Supergoda saffrans skorpor!
Saffranskorpor! 175grader och 125grader
*100gr margarin/smör
*1gr saffran
*2ägg
*1½ dl socker
*5dl mjöl
1½tsk bkpulver
*1½dl hel mandel
*Råsocker
Smält smöret, och ha i saffran. Häll i det i en bunke och rör ner äggen. Blanda ihop de torra ingredienserna, rör ihop och vänd i den hela mandeln.
Gör tre längder av degen på en plåt, strö över råsocker.
Grädda mitt i ugnen i ca 25min.
Ta ut plåten och sänk värmen till 125grader, skär längderna i skivor ca 1-2cm tjocka och låt dem ligga kvar på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen igen i ca 10min.
Och sen stänger du av ugnen, och låter dom stå kvar tills den kallnat el över natten!
Sjukt gott och enkelt!
Perfekta till lite glögg el en kopp te, el i en fin burk till dagisfröknarna..
Det gav vi dom förra året! Och det var uppskattat.. :)
MEN, glöm INTE att kommentera om du testar! ;)
Spännande! Jag bjöd mina arbetskamrater på biscotti med pepparkakssmak i fredags och nu önskar det att prova en ny smak på fredag... Dessa känns som ett bra alternativ!
Jag kommenterar nu för jag gjorde dom förra året och dom är fantastiskt goda!! Jag gav till barnens dagis fröknar och det var såå uppskattat :)
Bakat & smakat... helt fantastiska!