Sussa el inte!

E ju bara skit på tvn, men så varmt så man har inte lust att krypa neri sängen heller. Gustav vrider och vänder och kan inte somna, kom precis upp svettig och trött och törstig. Men nu sprang han och lade sig igen.. Barnen har redan börjat tjata om hur långt det är kvar tills Turkiet och vill se alla bilder man kan hitta.


Gick en kvällspromenad med Erik,Malin och Mattis runt sjön, skönt! Nu har man varit duktig och gått en bra bit idag med.. :)) När vi kom hem var Matilde och de här och hon växer och växer.. Stora tjejen nu, ligger på mage och kikar och kikar med nyfikna ögon. Ska lägga ut bilder snart, måste bara se till att nån kommer hit och tar med datan. Har ju massa bilder från midsommar och så juh, inget roligt att blogga utan bilder. Och inget kul för er som läser heller!! :(

Nehe, rota fram en bok ur mors gömmor kanske och hoppa i säng!

Kram på er!

Tjohoo!!!

Resan är beställd, det blir Alanya i 8dagar i månads skiftet sep/okt... Åh vad jag längtar, och vad trött man kommer bli på ungarnas tjat! ;) (Och Mattis)Han vela ju sååååå gärna hänga med oss på en lugn famileresa... Mohahahaha


Härligt, härligt!!!


Varit på besök...

hos världens bästa gammelmormor, söt och rar som alltid och lite vimsig.. :) Men det hör ju åldern till!!

Nu ska jag dra mot stan och beställa resan och sen en vända med Mattis till Sågmyra och kika lite, kanske shoppa om det finns någe bra! Måste hålla i pengarna lite nu, mkt som kommer kosta nu i sommar och höst!  Men kul ska det bli.. :)

Kram så höres vi!

Mumsigt och nyttigt!!!

Kan det bli bättre???? :))

Hårdbrödmacka med skivad banan på... Skitgott!!! 

Så testa ni med.. :)

Kraam!!

Allsång! :)

På tvn.. Somrigt värre! Nån gång i mitt liv ska jag med sitta där på en bänk och kika. Men det lär nog dröja.

Legat vid sjön idag med, men ja har inte badat idag heller. Bryggan är inte i ännu så jag har så jäkla svårt att komma i. Måste hoppa el dyka i så pinan blir kort. Men när jag väl är i så kommer jag typ aldrig upp. Barnen badar iaf, nja inte Ville han leker bara i sanden. Men det är riktigt varmt i vatten 22grader så man kan inte klaga.
Åt sill och potäter idag å det är så jäkla gott, skulel kunna äta det jämt!

Sen vart det en joggingvända, inte mer än 3km, men alltid nått. Ska jag springa,simma,cykla el nått varannnan dag så måste jag ju hålla det! Men det var jobbigt idag,dels att springa själv,sen var det jobbigtvarmt och så är det inte bra att springa på asfalt men är man ormrädd så är man!

Nehe, beställa resa imorn då.. Det ska bli spännande!!! :) Vi har hittat ett fint hotell, men vi är ganska öppna för förslag.. Så vi får se vad det blir, kul ska det iaf bli. Men det är ju en hel sommar först!

Nehe, yoghurt med lite brödbitar i ska ner i min mage nu för havregrynen e slut. Bäst att fixa till nya nåndag..

Kraaam!!

Sol!!!

Vad man blir lycklig när solen strååålar! :) Gröt till frulle och sen skulle stumpan och jag springa en vända hade jag lovat. Men vi kom inte så långt för vid stigen vi skulle vika av vid låg en liten men ack så äcklig HUGGORM!! Grrrr jag  hatar dom.. :( Stina sprang lite före mig och jag han precis dra tag i armen och få undan henne typ 50cm innan hon hade klivit på den.  Tur, tur så det vart en kortare sväng och lite blomsterplockning istället.
Sen ikväll är det Gustavs tur att vara med, men då tar vi en annan sväng tror jag. Och efter det får jag nog ta en runda själv för Johan är ju i Hallsberg igen och Mattis ska ju jobba.
Så det får bli asfaltslöpning idag!

Men först sill,ägg och potäter till lunch och en vända till sjön! :)) Bäst att passa på, imorn ska det ju bli lite sämre med regn och moln så då får det bli en vända till stan och boka resan, sen till Sågmyra en vända och kika.. :)

Men, nu ska jag hjälpa till med lite sallad!

Kram på er!

Sandras smaskiga Jordgubbscheesecake !



Botten

100gr smör el margarin
3dl socker
1,5dl mjöl
4msk cacao
1,5tsk vaniljsocker
2st ägg

Smält smöret och rör ihop till en smet och häll i en smord form med avtagbara kanter. In i ugnen i 175grader i ca 12min, jag hade min i 16min för jag tyckte den var lite lös..

Låt kakn svalna!

Fyllningen

5st passionsfrukter
200gr philadelphiaost
2dl socker
2tsk vaniljsocker
3st äggulor
3dl grädde
2dl mosade jordgubbar
och lite skivade jordgubbar till ganering

Sila ur saften ur passionsfrukterna.
Rör ihop osten,socker,vaniljsocker rör sedan ner äggulorna ett i taget.  Tillsätt de mosade jordgubbarna och saften från passionsfrukterna. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i smeten. Häll över kladdkaksbotten och in i frysen i minst 4timmar!!

Ta ut den lite innan ni ska äta och garnera med resten av jordgubbarna!

Ät och njut för den är sjuuuuukt god! :)

Underbar dag!!

Sol och värme i massor, smällt i mig massor med härligt god vattenmelon, läst och njutit av dagen! När Ville sussat klart och fått i sig lite mellis så drog vi ner till sjön.. Stina plumsa i på en gång och låg i hela tiden vi var där, Gustav är lite fegare men han bada iaf. Men Ville han skrek, och bada var ingen hit idag heller. Men sitta i sanden och leka med hink och spade det var skoj!

Stina lekte med en flytgrej, och jag skulle inte bli förvånad om hon lär sig simma iår.. Synd att inte Gustav med är lite tuffare i vattnet, kommer inte bli skoj om hon lär sig innan för då kommer han nog tappa sugen helt för att lära sig. :( Inget att göra men det kommer bli en tråkig sits om det blir så!

Jag smörjer och smörjer både mig själv och ungarna men jäklar vad solen tar, det värmer på ryggen som sjutton idag.. Men vad ska man göra, stänga in barna el låta dom gå fullt påklädda el låta dem vara ute i solens livsfarliga strålar?? Hm, svårt beslut men det är nog bara att fortsätta smörja och se  till att de har nått på huvudet och häller i sig dricka!!!

Nehe, nu ska jag fixa till en tallrik naturell yoghurt med en massa honungshavregryn! Smaskens.. :) Nån mer som gjort dom?? Vad tyckte ni isåfall??

Kraaaam!

Äntligen!!

Har jag datan i knät igen! Kan ju gå in från mobben och kika med men har en man som kastar arga blickar på mig då.. ;) Hemma i Karlsbyn igen iaf!
Har haft en supermysig helg i fäbon med familjen och kusiner och deras kära... Fint väder, massa knott, good mat och dricka, ännu mera knott och hallonsnaps som smaka riktigt bra, ungar som inte hade mkt till tur när det gällde både lotter och chokladhjul,lite fiske, skitgod jordgubbs chesecake,promenader och just ja KNOTTT!!! Haha, men de gillar inte mig som tur är!!

Ja det var en härlig helg!!!

E så nöjd just nu, har precis avverkat 4.8km rundan med bror.. :))) Och JAG fixade det, sprang hela vägen och det var lååångt. Så skönt och då gick vi ju även en promenix på över 1timme med en Matilde som inte vela sussa. Men det behövs efter midsommar snasket och all god och inte alls nyttig mat.

Mannen åkte hem idag för att jobba ovh vi blir kvar över en vecka till, och det verkar ju bli ett härligt väder.. Sol,sol,sol! Så skönt så imorn blir det en vända till sjön, stranden man bodde på som barn. Där man gick naken som liten flicka och bada och sen några år senare ABSOLUT skulle ha en bikinitopp som de stora tjejorna MEN inga bikinitrosor... Haha!!
Hedkarlssjön here we come!

Ungarna bada redan uppe i fäbon, men det är lite grunt där så det vart inte så mkt till bad och ingen sandbotten är det heller. Så imorn ska Ville få testa på att bada med, han är ju bara van med badtunnan nu så när vi satte han i badkaret här uppe så vart han rädd el nått. Han grina iaf och vela kliva ur, HAN SOM ÄLSKAR ATT BADA!!

Nehe, mat var det!

Kraaam!

Hemma, el vad man kallar det!!!

I karlsbyn hos mammsen och bröder! Packade in våra grejor, som ju är en hel del, natta Ville som kors i taket var vaken hela vägen! Sen drog Johan och jag ut och sprang, en runda på ca 5km.. Men när vi kom till bror kikade vi in en vända,drack lite vatten och såklart kollade till min lilla tjej som sussade så sött i Stinas gamla bodysuit. Imorn får ja pussa på dig i vaket tillstånd!! :)

Sen vart det svårare att springa när man gjort ett stopp så de sista 1,5km vart i gångtakt. Men jag är nöjd än då, flyter på skapligt. Kanske inte så fort men jag springer iaf!! :))

Nehe, nu ska jag krypa till kojs, ska upp och göra klart en grymt god Jordgubbschescecake som jag ätit hos rara Me&i Sandra.. :) Den är mums!!!!

Så natti natti på er!!

Dagen innan...

Avresan till midsommarfirande i Dalarna, ska bli häärligt!!! :) Å framförallt att träffa och gosa med fasters skrutta igen, var ju ett tag sedan.
Nästan packat klart nu, lite smågrejor och skor och kepsar och sånt.. Men det fixas imorn efter att vi först åker till önåker och hämtar ut Me&i kläderna och sen en vända till Ingelsta för att shoppa några små grejor, solcream,presenter till nån som fyllt och lite annat.

Idag känns det på ryggen att solen värmt på bra, ändå är ag duktig att smörja in mig och ungarna varje dag. Men det är inte lätt när solen gassar och man bara vill vara ute!
Bara att smörja och smörja..

Nehe, gå och sussa kanske, skulle vela se CSI men det e ju så sent. Började kika igår med, och i reklamen så gjorde jag situps men jag somnade i sista iaf.! :(

Hoppas jag hinner skriva lite imorn på dagen och om inte så hoppas jag på en snabb och smidig bilresa till mammsen och pappsen, så hörs vi sen i Dalarna!

Kraaam!

Honungsrostade havregryn!!



Sjukt gott och enkelt.. :)

Jag gjorde på..

5dl havregryn,el fiberberikade el vilka du väljer.
1msk flytande honung
1msk flytande margarin

Rosta grynen i en varm och torr stekpanna, sedan tillsätter du bara honung och smör och låter det smälta ihop. Låt det kallna och sen är det fritt fram att mums!!

Jag hade mina i naturell yoghurt och lite tärnat äpple, men godaste är nog med färska jordgubbar,smultron el hallon..



Det vart lite träning idag med!

Inte springa som jag hade tänkt men 1mil på cykel med grannen, helt okey och inte så långt som man trodde! Så imorn har jag väll både träningsvärk och ont i röven.. ;)

Skönt iaf att röra på sig och nu har vi sagt minst 3ggr i veckan!!

Gjorde lite snaps idag, såg recept i tidningen.. Gott vet ja inte om det är men kul att prova!
Det vart hallonsnaps och rabarber/jordgubb!


Ser ju smaskigt ut iaf men vi får se sen på fredag!!

Sen gjorde jag en himla god annan grej jag sett på en blogg jag följer..
Honungsrostade havregryn.. Enkelt och smaskigt!!! Borde va skapligt nyttigt med.. :))

Kommer in en bild imorn på det färdigt. Åt det på naturell yoghurt och äppelbitar!!!
Smaskens.. :))

Nehe, nu ska jag hoppa i säng för snart vaknar lilleman!

Natti natti!!

Ljuva hem!


Fick dessa av Susanne m fam när jag fyllde och nu är de uppe på väggen, hittade äntligen tavellister i ek.. :)

Men lite knäpp som jag är så valde ag att ta bort det första "hem" det ska jag ha till en annan sak! :) Lite mera JAG nu, och inte så som alla andra har!

Tack igen!! :))

Springa el inte springa!?

Borde ju ta en tur, bara för att!! 
E ju bästa medicinen mot träningsvärk om jag inte har fel.. :) Hoppas bara mannen kommer hem snart då från Nyköping, där han tränat med rallybilen!
Vill ju inte lämna ungarna hemma själv.. Hoppas hoppas!


Godmorgon!

Solen skiner och mannagrynsgröt i våra magar! Synd bara att lillemans envisas med att vakna vid 05-05.30 vareviga morgon.. Och att hans mor inte kommer i säng förrän framemot midnatt! Men nu blir det hem till mor och far på torsdag så då kan de få gå upp och jag sova ut lite.. :))

Börja packa lite idag då, och städa undan så det e fint när vi kommer hem...

Men först borsta gaddarna och plocka bort frullen, Ville har visst fått två kindtänder uppe som hans mor missat! Man har inte alls lika bra koll nu med nr3 kan jag lova.

Vi höres!

Springa,jogga el vad man ska kalla det!

Jäkla jobbigt var det iaf, har man inte tränat el sprungit eller nått på typ 4-5år kan man ju inte ha några förväntningar alls! Vi har en slinga, den är strax över 2,5km den är inte lång men igår var det som att jag gett mig på ett maraton. Eller jag och min bror, som jag lurat med mig.

Men iaf, jag gjorde det! Jag orkade springa heeeeela vägen utan att stanna.. :)) Sååå skönt, jag var slut, till och med jag var tyst! Orkade knappt prata på slutet, men vad gjorde det när jag fixade det!

Så nu ska jag ta tag det här och försöka springa ett par ggr i veckan iaf, eller gå i snabb takt!

Så skönt efter, men jäklar vilken träningsvärk jag haft idag!

Å idag har det med blitt att röra på sig, men ingen springtur utan istället så ringde min jobbarkompis Hanna igår och fråga om vi hade lust att hänga med till kolmården!
Vi har ju årskort, jag och barna så klart att vi hängde på!!

Det var lite mulet först men det sprack upp och blev soligt och varmt!

Ungarnas favorit var såklart Delfinerna och Delfinexpressen!

Ingen bra bild, men såklart glömde jag kameran så det fick bli med mobben!
Delfinerna fick jag hoppa idag, man får u inte ta med vagn in och Ville hade precis somnat och jag har ingen lust att väcka han. Men jag hade det härligt i solen och en massa roligt folk att kika på! :))

Många backar och mkt kånkande med vagn men vad härligt det var. Ville var väldigt intressear av djuren och kalla både noshörningar och elefanterna för PAPPA.. ;)

Sen hemma, vart det en snabb middag på naturell yoghurt och varma mackor innan barna skulle hoppa i sängen efter många händelserika dagar! Och dom somnade snabbt och sött!

Nu ska jag vika tvätt och stoppa i lådorna så jag kan börja packa inför Dalarna och midsommarfirande.. :)

Kram på er!

Fotbollcup!

I ett superfint och kustnära Trosa, men tyvärr var det inget man såg något av. Det var mest massa fotbollshungrigabarn, fotbollar och hejande föräldrar. Så ag får nog ta bilen och styra mot Trosa en gång till för att upptäcka det som alla pratar så fint om!

Men fotbollen var trelig den med, härligt väder och trevligt folk!
Tyvärr har våra ungar lite otur då de ju inte är så många, så de har 03,02,01 i samma lag och såklart möter de dom som är rena 01or.. Sen har vi ju blandat lag med, med tjejer och killar. Men det är nog ingen nackdel igentligen för vi har tuffa tjejor med skinn på näsan och killarna i motståndar lagen står med hängande hakor när de blir bortdribblade.

De förlorade alla matcher,men de spela grymt bra och bara bättre och bättre ju fler matcher, de hade jätte roligt fast de borde kräkas på fotboll efter att ha 3 dagar med fotboll i benen efter fotbollskolan och de gör oss föräldrar som hejar på så STOLTA!!!

Lite bilder iaf...



En kille med nr 13 på ryggen som börar få mer och mer koll på bollen och fötterna!


Stolta ungar som fick ta emot medalj!!! :))


Villekillen och morbror Mattis!!

Och appropå Mattis, kan inte låta bli att lägga in hans underbart vackra solade fötter! Mohahah


Jo, ja överlevde!

Men vi satte på en film när vi duschat och så somnade jag och vakna mitt i natten!
Sen vart det kolmården hela dagen idag... Men snart, ska bara få ungarna i säng sen blir det uppdatering!!!

Håll ut.... :)

Sagt är sagt!

Så nu ska jag visst ut och springa med bror, om han nu inte hittar på nån ursäkt.. ;)

Om jag överlever så kommer det komma in ett gäng bilder och ord om ett tag!
Önska mig LYCKA TILL, var typ 4-5år sen jag sist var på en runda...

Kram och förhoppningsvis på återseende!

Fredagkväll...

Ville sussar,mannen sussa,Mattis sussar nästan, Stina som borde sussa och borde vara skittrött efter två fotbollsdagar sover INTE. Och Gustav vet vi ju inte för han sover ju kvar på fotbollskolan idag, så det blir första gången för han att sussa borta!  
Och jag är pigg som en mört och försöker få hjälp av nån händig karl med att sätta upp två tavellister men det verkar kört!

Och det känns lite sent att ställa sig och koka saft, så det får jag ta imorn! För jag fick massa rabarber av Anette idag, nu ska hela min frys fyllas med rabarbersaft!!! :)

Var in till Norrköping idag, mötte upp mannen så vi var och provade ut en ny bilstol till Ville. Valet föll på en Brio nånting,en svart! Så nu ska akta graco babyskyddet ut på blocket, hojta om nån e intresserad. Sen var jag och klippte luggen, 95kr!!!?? inte billigt alls och tog max 5min. Men men, det kostar att ligga på topp. Köpte nya korta leggings från Gina, de är bäst. Och så en topp på rean där inne, tänkte ta en ljusgrå men expediten lura på mig en aprikos. För jag som hade fräknar och var mörkhårig var sååååååååååå fin i det. Men det blir nog bra!

Mattis är ju som sagt här, och imorn är det han som står för matlagningen.. Har med sig eget recept och shoppade varorna på vägen hit i katrineholm. LYX för mig!!!

Neä, en kopp te sen kan man ju lika gärna gå och sussa! El läsa, ska börja i del 2 idag.. :)

Natti natti!!

Mums!!!

Ser inte mkt ut för världen, men sååååå sjukt gott!!


Me&i mannekänger!!!


Gustav i en formel1 tröja, svarta knickers och svarta svettisjackan som alla mina ungar kommer att ha...


Jag och Stina i varsin medaljongklänning..
Och sen har hon frottebyxor i rosa och en geisha tunika.


Kusinens födelsedagspresent!


Villes röda knickers, husvagnströja och trafikstocknings bodysuiten, och en brandbilströja att växa i..


Till fasters favoritflicka.. :)
Medaljong bodysuit och overall med pussgrodan på!


Hade en liten frågetävling som jag och en tjej kamma hem delad första plats i, så det vart fina äppelservetter och halva priset på valfritt damplagg!

Tack söta Sandra för en härlig kväll!!!

Shoppat... :)

Och en hel del vart det..
Var ju till ringarum, till sötaSandra på vipträff för oss utvalad... ;) Bjöds på Skitgod, smarrig, underbar jordgubbschesecaka.. MUMS!!! Massa fina kläder till otroliga priser! Ljus och Vickans smycken.

Vart en hel del shoppa, mkt mer än vad jag tänkt så nu blir det klädförbud ett tag, veckan ut iaf! ;)
En klänning till mig själv, och lika till Stina så nu kan vi matcha både den och bilarklänningarna!

Kan lägga in lite bilder på kapen imorn.. För nu är jag sååå trött att jag ska hoppa i säng!

Natti natti!

Kväller!

Så när ungarna somnade, de största i samma rum även idag så smet jag över till grannen och fixade en sak.. Sen planetrade jag om tomaterna och satte ner jordgubbsplantorna som jag oxå fått av Victoria. Hon är snäll hon, min granne! Sån skulle ni ha... :)
Sen kom den förbannade knotten så det var bara att pysa in och duscha av sig all jord och små djur. Inget på tv, så jag passade på att byta sängkläder!

Det är många som säger och kommenterar att jag hinner med så mkt här hemma,bakar,tvättar,planterar,målar, fixar och donar mm Men jag har nog alltid varit sån, många grejor på gång och hellst samidigt!! Haha
Sen är jag sån att om jag kommer på en sak så måste det ske hellst på en gång, äh ja vet inte. Tror nog igentligen inte att jag gör så mkt mer än vad ni andra.. Men men! Nu har jag ju så många bra böcker så nu kommer det bli många läs stunder när lilleman sussar och de andra roar sig.

Men å andra sidan så får jag erkänna att ,man blir glad när andra blir impade av att man hinner så mkt och har tre barn.. SÅ TACK SÅ MYCKET!! Och TACK till mina underbara barn med som låter mammsen hålla på med så mkt annat pyssel mellan varven.. ÄLSKAR ER!

Men nu vill jag bara hoppa upp i soffan med en stor kopp te och en macka!

Kram och natti natti!

Mina små konstnärer!

De böra tjata igår efm om att få måla stenar men jag sköt fram det till idag, så när Ville sussa sött i vagnen så åkte färgerna och penslarna fram. Ungarna letade stenar och sen var de i full gång..

De tyckte nog att det var kul för de höll på i 2timmar, jag han både klippa gräsmattorna och lägga mig och sola och läsa några kapitel! :)


Härligt, härligt!!! :))

Altanen!

Skulle ju shoppa nya dynor men hitta inga och dom jag vela ha skulle de ju inte få hem mer, sen var den inga jag fastna för mer än sånna för typ 599kr och så 7st.. Öhhh näe, skulle inte tror det! Tar ju typ en timma och sen har ungarna spillt på dom och så e det roliga slut.. Hellst skulle jag vela ha några med avtagbart tyg så de går att kasta i maskinen. Men de hitta ja inga!

Så lösningen vart dynor från Hemtex, snygga,går att tvätta och billiga. MEN, jag erkänner att de inte vart så skönt utan ryggstödsdyna. Det kommer inte bli att jag sitter där i flera timmar bara för att.. ;)

Men iaf.. Så valde jag att hänga upp dem på väggen, dels för att de blir så skitiga av alla pollen,sen hitta jag såååå snygga krokar som jag vela använda, sen har vi världens sötaste katt som gärna kommer och övernattar på dom.. ;)

Så det vart så här!!

Och sen om man ska fika, så är det bara att plocka ner dom!

Jag tycker iaf att det vart en fin detalj, och jag gillar sånt!

Gott gott gott!!

Och mkt saft går det åt i värmen, kom på idag att mitt loppisfynd för en femma e ju perfekt att ha saften i.. :)

Frullen avklarad.. :)

Innan 08, så denna dag kommer bli lång! Men det är ju bra, får passa på näs solen gassar.. Längtar redan till Ville ska sussa så jag kan lägga mig på filten och läsa, gryyymt spännande bok. ODJURET! Men den är grym,rå,äcklig,avskyvärd och fruktansvärt bra och spännande handling. Den handlar om sånt som man inte vill att nån inte ens din värsta fiende ska råka ut för. Och det värsta av allt, odjuret ger sig på barn.. Små flickor i Stinas ålder!
Så efter den här boken kommer mina barn att få ha koppel och känna sig som hundar.. Nejdå!

Stina sussade ju inne hos Gustav inatt på golvet, och jag hade räknat med mkt spring av törstiga,kissnödiga och upprymda barn men tji fick jag! De somna 30min efter att Gustav läst klart för syrran... Det är jobbigt med sol och värme!

Nehe,kläder och solkräm på för nu ska vi ut!!

Kram så länge... :)

Trädgårdsbilder!

Landet vi gjort i ordning, den ena med morötter och sallad och den andra ska det bli fullt med härliga jordgubbsplantor. Fattas bara lite jord, sen ska vi plantera.


Mjölkkannan som är hemifrån Jutänget, ska förhoppningsvis inte fyllas med regnvatten som jag tänkt! ;)


Rabarbern jag fick sno hos grannarna! TACK än en gång... :)


Nu är det murgröna i satt som ska klättra på pinnarna har jag tänkt!


Lilleman!


Underbara rosor!!!!

Men vänta tills de rosa börjat blomma de är nästan ännu vackrare!!!

Underbara ungar,med livlig fantasi!

Och det är väll det bästa man kan ha, med lite fantasi kommer man komma långt!!!


Det börja imorse med en superman, med en kappa av en oanvänd kompostpåse.. ;) Sen på efm fick jag och Victoria en inbjudan till circusuppvisning och fika. (Men ja fick fixa fikat,fick jag order om)


Stina bjöd in oss och presenterade jonglören Gustav!
 

Sen var det gungtrix från båda!

Och djupa bugningar vid applåderna!

TACK ungar! :)

Sen vart det fika med för alla, nja inte Ville som bara sov,sov och sov! Så han missade allt det roliga..

Seg dag...

inte mkt gjort,ungarna har fått titta på film och byggt lego.. Själv vet ja inte vad ja styrt med, det vanliga, frulle,kläder,byta blöjor,torka tårar,fixa käk och mellis,lägga lilleman,fixa fika,diska och se till att de stora är fotbollsklädda och klara tills vi måste åka,träning och sen hem och kasta dem ii duschen och sen sängen. Igentligen en hel del,men ändå inte!
Men man måste slöa till ibland med!!

Så tråkigt att det inte är mer på tv.. Brukar inte 3an el 5an alltid ha film på sommaren vid 21? El det kanske inte räknas som sommar än?? ;)

Kikar iaf på norska hollywood fruarna, oh shit de e ju inte kloka!! Ska nog gå och lägga mig istället och läsa. Har ju fått tag på alla fem böckerna utom en, och det är nr tre som fattas av Roslund/Hellström böckerna. Så nu hoppas jag bara att de är bra oxå!!!

Men först en stor kopp te!!!

Kram och hej!

Fallskärmsblomma!

En underbar skapelse, tålig som sjutton och häftiga blommor.
Liiite vatten,ljus och sen behöver den inte mkt mer!

Ungarna älskar när den blommar och det gör deb titt som tätt...



Åhh...

I bland kan man bli tokig på ungarna, idag vid frullebordet började de tjafsa om vem som skulle ha sista mackan. Jag tröttnade efter en kvart då jag och minstingen ätit klart för lääänge sedan!!

Hur tror ni det sluta?? Precis som jag sa från början, att de inte var någon ide att de tjafsa för att INGEN av de skulle orka en till macka. Och så vart det, när Gustav väl la sig och sa att han inte skulle ha den så skulle ju inte stumpan det heller!
Ungar,ungar, ungar!!  Tur att de in nästa sekund var söta och frågade om de fick hjälpa till att duka av.. :)) Medans jag läste tidningen, sen att jag iaf fick ta reda på allt som flyttats från matrummet till köksön i köket och ställa in i diskmaskinen är ju en annan femma!

Nehe, idag då? Slööööööa,läsa,kasta in en tvätt kanske,baka nått?? Hm, får se.. Ikväll e det iaf avslutning på fotbollen! Så då blir det nog att spela fotboll, brukar vara barna mot föräldrarna.. Mohahahaha stackars ungar!! ;)

Kram och hej!

Rabarbersaft!



En väldigt enkel variant som jag hittade förra sommaren!

6dl vatten
1,5kg rabarber
5st kryddnejlikor
500gr socker per färdig avrunnen saft

Skölj rabarbern och skär ner de oskalade stängerna i cm tjocka bitar, låt vattnet koka upp och häll i rabarbern och nejlikorna. Låt det koka under lock tills rabarbern mjuknat, tar ca 10min.
Sila massan (lättast i en sån tygpåse med ställning man sätter på en hink,hade ingen så förra året så då vart det i durkslag med ett extra tunt tyg i. Och det var mkt osmidigare!!) tills all saft runnit ur..

Mät saften som du fick ur och koka upp det med sockret, 500gr per liter färdig saft. Var noga med att ta bort skummet!
Häll upp på rengjorda flaskor el burkar och kyl ner.

Jag har valt att göra utan konsenveringsmedel juh, så de måste frysas och hållbarheten när man tinat dom är ju inte så länge. Så tänk på att inte ta för stora flaskor, jag har haft 3&5dl flaskor..

Hoppas ni med gillar den, alla vi i familjen gör det iaf!! Och det bästa är att den är smidig att göra, man har typ alla ingredienser hemma och den är framförall goooood!


Åh vilken skön dag!

Upp vid 07 och fixa frulle och en sallad, ölkorvsallad fick det bli! För solen skiner som aldrig förr så då var det ju folkrace som stog på planeringen. Och vid tvådagars så startar det redan vid 09! Tiiidigt.. :)

Men vi han inte riktigt, för när vi kommit en bit kom jag på att mannen ju inte satt på Gustav och tina deras långärmade och när vi väl hämtat dom så blev Gustav lite hängig och trodde han skulle kräkas. Han har så lätt för att bli åksjuk, och på kvarsebovägen är det inte konstigt att man blir det! Men han mådde bättre med lite luft och en pappa som körde liiite långsammare.

Väl framme, så hade vi ju såklart missat Jennies första hit. Men men, det vart ju flera under dagen även om det den här gången inte räckte till final.
Det bästa var iaf att Villemannen nu är helt insnöad på folkrace och sitter som att han är på en tennismatch och kikar på bilarna.. ;) Det är ju inte så konstigt med de generna han har och då får man lägga till korven oxå så är det ju allt han älskar!

Var ett härligt,soligt väder.. Lite regn på slutet men det gjorde inget, och Ville satt lika glad och nöjd i vagnen under regnskyddet.


Sen var det hem och fixa lite käk, vart havregrynsgröt till alla. Gott,snabbt och nyttigt!!!
Sen kom Susanne förbi och hämta de tre  ljuslyktorna hon beställt, sånna som vi gav till fröknarna.. Sen hoppa barna i sängen och jag diska det sista och hamna här.

Nu är det duschen som hägrar, måste bli av med allt damm från tävlingen!

Puss på er!

( Haha såg på facebook igår att två olika personer hemma i byn, testade och bjöd på min Tacokryddade kyckling lasange! KUUUUUL, och den verkade gå hem där med!) :))

Det sämsta med sommaren...

är iaf att det bara e skit på tvn!!! Okey om det iaf är fint väder för då kan man ju vara ute och pyssla men när det bara regnar och regnar och man vill gosa ner sig i soffan och kika på en bra film.. :(
Men men.. Idag somnade jag ju iaf inte på soffan och vakna halv4 som igår.

Mannens fingrar e bättre iaf, han vägrade sticka hål på nageln med ett eldat gem men med en skitig borr gjorde han det i garaget.. Suck, bara att hålla tummarna att det inte blir nått infekterat!

Lutar åt folkrace imorn, bara det inte regnar!!! Så det blir tidig uppgång, så nu har ja inte tid att sitta här mer. Hade tänkt lägga ut bilder på vårt nya land, men jag glömde ju att ta dom! Men vi har iaf planterat både morötter och sallad idag.

Men kram på er!!!


Fy fan, där vart man lite småskraj!

Barnen och jag var inne och plockade och då small det till som sjutton, sa till ungarna att nu var det nog nån som fick punka el nått. Kika ut genom fönstret och såg granntanten (inte Vickan) springa mot garaget.. VÅRT garage!

Faaaaan, de var i vårt garage!!!!

Då ser jag mannen komma springande med ena handen mot magen... Det var många tankar som han springa igenom mitt huvud kan jag lova!

Han hade ont,det blödde från ena handen,den andra var som bortdomnad,och började svullna och bli blått under naglen. Men han hade en jäkla tur!! han höll på att skära hål på nån plåt tunna som det var vätska kvar i och det gick inte riktigt som han tänkt. Så den sprängdes!

Men men, han prata nyss med 1177 och sen med nån akutläkare i Nyköping, och det skulel nog inte vara nån fara. Han skulle elda ett gem och sen göra hål i nageln så blodet skulle rinna ut. Men, han e ju lite feg så det hoppa han.. han och sprutor och sånt är inte vänner! Så det vart några värktabletter istället och bita ihop!
Läskigt var det iaf, för det small jäkligt högt!!!

Karlar,karlar.. Men den här gången gick det bra!


Idag har vi...

bara varit inne, för det har regnat och regnat men det har inte gjort så mkt faktist! För då behöver man inte ha dåligt samvete för att man e inne och donar..

Vi har...


Det börja så här, gud va ungarna skratta när de såg det. Så här mkt har det nog aldrig jäst över för mej..


Näe, jag har inte alls smakat på florsockret!
Synd bara att beviset satt kvar runt munnen... ;)
 


Och här har ni resultatet.. :)

137 goooooda bullar vart det..

Och som Stina ju säger, när ugnen ändå är igång så baka vi lite frallor med!!
SMASKENS!!!!


Så nu är frysen full med både matbröd och bullar ett tag, men jäklar vilken tid det tar! Inte hunnit mkt mer än det idag, och då ska jag ju packa ner det i påsar och sånt med.

Shoppade sååååå fina kläder idag på Menadi rean... :)) Hade turen att det jag vela ha redan i vintras men var lite för snål för, fanns kvar!

Tack söta Sandra för hjälpen!!  Du är bäst.. :)


Skulle ha bakat kanelbullar igår...

Men det vart inte av så idag köpte jag en Kanelbullebody till Ville istället på Lindex för 59kr... :)

Dom har lite godbitar där inne ibland...


Skolavslutning!!!

Med härliga barn,sång,korv och glass och det viktigaste.. Härliga fröknar som verkligen hittar på mkt skoj för våra barn. NI ÄR GULD VÄRDA!!!!!!

Så nu har Gustav bara 10v kvar och sen har har han minst nio år i skolbänken framför sig, men det kommer nog han att gilla.. :)

Lite bilder då...

De kom tågandes ner från skolan till gräsplätten vi föräldrar stog på..


Stolt kille med en papperskrans de gjort själva nedtryckt så örona står rätt ut... hihi Och fröken som ger dem paket för de varit så duktiga, en bok att läsa själv!

Ohhhh vad jag älskar mössan... :) Och Ville älskar nog korv med bröd nästan lika mkt!


Gustavs kort med sin egen påhittade text på...


Kul,kul,kuuul!!!

När man kikar in och har fått 5 nya kommentarer!!! :))

Kicki, du som är så händig kan väll börja redan nu å sy och sticka lite kläder till dina dockor.. För vänta du, om några år då börjar hon leka med dom!
Så då kanske vi sitter på golvet och leker med våra barn.. Haha eller vi leker och de kollar på! :)

Synd, bara att min kära mor har städat bort alla mina, och my little ponnieserna och alla mina klänningar jag hade som barn.. Suck! Bäst jag åker hem och letar fram dem!

Kraaam och hej!

Det var tider det...

Ni vet, då man lekte med barbie.. Haha

Och nu har Stina fallit dit och börjat leka med det, kläderna åker på och av,det kammas,och tvättas,läggs och framförallt byter kläder. Vilken tur då, mest för min mor som är en hejare på att sy,sticka, virka olika uppsättningar till dom :)
Jag har ju nästan aldrig fått köpta kläder utan homemade by Solveig var det.. Och det var vad många av mina kära kompisar fick av mig när det var kalastime. Och när en viss donna,Karin närmare bestämt. Ett år INTE fick dessa hemmagjorda kläder till sina barbies utan nått köpt, då blev hon sur!! Rätta mig om jag har fel Karin, men visst sjutton har jag rätt???

Nu kommer iaf några barbie med lite nya kläder hon gjorde till stumpan min när hon fyllde!



Fina va, med hattar med blommor och pynt på???

Nehe nu ska ja se till att det stora ponken som tränat fotboll verkligen ligger till sängs, antagligen med Dsèt i handen...

Vi höres!!

Min lilla Björnbuse!



Idag har skolan Elevernasdag så då fick de om de ville klä ut sig till film/tv figur.. Gustav skulle inte först, men sen vid kvarti9 igårkväll kom han upp och sa att han skulle.. Såklart!!!

Men det låt en Kalle Anka tidning på golvet, så vi kom snabbt på at han skulle vara Bjrönbuse, fast utan sån för ögona. Så det var bara att sätta sig och sy en björnbusetröja.. ;)

Han blev nöjd och det är huvudsaken!!

Folkrace!


Ja det var vi på igår, å den här gången hängde Villekillen med och vart inte nå rädd som han vart i Nyköping!!! :) Härligt, för annars hade han fått stå ut ändå.. Hehe

Bilen på bilden är den vi hejade på, eller Gustav hejja mest på FavvoKimmen som alltid men det vart inget
finalåkande för han. Men Parik, vart 4a i Afinalen, så det får han vara nöjd med. Och snart är det Vimmerby och han får ta ut den riktiga pärlan, inte lika knölig som den ovan.. ;)

Nehe... Nu ska jag hoppa i säng!

Pysslat lite!

Snart är det sommarlov för mina barn, så idag har vi gjort presenter till fröknar på dagis och till Gustavs fröken i F-klassen. Eller vi och vi, de var med första kvarten och sen tröttna dom!

Men iaf så vart presenterna så här... Och om nu nån av er som ska få nu råkar läsa min blogg, så får ni i uppgift att glömma bort vad ni sett till på torsdag!! :)


Ljuslyktor med lite band,stenar och hemmagjorda hjärtan. Det ser blått ut på bilderna men de är turkosa band!
Hoppas det ska bli bra, barnen är iaf supernöjda och längtar efter att ge bort dem!


Underbar kepa!

Köpte jag till Ville idag från ett märke som heter KÅNKARÅNG, liten skärm och går ner i nacken och täcker örona. Helt perfekt juh, och liiite coolare än en solhatt!
Bilderna vart inget vidare för han hade ingen lust att fotas idag.. Men håll till godo!

Visst är den fin! Lite gubbig, bagarmössa från 70talet påminner den om..


Välkommen!!!

In i Villes rum, som nu är i stort sett klart.. :)



En liten myshörna med fotölj och tavlor,med samma motiv som tapeterna som jag snodde ihop!


Som ni ser går det i lime,turkost och brunt!
Härliga och färgglada färger.. :)


Skötbord och dinosariehängare..



Villes lilla skyddsängel från Britta&Matsen med barn, som han fick när han döptes. Och söta grisen att fylla med pengar som hans syskon gav han när han fyllde.


Sängen och tavlorna av gardintyget, som även är samma i påslakanet.. Och den såååååå fina tapeten!!

Så nu har ni sett det oxå! :)

Tacokryddad kycklinglasange!



500gr kyckling                                                      175grader i 30min
2 gula lökar
1 broccoli ca 250gr
1 röd paprika
2 påsar tacokrydda
1½dl vatten
2dl creme fraiche
200gr färskost typ philadelphia
2dl mjölk
ca 9 lasangeplattor
1dl riven ost

Skala och finhacka löken,skär broccolin och paprikan i små bitar.
Dela kycklingen i fingerstora strimlor, stek den och ha sedan i grönsakerna i ca 5min. Tillsätt kryddorna och vattnet.
Rör i cremefraichen,färskosten och mjölken. Koka upp det!
Täck botten på din ungsform (ca 20#30cm) med ett tunt lager kycklingröra lägg sedan  på första lagret med plattor, fortsätt varva och avsluta högst upp med ett lager kyckling och riven ost.

Ställ i ugnen, jag brukar ha breda falsen i ca 30 min på 175grader.

Den är grymt good!!! :)) Hoppas ni oxå gillar den, och glöm inte att kommentera om ni testar recepten..


Marcus och Emmas bröllop!


Igår var det bröllop mellan Richards kusin Marcus och hans Emma.. Så nu ni, finns det inte mindre än 2st urtrevliga Emma Hartzell här i trakten.. ;)

Jag fixade ju blommorna till deras stora dag... Så här kommer lite bilder!

Började runt 08 på morgonen, och det blidde lite problem på en gång. När man gör buketterna i butiken som ska vara i hållare har man ju en speciell ställning man sätter hållaren i. Jag hade ingen sån, tänkte att det går nog ändå. Men när det ska vara en droppe med mkt häng är det svårt.
Men det löste min kära man..

Av en gamalt rör till en dammsugare så löste sig problemet! :) Tur man har en händig och uppfinneserik karl..

Brudbuketten, creamfärgade rosor, ljuslila och mörklila prärieklocka,brudslöja och murgröna hade vi valt i buketten. Temat för bröllopet gick i vitt,cream,lila och silver!

Corsagen till brudgummen,bestman och lilla sonen Hampus. Så fyra likadana tärnbuketter till de fyra fina tärnorna. Samma blommor som brudbuketten fast en enklare rundbunden variant!


En liten fröken som mer än gärna oxå vela hjälpa till! Var nog smått chockad över att mor kastade allt skräp på golvet!

En liten hälsning från oss alla i Ålberga till brudparet! Kul att svärfars skrotbilar äntligen kom till användning... ;)


Marcus fina mor Helena!


En familjebild... Men vi kom på sen att vi glömde ju Ville! :(


Mannen och jag!


Parets söta son, uppklädd och fin!
Skötte sig galant i kyrkan.. :)


Det fina paret.. 


Brudgummens syster Malin, brudtärna för dagen! 
Och så fin...


Jennie och PappaAnders hade matchat kläderna idag!


Ett stort TACK för ett härligt, romantiskt bröllop med supergod mat och dricka!!!


Ålbergadagen!

Lite bilder från dagens jippo i Ålberga!
Duktiga barn och ett härligt väder... :)


Ungarna som uppträder med danser från förr..


Tog en tur med prärievagn och kikade i bygden, med härlig utsikt.


En sockersöt liten gammeldags pingla... I gammelmormors klänning som är typ 100år! Visst är den fin? Ända tills tösen ätit daimstrut och det var choklad över hela.. ;)


Villekillen som börjar bli fint solbränd även om mamma smörjer och smörjer!!

Även detta en härlig dag, som avslutades med pizza och discokalas för Gustav!
Fick hem blommorna idag, så imorn bitti är det bara att sätta igång med en brudis och 4 tärnbuketter och lite corsage till de manliga.. Ska bli skoj! Men ännu roligare med bröllop... :)))

Nu den kopp te och sen sängen..

Natti natti!

Mina goa barn!

I kläder som är upp emot 100 år gamla!
Nu drar vi på hembygdsdag i Ålberga med massa dans och sång mm..


En underbar dag!

Soligt och varmt, varit ute hela dagen och njutit!!! :))

Men först vart det en vända in till nyköping, såg en annons på en Briorace i Sn för 7ookr.. Som ja ringde på och sen var och köpte. Visst den är begagnad, men i mkt bra skick och väldigt billig mot va de brukar ta på blocket. Å den här var dessutom lite nyare än de som brukar ligga där, en -08 som är svart!
Och nu är den tvättad och ihopsatt igen så imorn ska skrutten få teståka!

Appropå tvätt har det tvättasts och vikts en hel del idag, oljat in altanen och ute möblerna, bakat banankaka som var mkt gooood och nu koka jag lite rabarbersaft på kvällen..

Det är ju sååå gott och somrigt!!!
Så TACK snälla Victoria för all rabarber.. :)

Imorn har Gustav sovmorgon, börjar inte förrän vid 11.30 i skolan. De är Ålbergadagen imorn så de går på efm, ska bli massa sång och danser och lite annat kul att kika på. Barnen ska vara klädda lite som förr i tiden, runt 1900-talets början. Hoppas de får lika härligt väder som idag!

Började flytta runt på lite perenner idag, måste testa om det blir bättre, barnen sådde lite blommmor i krukor de fick av mormor. Som ska få stå på trappan till altanen, den som nu är nyoljad så imorn blir det att sätta upp möblerna,nya dynorna och vaxduken. Sen lan vi sitta ute och äta och fika! Häääärligt!!

Men nu ska jag gå och lägga mej och läsa, men först smörja in mina axlar som börjar bli aningen röda.. Sällan?!?!
Barnen smörjar man i duktigt, men sen då.. Hmm!

Kram och natti natti!


Trött!!

Men fått mkt gjort, som alltid när mor och far kommer.. :)
Sååå skoj, och barna blev så glada till och med lilleman som jag trodde skulle bli jätte blyg och så.. Men inte, han skratta och busa på en gång!! :))

Var på stan och leta skor till bröllopet, men hitta inga! Blev dock en klänning till vardags och dynor till utemöblerna, men inga sånna med rygg utan bara sittdynor. Har inte bestämt än om jag ska ha dom. Ska olja in möblerna imorn och trallen sen ska vi se om det blir bra med dom. Köpte mer ogräsättika idag, mkt bra produkt som funkar jätte bra! Har det mellan plattorna och vips så dör det.. :))

Nehe, nu ska jag gå och sussa! Imorn blir det lite skola för G och en vända till dagis för S som ska bjussa på glass.. Sen ska jag på utvecklingsamtal för Gustav vid 12 och sen tar jag med dom hem. Ska ju bli jätte varmt imorn, så då e det bäst vi är ute och solar lite.. Lite färg på kroppen till bröllopet skulle verkligen inte skada!

Kraaaam på er!

Tjohej!!!

Imorn kommer mor och far... :) Åh det ska bli så kul, var jätte länge sen de var här typ i november senast. Så de har inte sett toan,matrummet el nått juh, å inte Villes rummer heller. Det är snart färdig trixat, bara några tavlor och sen ska ni få se lite bilder. jag är nöj och Ville med tror jag för han har "kors i taket" sovit hela nätterna varje natt (kl18 till 06-07) sen han flytta in dit... :))
Sååååå duktig kille, som traskar runt runt och nu även med skorna ute!!

Nehe, nu ska jag packa brödet jag baka i påsar och in i frysen. Men först lite provsmak till tekoppen, det brödet är ju så gott!! Det jag har utlagt på bloggen, enkelt och supergott så testa!!

Vet att det blivit dåligt med bloggande men jag har haft lite att stå i. Idag var Villemannen och jag och sjöng och sen hem och dona lite, var och grävde upp lite perenner jag sett i diket utmed vår väg. Hehe Sen hämta vi hem barna och Stina var och lekte med Julia och Gustav och jag åkte hem och fika lite..
Baka bröd och fixa med tvätten, gjorde en kycklingsallad till middag. Det är så gott och ungarna älskar det med!

Nehe.. Bye bye!!


Söt som få...

Och släktens egna lilla sångfågel, med en underbar röst!!
Som får ögonen att tåras..

Sanna... :)

RSS 2.0