Grahamsbullar!
Grahamsbullar ca 15st
*3dl mjölk
*1pkt jäst
*50gr smör/margarin, rumsvarmt el flytande
*½dl sirap
*½tsk salt
*ca 5dl grahamsmjöl
*ca 3½dl vetemjöl
Värm mjölken till fingervarmt, ca 37grader och smula ner jästen. När den löst sig klickar du i matfett och tillsätter de övriga ingredienserna.
Arbeta degen ordentligt, kan ev behövas lite mer mjöl.
Låt degen jäsa under duk i ca 40min.
Knåda degen och dela den i ca 15 delar som du rullar till fina bullar.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och jäs dem ytterliga 30-40 min under duk.
Pensla bullarna med lite vatten och grädda mitt i ugnen i 10-12min i 225grader.
Låt dem svalna på galler under bakduk.
Ät och njut!
Siktkakorna, vi vill ha Siktkakorna med! Glömde säga det. Vi fick en assistent av svärmor, så nu ska här bakas!