Morotskaka, (har gjort många och det här receptet är nog ett av de bästa!)
Morotskaka i långpanna!
4 ägg 175grader i ca 20-25min
4 dl socker
6 dl rivna morötter
250 g smör (smält)
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bikarbonat
Jag tillsatte 1½tsk med kanel oxå för det vet jag att det varit förrut och det är så gott!
Fyllning/glasyr:
200 g philadelphia ost
100 g rumstempererat el smält smör
3 dl florsocker
Ägg och socker vispas poröst. Blanda alla torra ingredienser. Rör ned i äggsmeten. Tillsätt morötterna. Smöra el lägg ett bakplåtspapper i botten på en form ca 30¤40cm och häll över smeten.
Bakas i långpanna mitt i ugnen, 175 grader i ca20-25 minuter.
Blanda glasyren, (jag lyxade till det och gjorde 1½ sats med glasyr..)
Låt kakan svalna innan glasyren breds på..
Skär upp i bitar och njut!!
Den var helt enkelt supergott, men som du redan vet så gjorde jag i muffinsformer istället och det fungerade också jättebra. Väldigt saftig och krämig, den håller sig så bra i frysen också, nästan godare efter någon dag!