Supergoda saffrans skorpor!



                    Saffranskorpor!     175grader och 125grader

*100gr margarin/smör
*1gr saffran
*2ägg
*1½ dl socker
*5dl mjöl
1½tsk bkpulver
*1½dl hel mandel
*Råsocker

Smält smöret, och ha i saffran. Häll i det i en bunke och rör ner äggen. Blanda ihop de torra ingredienserna, rör ihop och vänd i den hela mandeln.
Gör tre längder av degen på en plåt, strö över råsocker.

Grädda mitt i ugnen i ca 25min.

Ta ut plåten och sänk värmen till 125grader, skär längderna i skivor ca 1-2cm tjocka och låt dem ligga kvar på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen igen i ca 10min.
Och sen stänger du av ugnen, och låter dom stå kvar tills den kallnat el över natten!



Sjukt gott och enkelt!
Perfekta till lite glögg el en kopp te, el i en fin burk till dagisfröknarna..
Det gav vi dom förra året! Och det var uppskattat.. :)

MEN, glöm INTE att kommentera om du testar! ;)


Kommentarer
Postat av: Karin Persson

Spännande! Jag bjöd mina arbetskamrater på biscotti med pepparkakssmak i fredags och nu önskar det att prova en ny smak på fredag... Dessa känns som ett bra alternativ!

2010-12-07 @ 21:50:38
Postat av: Anna

Jag kommenterar nu för jag gjorde dom förra året och dom är fantastiskt goda!! Jag gav till barnens dagis fröknar och det var såå uppskattat :)

2010-12-07 @ 21:58:05
Postat av: Karin Persson

Bakat & smakat... helt fantastiska!

2010-12-09 @ 21:17:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0