vela ha med Richard på firarsidan, lite kort och en telefon intervju.. Han beskyllde mig för att ha skickat in men NEJ, faktist inte! Antingen är det nån annan, eller så har de kollat upp det själv på någe vis. Och jag fick INTE säga nått och inte lägga ut nått på bloggen, men nu är det för sent! :)

Ni ser att de skrivit Pappa till tre som rubrik på andra bilden va? Hon berättade även att hon hittat och läst min blogg så undra sa en flundra om det inte kan komma därifrån!?!

Nehe, trodde man skulle kunna länka hela repotaget men den fanns inte med på deras hemsida.. Hm, och det är svårt att få med texten på kort...
Men han verkar ju sagt rätt namn&ålder på alla barn och MIG, rätt på hur länge vi varit ihop OCH gifta (impad)!!!



Så, bort med frullen nu!!!


Nattning!

Och en sussar redan sött, vela knappt ha vällingen idag heller.. :( Det som är så bra juh, då vet man ju att de får i sig även om det ätit dåligt på dagen. Och inte somnar de på tom mage heller. Fick hostmedicin han med, men det känns som att alla tre är mkt bättre. Mest när de vaknar bara. Så nu har jag baka klart till imorn iaf, vart inte riktigt som ag tänkt först så det vart lite ändring men det blir nog gott iaf!
Ska kast Stina i sängen och läsa en bok, sen hoppa in i duschen och efetr det mysa med Gustav och kolla på IDOL i hans säng. :) Där är vi lika, idol kan man inte missa!

Imorn måste jag en vända till Apoteket och bibblan, bokbussen kommer när vi är bort och så tänkte jag låna om en av mina böcker så jag kan läsa den när vi är iväg..

Och det bästa av allt är ju kvar idag, plockade ju svamp så det blir macka med stekt svamp i massor till tekoppen när mannen kommer in! MUMS

Kram!


Krabbelurer

Det var några som undra vad det är, typ pannkaka fast man gör mkt tjockare och sen doppar i socker el i Villes fall osötad äppelmos.. Mums som mellis!!
Så ni får receptet, ett gammalt hederligt recept från Gun på URK.. :)

Krabbelurer ca 8st
*1½ dl socker, jag tog faktist lite mindre
*2ägg
*1½dl mjölk
*4½dl mjöl
*2tsk bakpulver

Rör bara ihop och klicka ut i panna!



Doppa dem sedan i lite socker el vad du vill ha till!

Kanske inte såååå nyttigt, men vafan nån gång ibland så!


Ville!

Så fin i stickad tröja som mormor gjorde åt Gustav.. :) Och Stinas gamla Polarn manchester i rött och på toppen en Me&i mössa med favvobilar!

Nu ska här sussas sött i vagnen!


Torsdag och hemmadag!

Vad händer då, jo lilleman käkar precis nu upp sin andra macka efter en tallrik gröt oxå.. Sen ska vi eller jag iaf baka lite till imorn, nått enkelt blir det för jag har faktist inte lust. Men men,  så är det. Ska nog passa på och slå in mannens lilla paket med innan han hinner se det. :)

Var ju på föräldramöte igår och Gustavs nya fröken Madde, verkar suuper! :) Och verkar passa Gustav perfekt, då han är duktig på att säga till om det är för lätt, säkert om det blir för svårt oxå. Och hon verkar noga med att de ska få jobba induviduellt. Det gillar jag!!!

Så, tebax. Hade en liiten kille som vart bajsnödig så det vart en vända på pottan mitt i bloggandet! Men nu ska jag iaf duka av och sen baka.

Kram på er och njuut av ännu en härlig höstdag!!!


Stolt,stolt,stolt!!!!

Det är jag idag, för Gustav vågade ÄNTLIGEN simma hela 25m bassängen helt själv!!!! :))) Så duktig, jag sa ju att det skulle gå bara han vågade. Och som vanligt har jag rätt, precis som när han skulle lära sig cykla!
Tränaren hade tagit med han dit efter lektionenn och sagt att han visste att han skulle klara det och vips.. :) Så nu ska han få flytta upp en grupp, men de skulel få vara i grupperna efter varanadra. fast vi har en plan jag och Gustav, vi lär Stina ordentligt i Turkiet så kan hon med byta sen!

Sen var jag ju på föräldramöte, och min son satt visst själv längst fram Han hade bett om det, så att han skulle få jobba i lugn och ro.. :) Och så har han sagt till om att han vill ha läxor med sig på semestern, hellst engelska. Bara att njuta så länge det varar, snart kommer han väll bli skoltrött han med! ;)

Så nu är taxfree grejorna bokade, och köpt en liten grej te mannen som fyller på lördag. Loppiskläderna till på lördag är klara, 4st kassar vart det! Så nu är det väll bara att börja packa snart.. Ohh vad det ska bli skönt!!!!

Nu ska jag kika vidare på efterlyst!

Kram!


...

Suck!


PartyLite!

Var juh på ljusparty för ett tag sedan och inhandlade då denna ljuslykta och smultronlands ljus. Doftar lite och gudomligt gott! Lyktan vet jag inte om det är min stil, men den får hänga med ett tag och stå på köksbordet! Svårt när man bara såg den på en bild i katalogen, men den var ju faktist inte så dyr heller. Som vissa av deras grejor är.. SJUKT DYRA!!


Mmmm

Mums, krabbelurer till mellis!
 Det är lyxigt gott som ungarna sa.. :)


Siktkakor


Siktkakor 8st!
*½l mjölk
*50gr margarin
*1pkt jäst
*lite sirap
*ca 11dl vetemjöl
*2dl havregryn, går med rågsikt oxå

Värm mjölken till 37grader och lös upp jästen. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen tills den är slät och fin. Låt den jäsa under bakduk i ca30min.
Arbeta degen, kan behövas lite mer mjöl. Dela den i 8 delar som du plattar/kavlar ut. Inte för tunna!!


Picka hål med en gaffel och lägg ut på plåt med bakplåtspapper. Jäsa ytterligare 20min under duk.
Grädda mitt i ugnen i 200grader ,i ca 12-15 min så de fått fin färg.
Låt svalna på galler!


Klädloppis!!!!!!!!

I Ålberga gympasal på Lördag 25/9 kl 10-13

Barnkläder,leksaker,skor och annat som hör till! Fika till försäljning.. :)
Vill man lämna in kläder och sälja, ska de vara märkta med namn,strl och pris. Och man kommer 9.30-9.50 och lägger upp de på borden.
Sen får man hämta det som inte har sålts och de eventuella pengarna vid 13.15-13.45
Föräldraföreningen tar en provision på 10% som går till barnen i Ålberga och skolan!

Har ni några frågor så är det bara att fråga i en kommentar!

Hjärtligt välkomna!!!


Godmorgon!!

Haha pratade nyss med min man, och fick veta en rolig sak.. Men mer säger jag inte!
Elakt va?? ;) Nu får ni vara nyyfikna ett tag till, ända till slutet av veckan.

Har käkat frulle med lilleman, eller käkat och käkat. Han har ätit och kletat ner ALLT med macka och kaviar som är hans ny favvo. Och sen har jag försökt att få i mig en tekopp och en macka men han bara ställer sig upp hela tiden så jag blir mest sittandes där som en vakt! Men han ska ju snart gå och sussa så då ska jag passa på och hoppa upp i soffan och dricka en stor kopp te i lugn och ro.

Men EFTER att jag målat de två sista fönstrena såååklart. Mannen hade visst sagt på jobbet igår, nått om att det skulle vara skönt att åka hem och se att alla fyra fönsterna var klara. MEN att jag säkert bakat nått (att lägga i frysen) och sen fått lov att lägga ut det på bloggen... Hahaha så rätt han har!! Tror han känner mig efter 13år.

Hoppade babysången och frullen nere vid kyrkan idag, Ville snorar och då är det bättre att vara hemma. Vill ju hellst ha alla skapligt friska till på måndag. Gaaaah om en vecka ligger vi och solar och badar hela dagarna! HÄÄÄÄRLIGT!!!

Nehe, duka av och sen plocka undan lite. För städar det gör man ju jämt, känns det som iaf. Undra hur det blir med den saken när man börjar jobba?!

Kram så länge!


Natti natti!

Så nu ska jag hoppa i säng, ovanligt tidigt! Har hjälpt mannen med en grej, målat ett fönster och diskat,kikat på Ullared och garvat. Sååå sköna typer det är där, både och jobbar och handlar!

Imorn ska jag bara vara hemma tror jag, ev ner på babysången om Gustav fortfarande är så pigg som han varit idag, lutar nog åt att det var nån djurallergi som han vart så snorig av.

Pär, absolut! Siktkakorna kommer imorn. Har ni provat frallorna jag har med på bloggen, de är skitgoda rent utsagt!

Var bra många besökare här idag, Sandra är det du som lockat hit dom med meanditaggen tro???

Kul,kul!!!

Kram!


Grahamsbullar!


Grahamsbullar ca 15st  
*3dl mjölk
*1pkt jäst
*50gr smör/margarin, rumsvarmt el flytande
*½dl sirap
*½tsk salt
*ca 5dl grahamsmjöl
*ca 3½dl vetemjöl


Värm mjölken till fingervarmt, ca 37grader och smula ner jästen. När den löst sig klickar du i matfett och tillsätter de övriga ingredienserna.
Arbeta degen ordentligt, kan ev behövas lite mer mjöl.
Låt degen jäsa under duk i ca 40min.
Knåda degen och dela den i ca 15 delar som du rullar till fina bullar.

Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och jäs dem ytterliga 30-40 min under duk.
Pensla bullarna med lite vatten och grädda mitt i ugnen i 10-12min i 225grader.
Låt dem svalna på galler under bakduk.

Ät och njut!


Ernst smaskiga chokladkakor!




Och dom är såååå goda, riktigt onyttiga och smaskiga!! Så det är lika bra ni gör dubbel sats på en gång.. :))

Chokladkakor med vit chokladrippel.

* 100gr smör/margarin
* 1dl socker
* 2 msk ljus sirap
* 2msk kakao
* 2dl vetemjöl
* 0,5tsk bikarbonat
* 1tsk vaniljsocker

*100gr vit choklad, men det går med blockchoklad oxå.
* 1dl solrosfrön

Rör smör,socker, sirap poröst. Tillsätt vetemjöl,kakao,vaniljsocker och bikarbonat.
Lägg ut bakplåtspapper på plåt och dela degen i två delar och rulla ut till längder. Platta till dom rejält och räffla lite med en gaffel.
Strö över solrosfröna.

Grädda i 175grader mitt i ugnen i ca 15min.
Medan kakorna är i ugnen gör ett vattenbad och smält chokladen.  Se till att skär sneda kakor medans de är lite varma och sen när kakorna svalnat lite så ringlar du över chokladen. (Och det är jätte svårt att få vitchoklad att ringla, men ha på lite på varje kaka iaf)
Låt kakorna ligga kvar på plåten tills de svalnat helt.

Sen är det bara att njuuuuta, och vi blandade vit och blockchoklad som ni ser på bilderna!!


Mums!!!

Ni ser hur gott de är va... :)



Och sen var det en som vart sur när han inte fick mer macka!


Myyysss!

Jaha, de ringde från skolan att Gustav inte mådde bra! Hämtade hem han och då var hans först kommentar.. Jag missar Engelskan! :( Men hans rara fröken fixade så han fick med sig uppgiften hem och väl hemma så började han med den med jackan på. Nu efter lite mellis, NYBAKADE grahamsbullar och lite mys i soffan med bamsebingo så verkar han va piggare! Så blir det inget mer får han gå till skolan imorn.

Mmm grahamsbullar är sååååå gott, alldeles varma och mumsigt goda! :)) Jag har sagt det förr, och jag säger det igen. JAG ÄLSKAR NYBAKT BRÖD!!!!!


Bilder från Partyt!!!


Hela klädställingen med många fiina plagg men framförallt härliga färger!!

Lite hjälpredor och SANDRA!


Lite kikande på plaggen..


Två söta kusiner som för dagen råkade vara klädda i samma utstyrsel!


Och jaaaaa receptet på småkakorna kommer in under dagen!!  ;)


Me&i för hela slanten..

Eller nja inte hela men en bit över tusenlappen iaf, och på tok för mkt enligt min man!!! ;) Men å andra sidan så är ju den pengen knappt ett däck på rallybilen och har mna otur så kör man sönder det första tävlingen.. Så vadå!  Och så skyller jag på min förstfödde som bara MÅSTE ha den röda huvtröjan med RECPECT ME tryckt på magen.. Haha undra vad han menar med det!! Men han tyckte ju den var sååååååå cool!

Lillkillen fick verktygs och monstertröjan och Stina en krontröja och vet ni.. Jag unnade faktist mig själv en jättefin kofta som jag vet jag kommer ÄLSKA! Ni får vänta tills jag fått dem med att se bilder. :))

Och TACK till alla fina som kom, ni som handlade och ni som fikade. Nästan allt fikabröd gick åt och det ska ni ha STORT tack för. För annars har ni haft en Emma som rullat fram. För den kakan är så grymt god att jag inte skulle kunnat låta bli att både ta en och två och kanske tre bitar.
Och härliga Sandra och alla underbara barn som vela vara modeller och visa upp de fina kläderna!

Sen vart det skjutsa Stina på kalas, och Micke&Sofie och Alexander stannade kvar och lekte och åt. Hämta hem Stina,laga käk och rösta oxå. Det var den dagen det, och städa innan och efetr partyt och massa disk vart det oxå.
Nu ska jag sitta i soffan och mysa och sen hoppa i säng och sussa sött!!

Kram kram.. :)


Lördag!

Jooo det vart lite bakande idag, och Gustav var på och vela hjälpa till!! :)) Sa nått om att han ska bli kock och det lät ju suveränt bra tycker jag!!

Jäste, det gjorde det!! :))



16st siktkakor bidde det, och det var inte de vanligt pickade hålen lite här och där utan namn och olika mönster..


Och nått smarrigt till imorn! ;) Nått av recepten på min blogg är det iaf..

Sen drog vi till safariparken och efter den trippen hade vi en JÄTTE nöjd och glad kille, men han vart lite rädd när han hade en giraff precis brevid bilen som kikade in till oss..


Sen vart det hem och fixa käk som barnne valt Strips och långkorv! Och chokladpudding till efterrätt och lilleman fick yoghurt... Mums! Vad lättlurad han är och bra är det!!!


Nu sussar alla sött och jag ska fixa det sista till imorn!!


Stolt mamma!!

Gustav och jag snackade lite när vi bakade och jag sa att han ska vara glad för att han har så lätt för att lära sig saker, läsa,skriva, räkna och sånt. För det har inte jag haft och då e det inte skoj och man måtte nöta och nöta.
Vet ni vad han svara mig då...

Men jag önskar att jag inte hade så lätt!!!

Varför???

För att det är mkt roligare när det är svårt så man måste tänka lite oxå! Hehe ska man skratta el gråta???


Villervalla Ville!!!

ÄLSKAR DERAS PLYSCHOVERALL!!!!!

Mmm så söt!!

Så typiskt!!

Hade just sett fram emot det här, Klädbytardag i Krokek och man brukar kunna hitta en hel del jättefina märkeskläder, typ P.op,Me&i,Blingo,Dunnis mm Uppe tidig och färdig och drar iväg med grannen, först på plats. MEN mörkt i lokalen och INGA kläder. Nån ringer ett samtal och det var visst flytta till den 2e.. SUCK, efetrsom det inte bara var vi som var där så har de nog varit lite dåliga på att informera om det. Satt inte ens en lapp på dörren!!! DÅLIGT, är bara förnamnet.

Men men, vi svängde iaf in på Ica så jag fick shoppa goooodis.. :)) Slår vad om att mitt sug kommer att försvinna puts väck nu!?

Sååå nu blir det bröd och fika till imorn att baka istället.. Behöver väll iinte ens skriva att det är Me&i partaj imorn för det har jag ju tjatat om en del. Hehe men är det nån som missat det och vill komma är det bara att säga till, för man är såååå välkommen  så vid 11.00!

Nehe, baka bröd var det!!

Kram på er!!!


Mätt men godis sugen...

Skulle kunna göra vad som hellst för en STOR påse med lösgodis... :(

Fredag!

Och näst sista fredagen innan semestern för mannen. Sen 2 härliga veckor, varav en ska spenderas utomlands och resten hemma och pyssla. Sen är det skjortan på och rena fingrar för mannen.. :) Spännande, spännande men mest spännande är om jag kommer få ratta saab igen el inte. Hoppas, hoppas!!!!

Hm, undra om det inte lutar åt en fredagspizza idag.. Gott, onyttigt och lättlagat! ;)

Fikat hos Jessica idag och ungarna har lekt, vart inte alls som jag tänkt med bröd och småkaksbak. Men det är ju en dag imorn med, så jag får ta mig i kragen då!!

Är så sugen på att göra nått, måla om och bygga om hallen och sen har Gustav talat om att nu är det HANS tur att få omgjort på rummet. Det ska vara snyggt och rockigt, och jaaaa jag har redan en ide som innebär lite färg och fondvägg och sen lite annat smått och gott! mmm älskar sånt. Hallen har jag med funderingar och jag VET hur jag vill ha men vt INTE riktigt hur det ska gå till. Har ju en trapp ner till källaren som ställer till det en hel del.
Måste ta tag i det, får fråga min grannen Kalle om han har nån ide. Han som kan sånt där!!'

Nehe, ringa mannen och fråga om det är han som står för matlagningen ikväll eller inte.. ;)

Kraaam!

Nyduschad och småtrött!

Mm det stämmer, e ju inget på tvn så jag gick och duschade. El joooo massa valskit men jag HATAR det, inte ett dugg intresserad alls faktist. Och jag tror inte det spelar nån som hellst roll att jag skiter i det. Överlåter det åt dom som fattar och orkar engagera sig..  MEN jag hörde nått om att några vela satsa på småskolorna och att höja vårdbidraget till 6tusen. :))

Var iväg och handlade lite käk och bakgrejor till i helgen, ni vet Me&i partyt.. Får se vad det blir för nått gott och onyttigt den här gången, ett recept som ligger på bloggen och ett jag inte lagt ut än. Köpte den superfina bodyn jag visade,lite ljung på jobbet (el Lundby på Maxi) De har halva priset i hela butiken och det fanns mkt fint att handla! Så gör ett besök ni.. Vart några små hjärtan med, har några sen förrut men jag vet inte än vad de ska vara till. Får fundera lite!!

Ville har börjat snatta föresten, han är ju så van med att de bjuder på banan och vindruvor att provsmaka, så efter bananen (den som alla barn får) så vela han ner ur vagnen, okey tänkte jag. Och hörde sedan bakom min rygg att en man sa nått i stil med och här står du och smaskar.. Och det var visst min son som stog med en fullproppad mun med vindruvor. Och då menar jag verkligen fullproppad, det bara rann saliv. Men som mannen sa, så får de ju skylla sig själva när de brukar ha provsmak. ;))
Det var en mkt arg son som jag klämde fast under armen och tog med till mjölkvarorna kan jag lova. Och om ni var i butiken kan jag lova att då missade ni INTE hans skrik!

Men men han fick iaf följa med hem. Hämtade barnen och drog till ett par som bor lite längre mot Kvarsebo, de har barn som är polare med min och sålde jultidningar för 495kr.. Så nu fattas det typ bara 750kr till ett Wii.... Tjoho, el Whiiiiii som Nora säger!!

Sen vart det ugnspannkaka och läggdags. Och nu sitter jag här, nyduschad och mannen är i garaget. Tror jag ska kika på Skånefruarna som jag spelade in igår. El läsa Se&hör kanske. Där faktist Richards kusin Stefans namn stog med.. De ni, inte illa för en fd Ålbergabo.. ;) Hehe

Kram och hej!!

Underbart fin!!!!


Lindex har förjäkla fina kläder lite då och då, och den här bodyn  sprang jag på idag för 79,50 och den kunde jag INTE låta bli att köpa med hem.
Tror att svampar är grejen för mig iår, så underbart fint!


Kungarna av Tylösand...

Kikar på det och de e ju lite sjuka ju.. Suck!
Vissa gör ALLT för att va med i tv.. Men men inte mitt problem som tur är!!


Underbar badpojke!!!

Den andra i familjen drog på simskola och vi passade på att bada!


Nybadad och sååååå glad :)


Men det vänder fort, för 2sek senare när morsan vela ta kort i sängen med "bladet" från Gustav.. Då vart jag trött och grinig och VÄGRADE kolla in i kameran!

Och 15minuter senare så sov jag sött i sängen under bladet!

Bamse Bingo!!

Pära gav ungarna ett spel igår när han var här och köpte jultidningar! Bamse Bingo på Dvd, och nu har vi testat det och vinnaren blev... JAG!!! :))

Det var kuul, riktigt skoj!



Och så en bild på vår tandlösa flicka!


Nu ska jag fortsätta med min Wok...

Vi höres!

Kram..

Oh jag ÄLSKAR dessa!!

Köpte dem sist jag var i Ullared, kostade typ 15kr för 60servetter.. :) Men jag köpte för lite och nu är de slut, men så åkte Pära ner dit och ett litet sms och sen hade han shoppat hem 4pkt till mig. Tack,tack,tack!!!

Så nu ska här putsas! Toan,handfat, ja överallt där det behövs!!! Och gott av äpple kommer det dofta med.. Hääärligt!!


Me&i party!

En liiten påminnelse bara... :) Och som jag sagt förrut så har de jättefina vuxenkläder till tjejor den här säsongen så man måste inte ha barn! Och man måste inte handla utan det räcker att komma och umgås,fika och titta på kläderna.

På söndag 19/9 kl 11.00!!!!

VÄLKOMMEN!!


Mums!!

Idag är det JAG som gör kycklinglasangen... Den är ju så grymt god och jag blir ju så sugen när ni orovar den och ger den godkänt! :)

Snart är den klar, och snart kommer mannen och Pära med. Han ska köpa jultidningar av Gustav. (Enbart för att han vill att han ska komma upp i ett Wii så han kan komma hit och spel) Nån mer som vill det så HANDLA av han.. :))

Kram!!

Babysång!

Har vi precis kommit hemifrån, hade tänk kasta i lilleman lite lunch och gå en vända i solen. Men han somnade när vi åkte från parkeringen och solen är väck den med. Så nu vart det tvättning och sånt tråk istället.. :(
Men det är ju behövligt!!

Sen ska jag börja kolla över vad jag har som ska säljas på barnloppisen, och om jag har nått som behöver införskaffas akut.. :) Hehe mer än brallor till Gustav som vips hade växt massor över sommaren.. Men men så är det!

Kram!

ÄNTLIGEN ARLA!!!!!


Som jag har längtat!!! Sen jag flyttade ner till Östergötland och inte fick dricka min Milko mjölk ur en riktig förpackning, utan Arlas skitkassa som ofta flikar sig,läcker,står öppen och tar smak av annat i kylen.. Ja ni vet!
Men nu fick jag veta på affärn att de tagit sitt förnuft till fånga och ska leverera i den här förpackningen, och skruvkork till och med!!

Tack,tack,tack nu kan ju till och med pappsen min öppna mjölken hemma hos mig utn att svära.. ;)


Allt i ett kyckling!

Det är som vanligt, gott och enkelt att göra!

Till 4personer                                                        200grader i 25-30min

ca 1kg kyckling, kycklingben el filé
2msk finhackad färsk timjan
1 påse frysta grönsaker, ca 900gr. Men jag brukar ta till lite extra klyftpotatis beroende på vilken sorts grönsakspåse jag väljer.

150gr fetaost
2dl turkisk yoghurt el liknande
rivet skal av en citron
1 msk olivolja
salt och peppar

*Sätt ugnen på 200gr
*Skär kycklingen i lite mindre bitar och blanda med timjan, 1msk olja,1msk salt och 2krm peppar i en skål.

*Häll ut grönsaksblandningen i en långpanna, och sen även kycklingen. Sätt in mitt i ugnen i ca 25-30min.


*Var noga med att skära och kolla så att kycklingen är klar, tänk på att det tar lite längre tid för det att bli klart om det blir mkt på plåten.


*Gaffelmosa fetaosten och blanda den med yoghurten och citronskalet, var lite försiktig med hur mycket citron du har i. För den blir lätt väldigt syrlig och det är inte alla som gillar det. Så smaka av eftersom..


Jag älskar färska kryddor, det ger god smak och doftar underbart! Och framförallt är det snyggt att ha på bänken i köket!!

Denna rätt är jätte god, men gillar man inte den syrliga såsen som är till så kan det nog bli lite tråkigt med kryddningen på kycklingen. Så att marinera den lite el att göra en annan sås är nog inte fel.
Men vi gillar den massor, men smaken är som baken! ;)


Pysslat lite!

Oh det är ju såå skoj! :))

Fick dessa ljuslyktor av Hanna på jobbet när jag fyllde, men de har bara stått men så kom jag på att jag skulle göra nått av de.

Vart enkelt och snyggt tycker iaf jag, hittade en ekplanka på Rusta och några krokar och en skruvdragare så vart det så här...

Och eftersom de är gröna, (ser gula ut) så fick de bo i matrummet!

Höstrusk!

Lite för tidigt, det skulle ju börja om 2v när vi drar till Turklandet juh.. :) För om 2v sitter vi på planet.. HÄRLIGT!!
Så jag hade hoppats på fiiiina höstdagar juh. Men iofs är det bra med lite rusk oxå så man får mysa lite med barna,tända ljus,städa!?,baka och sånt skoj!

Fick se underbara bilder på mina barns syssling/tremänning igår igen, så fin han är den lille killen. Inget namn än men lika söt och fin för det. Visst är trenänning och syssling samma sak? Vi disskuterade det i somras vet jag, men vi kom inte fram till nått bra svar. Nån som vet???

Nehe, nu har lilleman svalt frullen med! Så nu ska jag duka av och sen ska vi flytta över lite grejor från Gustavs rum till Villes. Ni vet sånt man INTE kan ha när man är en Ettagluttare!! Haha

Ska försöka få in lite recept och bilder under dagen..

Kram på er! 

Kväller!

Barna sussar sött, jag har duschat, klickat hem några finfina grejor från Tradera. Jag älskar tradera!! Så mkt nytt och oanvänt, och knappt använda plagg till en bra peng! :))

Väntar på mannen så vi kan glo på film, blir nog Irene Huss. Spelar in Mamma Mia, tror inte han vill se den. Iofs lär han ju somna iaf!

Sugen på nått gott, men har letat och hitta inget överblivet godis. bara chips, som vi fick kvar i drivor efter festen. Men det ska nog slinka ner det med! :)

Nehe, nu har jag setat framför datan för länge...

Kraaam!

Sovmorgon!

Sköönt, vi vaknade halvtio! Men jag får erkänna att jag gillar nog bättre att vakna vid halv8. Undra om jag börjar bli gammal, hela 30år och VILL hellre gå upp tidigare. Hmm, men alltså hela dagen vart ju helt konstig, Ville brukar ju luncha vid halv11-11 och gå och sussa. Elva kaffet vart ju inte förrän runt 13tiden.. Neä, halv8 är en perfekt tid att gå upp! :)

Så idag vart det inte mkt gjort. Har gjort klart min grej med ljuslyktorna, mannen har målat fönster, jag har gjort pizza! Mums.. Och nu är det bara en timme kvar till lilleman ska gå och sussa. Vart inget brödbak idag heller, oh det var ju perket bakväder.

Men det är det nog nån dag i veckan med!!!!

Nehe, plocka undan lite och vika lite lakan då.

Kram!!

Så...

Nu är maten fixad, ska bara in i ugnen! Och det luktar redan gott.
JAG ÄLSKAR FÄRSKA KRYDDOR! :)

Å nu ska jag snart gå iväg och hämta hem min stora pojke, som fixade håret och plockade fram kläderna han skulle ha själv!

(Sandra, du gillar nog valet! Me&i rakt igenom.. Svarta tighta jeansen, rosa Respect me tröjan och den svarta tröjan m dragkedja!) Fiiina killen..

Potential?!!


E väll jag som är trög men jag ser då inte minsta potential i denna skrothög, el ja visst om man kastar ner en massa pengar på att lacka och dona. JAVISST, klart den kan bli fin då! MEN att hämta 3 ungar i på dagis och åka lagligt hem, det fixar han INTE med den bilen..

Hehe..


Shopping!

Lite till Ville... Oftast han som får kläder just nu, de andra har en hel del redan! :)

Fina mysiga plyschbrallor från Lindex, ta 3 betala för 2! När man kommer upp och kan handla på den större avdelningen (86-122) så finns det så mkt finare färger och de sitter mkt bättre oxå.


Sen var jag ju på Blingoparty förra helgen och de kläderna damp ner i lådan igår!
Suuuuperfina, ekologiska (Magnus, nu blir du stolt va??) dyra (jaaa) men va fan! :)
En tröja ur storskogen och en blingomönstard fick det bli!


Och nästa söndag är det Me&i party hos mig!
Ifall ni missat det och vill komma så är ni välkomna.. ;) OCH det är inget köptvång!

Lördag!

Är det idag, och en lugn sådan. Ska skicka iväg Gustav på kalas, Ville sussar INNE i sängen och han somnade utan ett knyst. Tänk vad lite feber kan göra. :) Och nu är den dessutom inte så hög heller så det är skönt det!

Micke och mannen är i garaget så jag ska serva dem med fika och mat, idag blir det en kycklingrej som jag testat en gång förrut och den är gooooood. Så jag tänkte göra den idag, fota den och sen får ni ta del av receptet. Smidigt, sköter sig sjäv och gott!!

Gud vad kul med Tacokryddade kyklinglasangen, för det är verkligen MÅNGA som testat det receptet! Skulle vara skoj om ALLA som provar recept, lägger in en liiten kommentar. ag är iaf själv sådan, att hittar jag ett recept när jag googlar el på nån blogg. Kikar jag ALLTID efter kommentarer för att se vad andra har tyckt och om de har gjort på nått bättre sätt. Tillsatt el tagit bort någe!

OCH KOMMENTARER ÄR JU ALLTID SKOJ!!! ;))

Nehe, nu har jag inte tid att sitta här mer!

Kraaaam!

Spökljus!


När vi käka på vårt favvoställe Vipsen, så får ju barna alltid en leksak till deras käk och denna gång var det en stav som man knäckte till så började den lysa blått. Så nu ligger Gustav och Stina med ett spööökligt blått sken över sig..

Nej!!!

Vart inte riktigt som vi hade tänkt oss!

Började iaf dagen med att sticka till Maxi, direkt när vi skickat iväg Gustav med bussen. Handlade käk, lite joggingbrallor på Lindex. Gillar deras ta 3 betala för 2! Gustav och Stina fick varsit par fodrade basketkängor till att ha i höst. Och Gustav blev såååååå glad över sina.. :))

Sen slutade ju mannen tidigt så vi drog te badhuset, efter att vi hämtat en en bil från skroten. SKROTEN säger väll allt, men han är så nöjd så. Suck, till och med Gustav undra vad han skulle med en bil med en gul doftgran i.. Ni fattar va?? Hehe men vi hade väll en plats kvar att fylla på gården.

Sen vart det iaf badhuset, skulle lyfta ur en nyvaken Ville ur stolen och påpekade att han kändes lite varm. Gjorde oss iordning och hoppade i plurret! JAG ÄLSKAR ATT BADA, jag är en sån som tror att jag är 11år och är mer under ytan än över när jag badar. Gör framåt och bakåt kullerbyttor, (rekord på 8 irad) ;) står på händer och sånt. Hehe 30årig trebarnsmor!!!

Men iaf, så var det en som vägra bada. Allt var fel, fast han fått nya fina badbrallor. Han skulle bara sitta i knä och mysa och blev bara varmare och varmare så tillslut tog Richard och böt om och de drog och gjorde lite ärenden. Och vi andra badade på..

Gustav vågade faktist simma tvärs över varmbassängen där han inte ens nådde.. Så snart s¨å har han nog korsat simskolsbassängen och ska få den där fina presenten vi lovat. Bäst att komma på nått bra snart kanske! Nått förslag???????

Sen kom de och hämtade upp oss och vi drog till Vipsen och käkade!!! Sååå gott.. :)
Så en kortis på usta så jag fick köpa en ekplanka till ljusstaken jag håller på med, och sen hem och ta febern på lilleman. Som var hög 39.4 in med en alvedon i rumpan och en flaska välling och så sov han sött!!!
Nu sussar alla sött och jag har kikat på IDOL och druckit en cider, mannen är i garaget och donar med nått som måste bli klart.

Kram på er!! 

Oj,oj,oj..

Att en 16årig kille kan ha en sån pipa, Sebastian Krantz var nog bland de bästa som varit med i IDOL. Och han hade utstrålning, utseende oxå! Hela paketet.. :) MEN liite ung. Iaf för mig. Mohaha men säger som grannen om 15år så är vi ju typ lika gamla..:))

Men bra var han, men det är många bra med iår!

Var en glad kille som gick och lade sig igår, fick sälja några tidningar/böcker idag med! Så han närmar sig sitt mål, tror han var upp nästan på 5tusen nu. 2tusen kvar!!!

Idag satte jag in pengar till barnhemmet jag länkade till, inte mkt. Valde att skänka en hundring per barn, ska berätta det för dom imorgon och jag VET att iaf Gustav kommer bli glad. Han är så noga med att det ska vara rättvist el det är dom båda två. Richard sa till Stina nu när hon var sjuk att han skulle köpa med en liten present (tidning) till henne. Hon svarade på en gång med att då måse han köpa till Gustav med för annars blir det orättvist..

Då blir man stolt som förälder!!

De är jättenoga med att stoppa pengar vid insamlingar och sånt, inte mkt men några kronor. Det är ju mest tanken som räknas, det är nog bra att lära sig redan som lite om att dela med sig och om hur dåligt vissa barn har det i andra länder. Att VI som lever som svenssons här i Sverige, har det hur lyxigt som hellst om man jämför med andra.

Mmm det är inte lätt, men vi försöker iaf att få dem att tänke efter!
Man kan inte bara få och få.. Utan man måste kämpa lite oxå, lära sig spara och inte bara få allt man vill ha och pekar på. Visst våra ungar har flera dyra grejor. Men de har fått spara av sina veckopengar till en del, studsmattan för 2tusen sparde de ihop till på våren innan. De får ju alla pantpengar och så oxå, de kan få en slant om de hjälper till med saker. Gustav sparde till sitt Ds själv och önskade sig pengar till det när han fyllde..

Nu spar de till ett Wii, men fortsätter han sälja så kommer han få ett som premie och massa pengar oxå. Och vet ni,han har sagt att han nog ska köpa ett Ds till Stina med då, för de pengarna.. Men vi får se hur det blir med det. :)

Nehe, nu har jag varit moraltant nog!

Är sugen på en kopp te och én hårdmacka, ska kika om mannen är på g in..

Kram och natti natti!

Passar på...

att lägga mig och läsa för Stina medans Gustav är med Richard en sväng för att se om några är hemma i Ålberga och vill köpa! Har jag tur hinner jag kanske sussa några minuter med.. ;)

Promenix!

I ett underbart väder, och barna cyklade glatt med. Iaf på vägen bort, på vägen hem var det tråkigare eftersom Gurra inte fick sälja någe. :( Inga var hemma, och det är mest äldre så jag trodde de skulle vara det. Men men, bara att ta en vända lite senare!

Han har ju några kvar om sagt till att de vill köpa, så han fixar det nog! Tråkigt abra när han vill så gärna och så blir han så besviken.
Nu ska jag grädda våfflor.. Mums!!!

Torsdag!

Men jag är helt inställd på att det är fredag.. :( Men men.. Fortsätter städa idag med, damma och dammsuga. Så kul! NOT!!!!

Snart kommer Anette och fikar lite innan hon ska böra jobba, och vi ska hämta hem Gustav. Och sen blir det en cykelvända med min lilla försäljare. För nu är Stina frisk och kan vara med ut på en vända.

Kram på er! :)

Älskar...

Efterlyst, har alltid gort och kommer alltid göra!!! :) Och nu ÄNTLIGEN är det igång igen. Men jag kommer iaf att sakna Leig GW. Han är ju bäst juh!

Kikar nu på Skånefruarna, de el vissa av dom värkar ju lika blåsta som Hollywoodfruarna. Men jag vet att jag kommer följa det slavisk. Så tur att vi har en inspelningsbar boxer, det är grymt bra och jag undrar hur jag klarat mig utan den. Hehe

Var med Gustav på simmis, Stina hade ju feber på fm så hon fick snällt stanna hemma. Vi skyndade oss iväg så vi han köpa regnkläder till han med. För de han hade sen i våras med hängselbyxor, går ABSOLUT inte att använda nu. Midjebyxor ska det vara när man går i ettan.

Så bara att åka och shoppa, så länge han går med på att använda regnbyxor överhuvudtaget så är JAG glad! :)

På simskolan var ha skitduktig,han har totaltvänt sen i våras och blivit mkt tuffare! Idag simmande han minst 11st simtag utan nån flythjälp! Så han erkände till och med själv idag att vi haft rätt. Att bara han vågade så skulle han kunna och att han skulle flyta om han bara slappnade av. Så kul att se han nu i vattnet, nu när han inte är rädd längre!

Imorn blir det nog att baka lite siktkakor, för annars kommer ju frallorna snart vara slut. Gillar att ha olika sorter att välja på!

Nehe, nu ska jag kika på tvn och mysa ner mig i soffan med alla mina ljus jag tänt!

Kram!!

Oh vad roligt!

Kolla vad jag fick på posten!!!

Nu är det nära... :)


Vill ha,vill ha, vill ha!!!! :))

Godmorgon!

Den började bra, med att Stina sprang upp och skulle hinna in till toan men nix pix. Allt vatten hon hällde i sig i går kväll kräktes hon upp på golvet. Kan nog lätt bli så om man levt på vatten och alvedon och har haft hög feber. Nu e iaf febern under 38grader så nu är den på väg åt rätt håll. Och nu är hon till och med hungrig!
Och mitt hallgolv och toagolv nytvättat!! :))

Nu ska jag följa med Gustav till bussen snart och sen väntas frulle med de andra två skruttarna!

Kram på er!

Favvo köttfärssås!


Ingen bra bild men jag tänkte inte på att fota förrän det bara var rester kvar och de låg i min mans matlåda! :)

Fröken Glaads köttfärssås!

Blandfärs, jag brukar göra på ca600gr
2-3 Granny Smith äpplen
4dl cremfraisch
chilisås och grillkrydd,svartpeppar efter behov. Men det brukar gå åt ganska mkt!!

Stek på köttfärsen,krydda och tillsätt chilisåsen och äpplena. När de mjuknat lite så häller du på cf och låter det småkoka lite.. Smaskens med spagetti och en god sallad!

Har ju inget exakt recept, men det är så enkelt att de räcker med att veta vad jag har i!!

Testa och njut!

Soffmys med ljus!

Det är ju för härligt!! :) Jennie och Mackan kom förbi en vända och var i garaget, sen kom Jennie in och fikade med mig medans de andra fick det utlevererat dit. Testade en ny kaka, från samma blogg jag tyckte ni skulle skänka lite slantar på. Och det tycker jag fortfaande att ni kan göra! :)

Stinastumpan hoppade i säng för Ville idag, hade då 40.2 i feber och var sååå trött, men nu med alvedon i kroppen hålls det på 38grader så hoppas det ger sig!!

Micke var med mannen hem idag, så det vart min favvoköttfärssås och spagetti!!! Väldigt god och lite annorlunda, receptet kommer från Fröken Glaad och vi gjorde den ofta på elevhemmet. Alltså där vi bodde i Norrköping när vi pluggade till florister. Det var en HÄRLIG tid det och det var då jag träffade min kärlek. :)

Äntligen har IDOL dragit igång, jag gillar det och det står jag för! Var tre riktigt bra idag, en ung kille som fyllt 16år, och en tjej med sin egen låt, tror hon var från Falun och så killen de gjorde narr av förra året! Riktigt bra framträdanden.. Men ingen riktig EmmaIdolkille, ni fattar typ Ola,Danny,Måns;Eric.. :)) Måste ju ha nått  snyggt att titta på och inte bara lyssna på juh!

Nehe, undra om man ska mumsa i sig en bit till av den goda kakan kanske!

Kraaaam!

Jessicas paj (Lisas paj enligt henne)



Paj, den här gången vart det blåbär!                        ca 30min i 200grader

Degen:
100gr smör/margarin
1½dl socker
Rör ihop och tillsätt..
1ägg
3dl mjöl
1tsk bakpulver

Fyllning:
3dl gräddfil
1ägg
1dl socker
2tsk vaniljsocker

Rör ihop och häll över den uttrycka degen i formen. Häll sedan över ca 2-3dl bär, hallon,blåbär el vad du nu vill ha!

Grädda i 30min i 200grader!

Mums, jättegod, blir lite sött men ändå syrligt nä'r man har gräddfil i! :)



Sjuk skrutt!


Den stiger...

så nu har hon 40.1 och får hälla i sig en till slurk med alvedon! Hoppas det är en febertopp innan den ger med sig och drar.. :)
Hoppas kan man juh alltid!!

Tyvärr måste vi snart packa in oss i bilen och hämta hem bror, nackdelen med att inte ha valt skolskjuts alla dagar!

Kram!!

Det finns en blogg...

jag fastnat för, känner inte tjejen som skriver. Utan hamnade där genom en Richards kusins, tjejs blogg.. :) Invecklat!
Men iaf, så skriver hon bra! Hon har två små ursöta tvillingpojkar så man har följt hennes väntan efetr sina barn och allt där till och nu skriver om hon vardagen.. Och hon skriver så ärligt!! Hon står för att det ÄR jobbigt, att tårarna kommer både av glädje och trötthet, om kärleken till sina barn och sambo och djur.

Nu har hon ett projekt på sin sida för att hjälpa ett barnhem i Bangladesh.. Det är hennes svärföräldrar som varit med och byggt upp det, så det är verkligen till dom 70 barnen pengarna kommer gå!!!

Så nu tänker jag iaf vara med att skänka en liten slant, många bäckar små ni vet! Så nu tycker jag att ni kanske oxå kan ställa upp och undvara några kronor! :))

Hennes sida är iaf.. viskablifyra.blogspot.com 
Och så ligger inlägget under Sträck ut en hjälpande hand!

Om inte, så har hon trevlig läsning! :)


Medtagen!

Först märktes det inte alls att hon hade feber men sen slog det bara till och hon vart jätteslö.. Hade 39.9 när hon la sig i sängen och fick alvedon. Vaknade efter 45min och skulle kissa och då vinglade hon så hon ramla och febern var lite lägre 39.4.  Lääskigt när de blir så medtagna fort juh!

Men nu sussar hon sött!


Feber,feber..

Kom hem från fotbollen och skulle kasta ungarna i duschen när Stina säger... Jag slår vad om att jag har feber! Och Gustav var inte sen att hänga på, okey men om du har fel så får jag duscha först.

Såååklart, hade hon 39graders feber och fick duscha först!

Så nu blir det kvällsmacka och varm oboy, för en gång skull. Mina ungar tycker att jag är en dum mamma som aldrig ger dom det. Och inte marmelad heller! Men de kommer tacka mig när de blir äldre! :))

Kram och hej!

Kommer att ångra...

mig ikväll att jag inte gjort det jag tänkte göra idag! :( Men men, är ju en dag imorn med, iaf efter babysången! Då när lilleVille ska slumra sött några timmar till jag ska hämta hem de stora. Och så tror jag att vi ska åka förbi och kika om Siv är hemma så att Gustav får sälja lite jultidningar där. Han närmar sig, han räknade ihop nu när han kom hem efter att Britta och Keste mailat vad de vela ha så nu är han uppe över 4tusen strecket.. Heja, heja!

Nu ska jag en vända till stan och byta min dosa till internetbanken!

Kram!

Måndag!

Och om tre veckor sitter vi på flyget!!!
Mot solen och värmen och inga måsten.. :) HÄRLIGT är bara förnamnet..

Så impad!

Av sonen min, första gången han säljer jultidningar och han som alltid är så feg. Nu jäklar, han vet nog vad han vill för han satsar stenhårt. Ringt runt till alla morbröder och fastrar,gammelfarmor,sin farmor och mormor.Britta&Matsen. Varit runt till de närmsta grannarna och sålt och vill och vågar fråga själv. :) Nu ska vi ta cykeln nån dag och dra ett varv bortåt..

Så han närmar sig, tror han sålt för snart 4tusen och han ska upp i typ 8tusen för ett Wii och jag skulle bli förvånad om han INTE fixar det.  Nån som vill handla så kan man även kika på jultidningsforlaget.com Och hittar ni nått så säg bara till!!!

Mmm han börjar bli en stor kille våran Gustav!

Idag har vi varit i Vagnhärad och spelat fotboll, två matcher och tyvärr så förlorade de båda. Men de spelade stundtals mkt bra men de verkade lite trötta och viljan var inte på topp. Men fint väder och varmt var det så vi låg där och njöt och hejade!
Sen hem och åt tacos och ssen drog jag på ljusparty hos Ullis, vart en ljuslykta som hette Kärlek tror jag.. Eller nått, fin var den iaf! :)
Men vad ont man får i huvudet av alla dofter! Så nu blir det att slå på Irene Huss och kika, de filmerna är grymma!

Manne blir hemma imorn med, halsen spökar fortfarande! Suck, värdst för mig juh.. ;)

Kram på er!!

Det var den dagen det!

Upp tidigt i onödan!
Hade visst tagit fel på dag, hade fått för mig att det var idag  det var fotboll. Richar och Gustav och Ville skulle åka, men de kom hem igen vid halv9 för det var ju imorn. Och då hade jag redan lovat Stina en vända till Himpan och gå på loppis. Så för att mannen skulle få nått gjort så drog jag och alla ungarna på loppis. Kom hem med många böcker, ett ds spel, en typ oanvänd Me&i tröja och ett par bruna monster brallor.
Det bästa med loppis är att köpa bra och billiga böcker!!! :))

Sden en snabbis till Maxi och äta korv sen hem och lämna av en sovandes Ville och sen drog vi på Blingoparty hos Jessica, köpte två tröjor en blingomönstrad och en storskogen full med svampar! Såååå fina.. :)

Sen hem och fika och sen dra till Pelle och resten i Blacka, på vägen stanna vi och köpte lite klinkers till gamla pannrummet. Ska ha det under där själva apparaten till bergvärmen ska stå.

Sen hem till dom och få gott käk och snask! Supertrevligt som alltid men det blir så långt imellan vi ses.. Och nu är det natten! För imorn blir det foboll och då vart det jag som fick åka med istället och sen på kvällen ska jag till Ullis på ljusparty!

Kram och godnatt mina fina!

Bakat å bakat!

Men shit vad nöjd man är över sig själv med 116 bullar och 51 frallor, och 2 äppelkakor. Ätit några och sen svisch in i frysen! ÄLSKAR att ha nybakt hemma!!

Sen då, nja han inte så mkt mer idag. Bakning tar en jäkla tid med all denna jäsning och gräddning hit och dit. Lite dammsuget vart det, och sen fredags pizza med barnens farmor&farfar. Mums vad gott!

Smaskigt va????!!

Var med Gustav till grannen innanför och sålde jultidningar och han var helt lyrisk när han gick därifrån för de köpte 5st böcker. Jag hade sagt till han innan att han inte skulle bli ledsen om de inte vela köpa. Så så många var ju toppen för han! Han räknar och räknar, redan kommit upp i över 2100kr och kommer minst tjäna 600kr tror jag det var.
Kul att han går in för det, även om han är ung så är det bra att man lär sig att tjäna lite egna pengar. Det tränas ju både räkning,stavning och sånt oxå och framförallt att VÅGA knacka på och fråga om man vill köpa.. :)

Kul, jag älskade själv att sälja! Brukade bli från alla jultidningar och panda och sen gjorde vi ju egna brevpapper mm och sålde.

Imorn zonsamandrag, som Richard ska följa med Gustav på och jag och de minsta ska till Jessica på Blingoparty! Sen ska vi ÄNTLIGEN! träffa Tessa och Pelle och barna igen. Var alldeles för länge sedan juh.. :)

Men nu ska jag packa fram fotbollsgrejorna, för det klarar INTE mannen min av! 

Kraam! 


Vill ha till Ville!!

tignes coverall 503300 031

Soolig fredag!

Och en trött,snorig och tycksyndommig man.. SUCK!! Ni fattar va?? ;)

Idag har jag planerat att baka frallor,bullar och äppelkaka.. Undra hur mkt av det som hinns med för ja måste dammsuga och nu har ja ju inte bara 3 barn att ta hand om utan vips så vart det4!!!
Mohaha.. Sen måste jag hitta lite nya recept att dela med mig av oxå, för Victoria påpeka att hon testat alla nu! ;)
Men det är ju bra o alla varit lite sjuka nu så kanske vi är friska till vi ska åka. Peppar,peppar!!

Men först gaddarna på Gustav och sen ut till skolbussen! Appropå gaddar så håller Stina på att tappa den tredje och den är sååå lös att den snart står rakt ut! Och appropå Gustav så har ja ju glömt att skriva att han simmade själv i onsdags! :))))) Andreas, tränaren vart helt till sig och bara skrek GUSTAV, JAAAA!!
Du simmar, du simmar. Hääärligt, kämpa! Han blev nog lite småchockad för han vägra ju typ att simma med bara de på ryggen förra veckan och skulle absolut ha simdynan i händerna oxå.
Och så tränade han och jag lite efter förra lektionen och före den här och VIPS så vågade han..ÄNTLIGEN!!!! Och ni skulle ha sett vad stolt han vart.. :) Att han äntligen vågade, han som alltid varit så rädd för att komma under.

Tänderna var det...

Kram!!

Jaha, sängen snart då!

Och jag har läsning, de tre sista böckerna av Roslund/Hellström (Tror de hette så författarna) Och de är gryyyyymt bra och äckligt grymma och råa med. Oh jag längtar!

Gustav fick ju papper om att sälja jultidningar, han var en aning fundersam först om hur dt funka och så. Men sen vart han ELD och LÅGOR och nu jäklar ska han sälja till sig ett Wii el pengar till ett iaf. Så om nån vill handla, säg till!!! Så blir han glad min lilleman!

Var till Norrköping idag, köpte jättefina och bra jeans till grabbarna för 49!!kr :)) De hade 50kr rabatt på alla barnjeans och dessa med mudd nertill kosta bara 99kr, det kallar jag klipp! Skulle velat ha sådana till mig själv också och då gärna för samma slant.. ;)

Sen var det bokbuss idag så nu har vi lånat en stor påse med böcker åt oss alla, nja inte mannen då. Det är LYX tycker jag, att kunna låna böcker! Och jag är så glad att mina ungar älskar att läsa,bläddra och lyssna, det finns inget bättre sätt att lära sig!

Jag är fortfarande snorig, el tä så nu har min älskade Menthol nässpray åkt fram och används 3ggr per dag, INTE mer, jag lovar! Ska inte bli beroende den här gången.. Jag vet, jag har sagt det VARJE gång!
Men men.. E ju så skönt att kunna andas med!

Nu ska jag fixa lite goda mackor och te!

Kram på er!


Mitt fina armband!

Först har jag inget och nu har jag två.. Först det fina jag fick av Sandra och sen det som Victoria fick göra åt mig! :)



Mor,syster,dotter och fru.. Allt jag är på en rem runt armen! :)

Och om ni blir sugna så vet ni vem ni ska vända er till!

Kram!!

Rättelse!!!

Jag skrev fel.. Han ska såklart jobba på BIVA!!!! Tack Madde för att du har koll åt mig vad jag gör för fel.. :)

Biva,biva,biva!!!! Sååå nu vart det rätt iaf.. :)

Hihihi..

Min man ska börja ett nytt jobb, 4v kvar sen 2v semester sen börjar han på Motorcentrum igen. Fast nu ska han inte skita ner sig, och inte ha  smutsiga arbetskläder. Hellst skjorta! Haha hans skräck, men det funka med typ en pike tröja oxå!

Kommer att bli bra! Lite mer ansvar, lite bättre för kroppen och knäna som säger ifrån.. Och det bästa av ALLT! Nu kan ju absolut inte JAG köra Passat längre... Snälla,söta,rara ge mig en 95:a igen :)

Hoppas kan man juh!

Kram på er!

Host,snörvel och suck!

Halsen är lite bättre men nu är jag tät i näsan och hostig istället!! Men känns som det är på bättringsvägen iaf.. :)

Sååå fint väder! :) Härligt höstväder, perfekt att plocka svamp och lång promenix.. Fast jag som skulle vila ordenligt idag, hade till och med tänkt få Ville att somna inne. Ev ta in vagnen och lägga han i eftersom han somnar bäst ute i vagnen. Kan ju ta den ny jag, el Pära köpte på annonasen på Blocket. En resevagn från Babytravel. Jätte fräsch och billig!

Men men, vi får se..

Nu ska jag dricka upp mitt te iaf!

Kram på er!

RSS 2.0