Mumsigt frukostbröd som ni MÅSTE testa!
Frukostbröd!
225grader i ca 15min
*5dl fiberberikade havregryn
*6dl mjölk
*½dl flytande margarin el olja
*1pkt jäst
*2msk brun farin
*2tsk salt
*7dl vetemjöl
Värm på mjölken och margarinet/oljan till ca 40grader, häll vätskan över havregrynen och låt det stå och svälla i ca 15min. Smula ner jästen och farin och salt.
Rör så jästen smälter.
Tillsätt vetemjölet och arbeta den ganska lösa degen ordentligt, med maskin 3-5min el för hand i ca 10min.
Låt den jäsa övertäckt i ca 30min, arbeta degen och tryck sedan ut den i smord långpanna (30#40cm).
Skåra ut bitarna och nagga med gaffel. (Jag brukar få ut 24st)
Låt jäsa i ca 30min till under duk.
Pensla med mjölk och strö över lite havregryn.
Grädda mitt i ugnen i 225grader i ca 15min. Låt svalna på galler under duk och bryt isär brödet när det kallnat.
Gott,enkelt och lite nyttigare!
Testar ni så glöm inte att lämna en liiten kommentar.. :))
Tack Emma för ett mycket bra recept, blev väldigt goda mackor. Provade att baka idag.. =)
Gjorde dessa idag! De va mums!