Underbara glassmuffins!



Glassmuffins med jordgubbs frosting.
                ca 9-12st beroende på hur stora formar                                                     

100 g smör el margarin
2 ägg
150 g socker
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
200-250 g Häagen dazs jordgubb el vilken smak du vill ha. Det viktiga är att det är en glass med mkt smak, en lite dyrare variant oftast. Ben&Jerry ska oxå vara perfekta!

Vispa socker,vaniljsocker och smör/margarin i en bunke och vispa den fluffigt med en elvisp. Tillsätt äggen ett i taget och rör ihop ordentligt.
Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det över äggsmeten.
Vänd ihop allt till en slät smet.

Sen är det dags att röra i glassen, ta gärna fram den lite innan så den mjuknat lite.

Sååå god glass med jordgubbsbitar i.. :)

Gröp ur glass och lägg på vågen, mosa runt den lite innan du blandar i den i smeten och rör ihop ordentligt till en fin slät smet.

Häll i smeten i stora formar, knappt hälften i varje. In i mitten av ugnen i ca 15-20min, känn efter med sticka, om den är torr är dom klara.

Skitgooda muffinsar som dom är!
Men jag hade dom på mitt kalas och lyxade till med lite frosting oxå!

Jordgubbs frosting.
Räckte till minst 1½ sats med muffins beroende på hur mkt du har på.

150gram philadelphiaost
ca 60 gram mjukt smör
4-5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
ca 1 msk jordgubbssaft [outspädd] eller 1 msk citronsaft
Eventuell Karamellfärg efter behag

Rör ihop ingredienserna till en smet, tycker du den är för lös tillsätt mer florsocker, och om den är för tjock får du aldrig ha i vatten utan aningen mer saft.

Sen är det bara att klicka,spritsa el hur du har på glasyren. Men tänk på att muffinsarna ska ha hunnit kallna.
Lite strössel,silverkulor,en färsk jordgubbe kanske är fint att dekorera med.

Skiitgoda muffins och jag är så sugen på att testa med nån typ av chokladglass nu ♥
Jag frös in de som vart kvar och de gick jätte bra att tina, aningen kladdig frosting men fortfarande lika gooood..


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0