Havregryns tekakor.


Havregryns tekakor ca 20st.
                                     
225grader i ca8- 10min  

     *1pkt jäst
*10dl vetemjöl
*0,5tsk salt
*0,5dl socker el sirap
*100gr flytande margarin/smör
*2,5dl havregryn
*5dl mjölk

 Häll mjölken över grynen och låt stå en stund.
Värm blandningen plus sirap och smör till 37°. 
 Smula ner jästen och lös den i degvätskan. Häll på mjöl och salt. Blanda samman till en deg.
Låt jäsa i 30 minuter under duk. 
 Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Forma små bullar och kavla (eller  med handen) till platta tekakor. Nagga med en gaffel, låt jäsa 20-30 minuter.

            Grädda i 225° i 8-10 minuter.

       

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0